İçinden geçeni söyle!!!
-
üniversite de okurken tanıştığım ve aralarında biraz bulunduğum o ülkücü alperen gençleri çok taktir etmiş sevmiştim, sonra yaşadım ve yaşadım, çok zaman geçti, asla onlar gibisi ile tanışmadım, gerçekten farklı gençler, inançlı mukaddesatçı tutucu vatanperver mütevazi ,belki biraz heyacanlı yapıları var ama iyidirler. çok şeyler hissediyorlar yapmak istiyorlar ama güçleri yetmiyor,
-
Gerçek bir foto veya videodan alınan sahne gözümün önünden gitmiyor: Naziler yenilirken ruslar almanları peş peşe mağlup ederken Prusyalı subaylar önlerinde şampanyalar, yemekler güzel temiz gösterişli askeri üniformalar içerisinde yüzlerce prusyalı subay sanki bir kutlamadaymış gibi toplanmışlar. aklımda bu sahne kaldı, bazen kendi iyi durumumu ve iyi işimi görünce kendimi ülkemde öyle düşünüyorum, elbette askeri olarak öyle kötü durumda değiliz ama ülkemde bir sürü ekonomik zorluklar içerisinde yaşayan vatandaşım var. askeri olarak öyle kötü durumda değiliz dedim ama sürekli benim karnımı doyurmam için mutlu bir yuva kurmam için benim can mal güvenliğim için şehit olan insanlar var haberleri geliyor sürekli.
İşte kendimi ve çevremdekileri böyle düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. -
allah müstakınızı versin
-
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
şöyle bakıyorum, dünyada evler var her yer evler ile dolu elbette başka yapılar da var ama ev çoğunlukta yani kadın ve erkek yani cinsellik var dünyada çoğunlukla, sonra savaşlar çok var dünyada ve sonra yemek yiyip içmek var dünyada, aslında bazı ana şeyler etrafında dönüp dolaşıyoruz, herhalde ahiretin dünyadan farkı orada savaşın olmaması olacak,
Kendini büyülemişsin. O kadar şey saymışsın çoğunlukta diyerek ama dinleri ayırt edememişsin. En çok olan şeyi nasıl da görmezden gelir insan. Değil mi?
Dünyada en çok olup da hiçbir yan etkisi olmaz mı?
-
@kâfir-imam
Tahtalı köye gitmiş ve orada herşeyi görmüş gibi anlatanları anlayamadım gitti. Ahirette savaş yokmuş, da, inanmayanlara bol bol işkence var. Ne anladık bu işten?! -
Kürşat ve 40 çerisinin Wei Irmağı’nda ölümü ile yarım kalan düşleri onlardan sonra bir çok kez tekrar tekrar vücut bulmuştu, Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri Türk Milletinin binlerce yıl önce Wei Irmağı’nda uğradığı bu hazin akıbete tekrar düçar olmayıp bu düşün modern zamanlarda güçlü bir temsilcisini çıkarabilmek amacıyla Sakarya’da 22 gün 22 gecelik dev bir taktiksel muharebeye giriştiler. (23 Ağustos – 13 Eylül) Tarih bize devletsiz kalanların halini gösterdi, zaman ise göstermeye devam ediyor, biz onlardan razı olduk, Allah da razı olsun, taksiratlarını affetsin…
-
Yarin cok onemli bir gorusmem var, umarim guzel gecer amin insallah
-
@phi, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
Yarin cok onemli bir gorusmem var, umarim guzel gecer amin insallah
phi hocam, Umarım dilediğinizi almışsınızdır, hakkınızda hayırlısı güzeli olsun. Ters birşey olduysa üzülmeyin umarım daha güzel kapılar açılacaktır.
-
@phi
Sakın dua edeyim deme. -
@phi hayırlısı olsun
-
dünyadaki ve ahiretteki kaderimin farkına vardığımdan beri... bu şarkı beni teskin ediyor
-
@kereste, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
@phi
Sakın dua edeyim deme.Abdest alıp ayetel kursi okumazsa dileği gerçekleşmez.
-
@TENTEN
Denedin mi yoksa? -
@TENTEN
Denedin mi yoksa?Her akşam yatmadan önce okuyorum.
Şeytanlar uzak olsun benden.
Felak nas srelerinide okumak lazım -
@TENTEN
Hah ha ha.
İlahi TENTEN, buradaki azılı(!) dindarlardan daha betermişsin. -
@TENTEN
Hah ha ha.
İlahi TENTEN, buradaki azılı(!) dindarlardan daha betermişsin.Bu dualar neden beynimden çıkmıyor.
Derslede öğrendiklerim neden aklımda kalmıyorda böyle faydasız şeyler aklımda kalıyor? -
@TENTEN
Çünkü çocuk yaştan itibaren beynini bir güzelcene programlamışlar. Yok etmesi zor. Mesela ben de ezan sesini hoş bulurum. Ezan sesi hoş olduğundan değil elbette. Aslında kulağa tecavüz gibi bir şey. Duya duya kulağımız alışmış. -
@Pakize
Kelam Kozmolojik argüman çürütüldü mü? -
Kelam Kozmolojik Argümanı, varlığın bir nedeni olması gerektiğini ve bu nedenle Tanrı'nın varlığını savunan bir argümandır. Bu argüman, özellikle "her şeyin bir nedeni vardır" önermesinden yola çıkarak, evrenin de bir nedeni olması gerektiği sonucuna ulaşır. Bu nedenle, evrenin bir başlangıcı olduğuna inanılır ve bu başlangıcın Tanrı olduğu önerilir.
Kelam Kozmolojik Argümanı'nın çürütülüp çürütülmediği konusundaki tartışmalar felsefi, bilimsel ve teolojik alanlarda devam etmektedir. Eleştirmenler, argümanın bazı varsayımlarını sorguluyor ve alternatif açıklamalar sunuyorlar. İşte bazı yaygın eleştiriler:
-
Neden-sonuç ilişkisi: Eleştirmenler, neden-sonuç ilişkisinin yalnızca gözlemlenen varlıklar için geçerli olduğunu, bu yüzden evrenin başlangıcı hakkında çıkarım yapmanın sorunlu olabileceğini savunuyorlar.
-
Evrenin varlığı: Bazı filozoflar, evrenin nedeninin olması gerekip gerekmediğini sorguluyorlar. Bazı teoriler, evrenin kendiliğinden var olabileceğini veya zamanın evrenle birlikte başladığını öne sürüyor.
-
Sonsuzluk: Sonsuz sayıda geçmiş olayın olabileceği veya zamanın sonsuz olduğu fikri, argümanın temellerini sorgulamaktadır.
-
Alternatif açıklamalar: Bilimsel açıklamalar, evrenin nasıl oluştuğuna dair alternatif teoriler sunuyor. Örneğin, kozmolojideki bazı teoriler, Big Bang gibi olaylarla evrenin nasıl başladığını açıklamaya çalışıyor.
Sonuç olarak, Kelam Kozmolojik Argümanı üzerinde hâlâ aktif bir tartışma ve analiz yürütülmekte. Bazı felsefeciler ve teologlar bu argümanı savunmaya devam ederken, diğerleri bu argümanın geçerliliğini sorgulamaktadır. Dolayısıyla, argüman kesin bir şekilde çürütülmüş değildir, ancak farklı bakış açıları ve eleştirilerle karşılaşmaktadır.
-