Terörist İsrail
-
İsrail'e güveniyorum.
-
@Sputnik hah haa haahh hah
Tövbe tövbe aptalliklarina gülüyorum
Akıl ne güzel bir nimet lakin kullanmasını bilene -
İsrail ipin ucunu kaçırmaya başladı, çünkü hâlâ Refah´a kara kuvvetlerini sokmakta ısrarlı. Da, ABD buna şiddetle karşı çıkıyor ve İsrail yetkililerini Washington´a çağırdı. Netanjahu tıpış tıpış oraya gitmeyi kabullendi.
-
@kereste allahları kulları arasında ayrım yapmıyor demek. İsrail'in de kulağını çekip cetvelle korkutacak anlaşılan.
-
-
Osmanlilar kudus ve gazzeyi neden kaybetti once bunu sorgulamak lazim filistinlilerin nasil iyi insanlar oldugunu anlamak icin. Tarihi bilmeden sirf din ugruna savunuculuk korluktur. O topraklar osmanli devletine yaptigi ihanetin bedelini yuzyillar boyunca odeyecekler ve o topraklarda asla huzur olmayacak, bu da benim hadis i serifiyem olsun.
-
@phi
Arap topraklarını kaybetmesinin sebebi fırıldak İngilizler yüzünden. Bunu ben demiyorum, safkan Türk Müslümanlar böyle olduğuna inanıyor. -
Arapları İngilizlerin kışkırttığına inanıyorlar ama İsrail'i de İngilizler kışkırtıyor desek inanmıyorlar.
-
@phi, içinde söyledi: Terörist İsrail
Osmanlilar kudus ve gazzeyi neden kaybetti once bunu sorgulamak lazim filistinlilerin nasil iyi insanlar oldugunu anlamak icin. Tarihi bilmeden sirf din ugruna savunuculuk korluktur. O topraklar osmanli devletine yaptigi ihanetin bedelini yuzyillar boyunca odeyecekler ve o topraklarda asla huzur olmayacak, bu da benim hadis i serifiyem olsun.
Birkaç kişinin ihanetini çoğunluğa hatta milletin geneline ve geçmisin yükünü şimdiki nesle yükleyelim ve ihanetlerinin bedelini çeksinler diyelim
Bakıyorum da geçmişimize incirlik üssünü açıp vuranlara hep destek vermişiz bizim bu ihanetlerimizin faturasini kimlere yüklenecek
Ayrıca tarihimizi biliyor musunuz ? Hangi tarihimizi? Hangi tarihçilerin yorumlarıyla yorumladığı tarihimizi biliyorsunuz mesala. -
@Efruhte tarihimizi bilmiyorsak kafamız da mı çalışmıyor arkadaş? Aklın yolu bir. Bunca yıldır mağduriyet olmaz.
-
@kâfir-imam birlik yok
-
@Efruhte insanların özel hayatlarına saygı duyulmayan ülkelerde birlik olmaz. Sağ elle yemek yemeyenleri bile tehdit eden insanların ülkesi burası.
-
Araplar isyan etmemiş olsaydı da o bölge İngilizlerin eline geçecekti. Arap ihaneti oldukça etkisizdi. (Araplar sadece 30 bin kişilik milis güce sahipti, Osmanlı ordusu 2 milyon kişi idi, etkisizliği buradan anlayın)
İsyan etmeselerdi Suudi Arabistan kurulamazdı. Araplar, zaten yarı ölü olan Osmanlı imparatorluğunun çökeceğini biliyorlardı.İsyan etmelerinin asıl sebebi bölge İngilizlerin eline geçince kendi devletlerini kurabilmekti. Bunu da kısmen başardılar.
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Birkaç kişinin ihanetini çoğunluğa hatta milletin geneline ve geçmisin yükünü şimdiki nesle yükleyelim ve ihanetlerinin bedelini çeksinler diyelim
Herkes Arapların ihanetinden bahseder ama Arapları kadın çocuk demeden katleden Osmanlı subaylarından bahsetmez. Ben olsam daha fazla isyan ederdim.
-
Aslında Arapların geri kalmasından Osmanlı yobazlığı sorumlu.
Osmanlı olmasaydı geri kalmazlar, yobazlaşmazlar hatta süper güç bile olurlardı.
Osmanlılar o kadar geri kafalıydı ki devasa piramitlere bile meraklanmamışlar. Öyle ki, Napolyon işgal edince piramitleri araştırma talimatı vermiş.İnsanda azıcık merak olur yahu. Bu Osmanlı ucubeliği gerçekten korkunç bir durum.
-
@kereste, içinde söyledi: Terörist İsrail
Arap topraklarını kaybetmesinin sebebi fırıldak İngilizler yüzünden.
Eğer Osmanlı elinde düzgün silahı olmayan, deveyle gezen, kılıç kalkan kullanan birkaç bin Arap bedevisine yeniliyorsa yıkılsın gitsin zaten.
Bu bedevilerin kıçında don da yoktu. Nüfusları da 2.5 milyon idi. (O zamanın Arap nüfusu) -
@Sputnik İngilizlerle anlaşanlar olmasaydı biraz zor geçerdi. Gaye çok açık siyonist devleti kurmak ama gizliden gizliye yapılmakta ilk önce İngilizlere verilip sonra yavaştan yavasa çökertmek. Sabetiyalistlerin duzenbazca oyunu.
İstanbul da İngilizlerin işgali altında 5-6 yıl kalır da sonra ellerini kollarını sallaya sallaya giderler ne hikmetse.
Ayrıca Osmanlı askerlerinin öyle dediğiniz gibi asla yaptiklarini da sanmam.
Tarihimizi yahudi tarihçiler yazarsa herşeyi doldurur da yazar. -
@Sputnik
Arapların motivasyonu çok yüksekti, özgür olmak istiyorlardı ve İngilizler her pahasına hali hazırda zayıflamış olan Osmanlı Imparatorluğunu parçalamaya niyetliydi.Hindistan´ın Mahatma Gandhi´si vardı, neredeyse tek başına koskoca İngiliz İmparatorluğunu dize getirtti ve Hindistan´ı bağımsızlığa taşıdı. Mahatma ve Atatürk gibileri 100 yılda bir zor gelir.
-
Ayrıca tarihimizi biliyor musunuz ? Hangi tarihimizi? Hangi tarihçilerin yorumlarıyla yorumladığı tarihimizi biliyorsunuz mesala.
Demiş gene @Efruhte,
Alışmışlar bir kere başkalarının dogma bilimdışı yorumlarından feyz almaya. Her şeyin bir metodolojisi vardır. Bu yöntemelere sadık kalıp, kendi zekan-mantığınla her şeyi öğrenebilir. Yanlış yorumlamaktan kurtulabilirsin...
Ha bu demek değildir ki, geçmişten günümüze yazılı arşivler doğru tarihi yansıtır. Onun için karşılaştırmalı mukayeseli tarih araştırmacılığı yapacaksın. Osmanlı tarih kayıtlarına baktığın kadar yabancı arşiv kayıtlarına da erişip sağlama yapacaksın. Velhasılı kellam; Yok öyle bedava Mustafa Armağan tarihçiliği gibi bir tarih...
*7
Bu arada osmanlı demişken,
Osmanlı padişahları gerçekten müslim olsaydı mekke gibi bir şehri başkenti yapmazmıydı sizce? Bu siszce de tuhaf değilmi? Osmanlı padişahları "allax" dostuydu, evliya idi ya hani. O babdan şettiydim. En basitinden ileride arabistanın petrol zengini olacağını bilmesi gerekmezmiydi bunların? Ne biçim arapçı "tanrı"ymış ki bu? ayrımclılık yapıp allem edip kallem edip gene garibim Türk kırması osmanlıyı fay hatları ile dolu anadolyu hapsetmiş. Anadoluya yerleşeceğine, askeri gücü oraya yığacağına arabın 3-5 metre torpağına yığsaydı, şimdi Türkler petrol zenginiydi! Değil mi? An kötü Irak' ı vereydi ya bu arapçı"tanrı"... Yok ona bile layık görmemiş Türkleri. Gördüğünüz gibi bunlar gerçekten islamcı olsaydı, bugün Türkler mekke ve civarında olmalıydı. Sağlaması yok bu sözzde islam-osmanlı tarihinin. Osmanlı bu islamı kendi yorumu ile araç olarak askeriyede, genişlemede motivasyon aracı kullanmış olmalı, benim akli kanaatimce. Çünkü bir takım ideolojiler olmaksızın askerleri motife edemez savaştıramazsınız. yani paradan daha etkili bedava etkili motivasyon-manipülasyon araçları vardır. Oda islam gibi dinlerdir. Geçmişte bunu hristiyanlar da kullanmıştır. İnsanları haçlı seferleri ile savaştırmıştır...
Bağımsız-tarafsız beyin= Gerçekler. En önemlisi bu. Kendi aklınızla bağımsız-tarafsızca her şeyi sorgulayın.
Ne diyor du, dünyaca ünlü fizikçimiz Prof. Erkcan Özcan : Atoma inanmayın. Sorgulayın!
Yani birileri bir şey var dedi diye ona iman etmeyin. Her şeyi sorgulayın. Gözlemleyin, bilimsel kalın... İşte bütün mesele bu!.. -
@hulk, içinde söyledi: Terörist İsrail
günümüze yazılı arşivler doğru tarihi yansıtır. Onun için karşılaştırmalı mukayeseli tarih araştırmacılığı yapacaksın. Osmanlı tarih kayıtlarına baktığın kadar yabancı arşiv kayıtlarına da erişip sağlama yapacaksın. Velhasılı kellam; Yok öyle bedava Mustafa Armağan tarihçiliği gibi bir tarih...
*7
Bu arada osmanlı demişken,
Osmanlı padişahları gerçekten müslim olsaydı mekke gibi bir şehri başkenti yapmazmıydı sizce? Bu siszce de tuhaf değilmi? Osmanlı padişahları "allax" dostuydu, evliya idi ya hani. O babdan şettiydim. En basitinden ileride arabistanın petrol zengini olacağını bilmesi gerekmezmiydi bunların? Ne biçim arapçı "tanrı"ymış ki bu? ayrımclılık yapıp allem edip kallem edip gene garibim Türk kırması osmanlıyı fay hatları ile dolu anadolyu hapsetmiş. Anadoluya yerleşeceğine, askeri gücü oraya yığacağına arabın 3-5 metre torpağına yığsaydı, şimdi Türkler petrol zenginiydi! Değil mi? An kötü Irak' ı vereydi ya bu arapçı"tanrı"... Yok ona bile layık görmemiş Türkleri. Gördüğünüz gibi bunlar gerçekten islamcı olsaydı, bugün Türkler mekke ve civarında olmalıydı. Sağlaması yok bu sözzde islam-osmanlı tarihinin. Osmanlı bu islamı kendi yorumu ile araç olarak askeriyede, genişlemede motivasyon aracı kullanmış olmalı, benim akli kanaatimce. Çünkü bir takım ideolojiler olmaksızın askerleri motife edemez savaştıramazsınız. yani paradan daha etkili bedava etkili motivasyon-manipülasyon araçları vardır. Oda islam gibi dinlerdir. Geçmişte bunu hristiyanlar da kullanmıştır. İnsanları haçlı seferleri ile savaştırmıştır...
Bağımsız-tarafsız beyin= Gerçekler. En önemlisi bu. Kendi aklınızla bağımsız-tarafsızca her şeyi sorgulayın.
Ne diyor du, dünyaca ünlü fizikçimiz Prof. Erkcan Özcan : Atoma inanmayın. Sorgulayın!
Yani birileri bir şey var dedi diye ona iman etmeyin. Her şeyi sorgulayın. Gözlemleyin, bilimsel kalın... İşte bütün mesele bu!..Ne kadar da bilimsel tarihi derinligi olan objektif bir degerlendirmeyle bakılmış açıklamalar böyle (!)
Sizler de olmasanız ne olurdu halimiz
Bu açıklamayla hem bilim adamları hem tarihçiler gurur duyuyor ! -
İnternet çıktı mertlik bozuldu.
Geçmişte Filistin en çok destekleyen Komünist Leninist örgütlerdi. Ama karşılığı ne oldu?
Hadi müslüşlar sıra sizde. Madem komünistler tü kaka , sosyalistler terörist ...
Hadi yumuşak yerlerinizi kaldırıp da İsrail baş konsolosluğu önünde bir tıl sürecek etkili bir eylem yapın. Ses getirin.
Öyle süleymaniyede oruç açıp, asosyal medyadan lanet ederek olmuyor bu işler.