Terörist İsrail
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
Şu an dallanan tartışmaya baktığımda bunu yaptığımın hata olabileceğini farkediyorum çünkü bir tepki veriyorsam sanırım geçmişte oradan vermeliymişim.Şimdi baktım da oradan o paylaşım alanından yanıt sunulamıyor.
100 yılı geride bırakan halk egemenliği (cumhuriyet), buna yaklaşan bir tarihi aralıkta da demokrasi özgürlük kültürü söylencesi ışığı altında hala ülkemde bir felsefe forum platformunda tüm bunların özüne saldıran bir propagandacı paylaşımını görmekten ağır usanç, utanç ve bunaltı duygusu hissediyorum.
Eski dinim olan dininize kaşı son iyiniyetimi de (kapattınız ve) kapattım .
Topluluğunuz ve sizler ve dininiz de ıslah olmazsınız. Umarım sizden önce sizi ıslah edecek biçimde geride tutarak dininiz ıslah ya da helak olurdu ama bu mümkün değilse umarım bu söylenceye ve andaki töreye huzura barışa, özgürlüğümüze karşı kalkışan herkimse onlar da helak olurdu.
-
Öylesine konuşmalar sayfa 2
Sayfamda paylastiklarimdan bahsediyorsunuz. Mısiroglu' nun keşke Yunan kazansaydi sözünü forumda bahsedilmesinden ötürü ben de sayfamda o konuşmasıyla ilgili kendi konusmasini paylaştım.
Bundan rahatsızlık duyabilirsiniz sonuç itibariyle benim de sizlerin bazı paylaşımlarınızdan rahatsızlık duyuyorum ama ne hikmetse sizlerin gösterdiği gibi bir tepki, vermiyor, aşağılama, yapmiyorum.
Bir Felsefe sitesinde, felsefi düşünme olur. Dinsizlik propagandası izlenmez değil mi?tartışmanın konusuna tekrar dönülmeli.
Zira ben öyle yapacağım
_ -
Birbirimize hakaret etmeden görüş bildirsek daha iyi olur diye düşünüyorum. @phi bence haklı. @hulk
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Mısiroglu' nun keşke Yunan kazansaydi sözünü forumda bahsedilmesinden ötürü ben de sayfamda o konuşmasıyla ilgili kendi konusmasini paylaştım.
O adam çok ağır akıl hastası biri idi. Atatürk ile uğraşanlar akıl ve ruh hastasıdır.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Terörist İsrail
O adam çok ağır akıl hastası biri idi. Atatürk ile uğraşanlar akıl ve ruh hastasıdır.
Sizlere göre
-
.Bundan rahatsızlık duyabilirsiniz sonuç itibariyle benim de sizlerin bazı paylaşımlarınızdan rahatsızlık duyuyorum ama ne hikmetse sizlerin gösterdiği gibi bir tepki, vermiyor, aşağılama, yapmiyorum.
Aşağılama yaptığım nereden çıkarıldı, ilgili ifademi işaretleyerek gösterir misin?
Bizler diye biri olmadığını kaç kez hatırlatmam gerekiyor.
Aşağılama alarak algılanan bir ifadem varsa ben sizden özür dilerim, ilgili ifademi sunarsanız özrüyle birlikte düzeltelim, bilinçli olarak herhangi aşağılama yapıyor değilim, böyle bir niyetimiz olamaz ve algılanıyor olduğu için bu tarafta üzgünüz
-
sizlerinİçtenlik yazarlığı tek başına bir bağımsız kalemdir. İçerik üretimi bağımszıdır, kendi kalemidir. Yazarlığı kendi okur yazarlık kendi tepkilerine dönüktür. Bizler, sizler diye birinin uzantısı olarak yazmıyor.
-
M...' nun keşke ... sözünü forumda bahsedilmesinden ötürü ben de sayfamda o konuşmasıyla ilgili kendi konusmasini paylaştım.Bundan rahatsızlık duyabilirsiniz sonuç itibariyle benim de sizlerin bazı paylaşımlarınızdan rahatsızlık duyuyorum ama ne hikmetse sizlerin gösterdiği gibi bir tepki, vermiyor,
Bizler diye biri yok.
Herhangi paylaşımımdan ne tür bir rahatsızlık duyuyorsan tabi ki belirtmelisin ve tabi ki tepki vermelisin
Tepki vermiyor olman benim sorunum mu?M. adlı kişinin ne dediği önemli değil doğal olarak yüzü, sıfatı, cismi halkın egemenliği dolayısıyla özgürlük, hukuk, cari töre, halk düşmalığı ile dolayısıyla temel haklara saldırı ile ilişkilendirilir. Yurttaşı olarak tabi olduğum ülkenin cari barış hukuku .Bu tip bir karanlığın savunucusu ya da taşıyıcısını egemenlikten 100 sonra ülkemde bir felsefe forumunda görüyorsam o din batsın. Bunu üstünü çize çize söyleyeceğim. O din yerin dibine batsın.
-
Öylesine konuşmalar sayfa 2
M......' nun keşke ........ sözünü forumda bahsedilmesinden ötürü..
.. sizlerin ......
Sizler diye bir ihiç olmadı. İçtenlik sadece içtenlik ve içtenlik içtenlik'i temsil eder.
laiklik karşıtı = dini adı takılan ilkel şeri hukuk ve kölelik yanlısı = halkın egemenliğine karşı = bireysel özgürlüklere ve özgürlüğüme karşı.
Bugünkü töreye, şu şimdi bizi birarada tutan ve buluşturan söyleştiren şu ana ve bu hukuka karşı. Düşman. Varlık düşmanı. Özgürlük düşmanı. Bu anı bile yoketmek isteyen. Beni köleleştirmeye, beni yoketmeye çalışıyor ya da buna çalışanlarla, bizi kontrol etmeye çalışanlarla işbirliği yapıyor. Tüm bunlar değilse, bilgisiz tutsak, karanlıkta. Çözümleme. Açık. Tüm sınamalar tekrar sağlayacak. Konu kapanmıştır.
Egemenlikten 100 yıl sonra bu sizi ve ilgileleri bu kadar karanlıkta kılan din adı alan ya da sonradan dine dönüştürülen tarihsel söylence monoteizm (tektanrı) kılıfı kullanılarak sizi hapsetmiş görünüyor. Bilgi edinin ancak görülüyor ki buna yetkin değilsiniz. O halde şimdilik kimlere ve neye güveneceğinizi ve kimleri ve neyi takip edeceğinizi öğrenerek başlayın .
Tanrı olmayacağı ve bir cehennemi paylaşmayacağımız konusunda sizi temin edebilirdim ancak buna güvenemeyeceğini hepimiz biliyoruz.
Korkunun esareti dışında sizi o dinde esir tutan neyse bunu söylemelisiniz.
-
Bir Felsefe sitesinde, felsefi düşünme olur. Dinsizlik propagandası izlenmez değil mi?
Propaganda demezdim. Tedirginlik derdim. Ruhum tedirgin ve irrite edildi.
Buraya bile bu karanlık sızıyorsa kimbilir her yere ne kadar sızmıştır.
Hem yine propaganda demezdim, iletişim çabası derdim.
-
Sizler derken genel olarak bahsetmiştim. Kim hangi yazının neresinde nasıl hakaret etmiş bunları bulup paylasmami istemeyin benden.
Hassas olduğunuz konuları anlıyorum.
Daha önce yazdığım iletimde de belirttigim gibi esas konuya başlık konusuna dönsek çok daha iyi olur. -
Sizler derken genel olarak bahsetmiştim. Kim hangi yazının neresinde nasıl hakaret etmiş bunları bulup paylasmami istemeyin benden.
Hassas olduğunuz konuları anlıyorum.
Daha önce yazdığım iletimde de belirttigim gibi esas konuya başlık konusuna dönsek çok daha iyi olur.Benim yorumum alıntı tutularak bana yazıldı ve ben biz olmadığımı hatırlattım.
Bu sadece hassas olma değil. Bu benim gibilerin dini olan .Olmayan bir peygamberle sizi kandıranlara karşı hiç bir şey yapamadım. Bunun için üzgünüm.
Konunun başlığı ekseninde tutulması yorumuna katılıyorum
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
Konunun başlığı ekseninde tutulması yorumuna katılıyorum
Teşekkür ederim
-
@hulk, içinde söyledi: Terörist İsrail
Türk askerleri uzuv kesiyor iddiası ne zamandan beri fikir-düşünce oldu?
Jitem ve POH uzun yillar kulak, kelle kesti bu elbette bir fikir, savunma yapacaksak dogru sekilde yapmak gerekiyor. Kesmedigini mi iddia ediyorsun mesela?
Kadin erkek elbette esittir, hamas teror orgutu degildir ile teror orgutudur dusuncesi benim icin ayni seyi ifade ediyor sonucta ikiside bir dusunce ve fikir, paylasirsin dusunceni savundugun bilgileri paylasirsin gecersin.
Kadinligi on planda tutmamin sebebi adap ile alakali bir kisim, sonucta bir erkegin bir erkege ve kadina yaklasimi ayni olmamali. Bunun din ile toplum ile alakasi yok, etik bir durumdur bu.
Erkek arkadasina naber lan dersin ama kadina naber lan denmez gibi.Bizim burada yapmak istedigimiz sey zit fikirlerin saygi ve ozveri icinde paylasilarak elestirel dusunce gucu ile sentezlenmesi durumu. Bunu basarmak icin yillardir mucadele ediyoruz. Saygisizlik kismi ise bu anlamda duymak ve gormek istemedigimiz sey. Keske uygun bir uslub ile X kisi fikrini anlatsa Y de tam zitti ile onun ile fikirlerini catistirsa da ortaya guzel bir sentezleme cikip Z kisi de birseyler ogrense. Yegane amac bu burada. Yoksa kadin erkek Ataturkcu dinci hristiyan ateist akpli chpli gibi a bu bizden aa bu karsi goruslu defolsun gitsin gudumunde degiliz. Umarim anlatabilmisimdir.
-
@phi, içinde söyledi: Terörist İsrail
Jitem ve POH uzun yillar kulak, kelle kesti bu elbette bir fikir, savunma yapacaksak dogru sekilde yapmak gerekiyor. Kesmedigini mi iddia ediyorsun mesela?
Sayın phi,
İddia sahibi iddiasını kanıtlayacak. Böyle bir iddia ortaya atıp sonra kaynağı belirsiz hayali birinden işittim, vahiy aldım diyip iftira suçundan yırtamazsınız, suçu normalleştiremezsiniz. Siz olgu isnadı(iftira) ile düşünce arasındaki farkı bilmiyor olamazsınız. Aklımızla dalga geçiyorsunuz. Zul sayarım.Kadin erkek elbette esittir, hamas teror orgutu degildir ile teror orgutudur dusuncesi benim icin ayni seyi ifade ediyor sonucta ikiside bir dusunce ve fikir, paylasirsin dusunceni savundugun bilgileri paylasirsin gecersin.
Sapla samanı karıştırıyorsunuz. Hamas bütün dünya gözü önünde festival basıp farklı ülkelerin insanlarını katletti mi? Katletti. Çırılcıplak soyup kadın cesedini leş gibi kamyonlara atıp kaçırıp bunu bir marifetmiş gibi basına yaydı mı? Yaydı.
Siz aleni olguyu istediğiniz kadar inkar edin. Sizin körlüğünüzün bir geçerliliği var mı? Yok. Aksine, bu bir fikir değil, bir suç ve suçluyu övme suçu olmuştur. Hatta terörü övme fiiilidir. Hamas' ın terör saldırısı ile insan katlettiği su götürmez tartışmaya kapalı bir dünya gerçeğidiri. Bunun savunukacak bir yani yoktur. Elma elmadır. Ben elmayı armut olarak görüyorum(düşünüyorum) diye absürd bir savunu sizi gülünç duruma sokar.
Bizim burada yapmak istedigimiz sey zit fikirlerin saygi ve ozveri icinde paylasilarak elestirel dusunce gucu ile sentezlenmesi durumu.
Farklı düşüncelere her daim açığım. Aksi taktirde bir şeyler öğrenemezsiniz. Sizin anlamadığınız, yanlış anladığınız, algulandığım kısım burası sanırım. Dogmacı olan taraf ben değilim. Hülasa; dogmalar fikir-düşünce değildir.
-
Hamas bütün dünya gözü önünde festival basıp farklı ülkelerin insanlarını katletti mi? Katletti. Çırılcıplak soyup kadın cesedini leş gibi kamyonlara atıp kaçırıp bunu bir marifetmiş gibi basına yaydı mı? Yaydı.
İspatla
-
BBC, Filistinlilerin yarı çıplak gözaltına alındığı görüntüleri doğruladı
Haber bilgisi
Yazan,Paul Adams
Unvan,Diplomasi Muhabiri
8 Aralık 2023
Gazze’nin kuzeyinde ve Han Yunus çevresinde çatışmalar şiddetlenirken, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde İsrail’in çok sayıda Filistinli erkeği yarı çıplak bir şekilde gözaltına aldığı görülüyor.BBC tarafından da doğrulanan bir görüntüde Filistinlilerin iç çamaşırlarıyla, yerde diz çöker vaziyette tutuldukları ve etraflarında İsrail askerlerinin olduğu görülüyor.
Söz konusu kişilerin Gazze Şeridi’nin oldukça kuzeyinde yer alan Beyt Lahya’da gözaltına alındıkları düşünülüyor.
Yerel medya yayınlarından birisi, gözaltına alınanlardan birinin saygın bir gazeteci olduğunu bildirdi.
(Alıntı) -
@hulk esas derdinizin ne olduğunu dün de yazmistiniz görmezden geldim ve bugün yine yazdınız. Haması desteklemis olmam.
Haması destekliyorum çünkü Hamas bir terör örgütü değildir. Kaçırdığı rehineler bile sarılarak ayrılıyorlar.
Filistin milli mucadelesinin ordusudur. -
padisahlarimiza dahi kızıl Sultan lakabını takan da yine bu siyonist zihniyetten başkası değildir.
Kızıl sultan dayanağı ermenilerdir. Ermeniler hristiyandır, İsraililer ise yahudi. Sizin gibi uydurukculara benim harcayacak vaktim bulunmamaktadır. Sizi kendime yasaklıyorum. Diğer forumcularla sohbet edin lütfen.
-
@hulk Hamas bir teror orgutudur. @Efruhte Hayir degil, milli kurtulus orgutudur diyor. Bunu ispatlamamiza vs gerek yok ki. her dusunceni fikrini ispatliyor musun sen? Pratikte olmayacak bir durumdan bahsediyoruz.
Burasi tahminleri ispatlayarak hipoteze, hipotezleri sunarak kanunlara donusturdugumuz bir yer yada mecra degil. Sonucta bir fikir savunuluyor, dogmatik yada degil, bilimsel yada ispata dayali. Bunlarin hic biri karsilikli saygisizligi doguracak bir sebep/neden olmamali.
Ben uzun bir sure askerimizin teror orgutlerinin uzuvlarini kestiklerini biliyorum, bunu ispat etmeye calismam ama haksiz olarakta gormem. Sonucta savas durumundasin, bir kin, ofke, siddet ile o durumla mucadele ediyorsun. Ama Turk askerini seviyorum diye de ya kulak kesmediler hic, kelle kesmediler hic demem.
Kaldi ki bizim Turk dedigimiz halkimiz kelle kesti yahu askerimizin kellesini Sehitler Koprusu'nde
-
@hulk kızıl Sultan lakabını takanlar siyonistlerdir.
Ve milli tarih kitaplarımız ne hikmetse yine siyonist asıllı olanlarin ellerinden geçmiştir. Sebatayist ve Siyonistler cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllardan beri söz sahibidir ülkemizde.
Ermeniler kim Yunanlılar kim bunlar birer maşa.