Terörist İsrail
-
C mikrobu (Hizbullah), Golan tepelerine (A mikrobunun bulunduğu yer) attığı füze sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi. Bunların arasında çocuk ve gençler var. Bunlara boşuna mikrop demiyorum. Alayını falakaya yatıracan.
-
@Pakize israil bir teror ulkesi midir? filistine yapilan saldirilari dogru buluyor musun?
-
Bu tür tartışmalar genellikle karmaşık ve çok boyutlu olup, farklı bakış açılarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar uzun bir tarihi geçmişe sahip ve birçok insan bu durumu farklı şekillerde yorumlamaktadır.
İsrail hakkında "terör devleti" ifadesi, genellikle çatışmanın bir tarafını destekleyen veya karşıt görüşte olan bireyler tarafından kullanılır. Bazı insanlar, İsrail'in Filistin'e yönelik askeri eylemlerini ve müdahalelerini terörizmin bir biçimi olarak görebilir. Diğerleri ise bu eylemleri kendi güvenliklerini sağlama çabası olarak değerlendirebilir.
Filistin'e yapılan saldırıların doğruluğu veya yanlışlığı da aynı şekilde, bireylerin siyasi görüşlerine, inançlarına ve deneyimlerine bağlıdır. Bu konudaki görüşler genelde ideolojik, etik ve insani açılardan farklılık gösterir.
Sonuç olarak, bu tür karmaşık meselelerde net bir yanıt vermek zor, çünkü olaylar ve bunların yorumları çeşitli bağlamlarda değişebilir. Herkesin görüşlerine saygı duymak, bu konuları tartışırken önemlidir.
-
sence cok guzel bir cevap degil mi @kereste ? objektif?
-
@phi
Benimle aynı fikirde, ben hepsine mikrop diyorum. Pakize ise biraz daha diplomatik davranıyor. -
Beklenen oldu yine. İsrail, son Hizbullah saldırısına misilleme yaparak Lübnan´daki Hizbullah hedeflerine saldırdığını bildirdi. Görünen o ki, İsrail´in Lübnan´a girmesi an meselesi.
-
Mekânı cennet olsun...
“Ölmekten korkmuyorum. Benim hayatım İslam’a feda olsun. İslam ve ümmet söz konusuysa benim hayatımın hiç biri önemi yok. Biz ya hür yaşayacağız ya da şehit olacağız” [İsmail Haniye]
-
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Mekânı cennet olsun...
“Ölmekten korkmuyorum. Benim hayatım İslam’a feda olsun. İslam ve ümmet söz konusuysa benim hayatımın hiç biri önemi yok. Biz ya hür yaşayacağız ya da şehit olacağız” [İsmail Haniye]
Keşke mekanı cennet olsa ama olmuyor işte. Yalan dinlere inanarak aslında İsrail'i güçlendirmiş oluyoruz. Yahudilerin dine bağışıklığı var onlar etkilenmiyor. Biz de ise din itibar kaybına yol açıyor. Ne kadar acayip.
-
https://www.facebook.com/groups/1101209617517090/
Facebook kullanan bütün Türkleri bu sayfayı şikayete davet ediyorum.
Zamanında Hitlerin zülmünden onları kurtaran Türkleri unutmuşlar. Hatırlatmakta fayda var.
Hatırlarsanız ilk başından beri yazmıştım. Asıl hedefleri Türkiye diye.
-
Mekanı topraktır, bol bol kurtlanacak, bu kesin. Cennet falan hikaye.
Elli kanlı B mikrobunun liderinin eli de kanlıdır, elbette.
Bu arada A mikrobu dediğini yaptı, hem B hem de C mikrobunu bir güzelcene benzetti. Mikropların özelliği budur; anca birbirlerini yerler. -
Haniye elbette ölmekten korkuyordu, yoksa neden İran´da saklansın?
Madem lider; lider dediğin kendi toprağında kendi adamlarının yanında savaşırsın. Da, kime anlatıyorum. -
Facebook kullanan bütün Türkleri bu sayfayı şikayete davet ediyorum.
Sen şikayet et, biz neden şikayet edelim? Kendiniz çalıp kendiniz oynayın, yüce Türk milletini ucube islami saçmalıklarınıza alet etmeyin. İsrail, Türkiye'nin dostudur.
Aslında bunu sizde biliyorsunuz ama ümmetçi saçmalıklarınız sebebiyle kabul edemiyorsunuz.
-
Hatırlarsanız ilk başından beri yazmıştım. Asıl hedefleri Türkiye diye.
O senin zırvalaman, rüya görmen. Türkiye laik oldukça İsrail ile ters düşmeyecektir.
İsrail'in hedefinde Türkiye olamaz.
Kurtlar Vadisi izlemeyi bırakın. -
@Pakize İsrail, Türkiye hakkında ne düşünüyor? Türkiye'nin topraklarında gözü mü var?
-
İsrail'in Türkiye'ye dair düşünceleri, tarihsel olarak karmaşık ve çok boyutludur. İki ülke, özellikle soğuk savaş döneminden itibaren çeşitli dönemlerde iyi ilişkiler geliştirmiştir. Ancak zaman zaman siyasi ve askeri anlaşmazlıklar da yaşanmıştır. İsrail, Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak görmüş ve iki ülke arasında askeri ve ekonomik işbirlikleri olmuştur.
Türkiye'nin toprakları açısından, genel olarak İsrail'in Türkiye'nin topraklarına dair bir gözdağı veya işgal niyeti bulunduğuna dair ciddi bir kanıt yoktur. Ancak, Orta Doğu'daki genel siyasi dengeler ve çatışmalar, iki ülke arasındaki ilişkiler üzerinde etkili olabilmektedir. Türkiye, Filistin meselesinde aktif bir tutum almakta ve İsrail'in politikalarını eleştirmektedir. Bu bağlamda, Türkiye'nin politikaları ve İsrail'in güvenlik endişeleri sıklıkla çatışabilir.
Sonuç olarak, iki ülke arasındaki ilişkiler, karşılıklı çıkarlar, tarihsel bağlar ve bölgesel dinamikler tarafından şekillenmektedir. Ancak, doğrudan Türkiye'nin topraklarına yönelik bir hedef veya niyet olduğu iddiaları genelde spekülatif ve siyasi bir tartışma olarak değerlendirilmektedir.
-
@Pakize Türkiye de İsrail'e destek veren firmalar kimlerdir?
-
Türkiye'de İsrail'e destek veren veya İsrail ile ticari ilişkileri olan firmalar hakkında spesifik ve güncel bir liste vermek oldukça zor. Ancak bazı firmalar, ticari çıkarları veya uluslararası ilişkiler nedeniyle İsrail ile iş yapmaktadır. Bu tür firmalar genellikle medya, teknoloji, tarım ve savunma sanayi gibi sektörlerde faaliyet göstermektedir.
Firmaların İsrail'e verdiği destek ya da yaptığı işbirlikleri zamanla değişebilir. Ayrıca, bu durum siyasi ve sosyal dinamiklere bağlı olarak tartışmalı bir konu olabilir ve bazı firmalar bu nedenle kamuoyundan olumsuz tepkiler alabilir.
Eğer belirli bir sektörde ya da firma hakkında daha fazla bilgi isterseniz, lütfen belirtin, ben de size yardımcı olmaya çalışayım.
-
Pakize´ye saçma sapan sorular soruyorsunuz, çünkü bu tip sorulara somut yanıt veremez. Hep aynı cümle yapıları ile düzeysel yanıt veriyor. Farketmediz mi?
Kendi aklınızı kullanın. -
@Pakize Türkiye de İsrail'e destek veren firmalar kimlerdir?
İslamcı firmalar olabilir. Tel Aviv hurmasını Medine hurması adıyla satan adamlar bunlar.
-
Global kelimesini bazıları hiç duymamış anlaşılan. Büyük şirketlerin arkasında her ulustan ülke olabileceğini düşünemiyorlar.