Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
-
@Sputnik tam benim düzenleyip silmemle sizin o konuda yazmanız aynı anda vuku olmuş
-
@Efruhte
İnsanın yeme içmesine karışan ibrahimi tanrı neden bu kadar büyük bir evreni yarattı?
Bana bunu açıkla. Deizme karşı değilim ama ibrahimi dinler gerçekten çok mantıksız. Tanrının din göndermesi en basit bilimsel gerçeklerle bile uyuşmuyor. -
@Sputnik sizin iyiliginizi onemseyenler sizin yemenize icmenize karışmaz mi?
Videoyu izledim insan izlemeye doyamiyor. Bu ne muhteşem bir nizam.
Biz insanoğluna verdiği değeri göstermez mi?
Kendinizden pay biçin, geniş herşeyiyle donanımlı geniş bahçesi olan havuzu olan ...vs bir saray, villa da oturmayı kim istemez. -
@Efruhte İnandığınız tanrı İsrailoğullarının yerel tanrısıdır. İsrail'in tanrısıdır.
Zamanla küreselleşmiştir. Daha çok batılı devletlerin eliyle küreselleşmiştir.
Kızılderililerin veya Çinlilerin inanmamalarının sebebi budur.
Ayrıca onlara peygamber geldiğine dair bile elimizde kanıt yok.
Nasıl bir tanrıdır ki, koca Amerika kıtasını unutabilmiş? Veya Çin'i unutabilmiş? -
@Sputnik Hz. Adem 'den Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme kadar peygamberler gönderilmiştir. Kuranı Kerim de bildirilmiş olanların adlarini biliyoruz.
Amerika'nın Çin'in unutulmus olduğunu da nereden çıkartıyorsunuz. Peygamber olmasa bile bir âlim kulu muhakkak o topraklardan da geçmiştir. Budizm ya da Konfüçyüs öğretilerinin temel kaynaginin bir hak dininden alintilanmadigini bilebilir misiniz? -
Konfucyus'un peygamber oldugunu soyleyenler var.
Cunku bilinen bilinmeyen bir suru peygamber mevcut. -
@Sputnik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
İnsanın yeme içmesine karışan ibrahimi tanrı neden bu kadar büyük bir evreni yarattı?
İmtihan sahası işte. Koca dünya iki insan için 6 günde su'dan yaratılmıştı ya hani. Ensest i çarpraz ilişki ile çözümleyen ibrahimi "tanrı" formulü bu olsa gerek. Kardeşler birbiri ile çiftleşiyor ama bu 3. ile olunca ensest olmuyormuş. Dinde mantık arama gari. Ol dedi oldu. Gerisini kurcalama. İman et iman. Yoksa cızbız mangala atacak seni... Gerçi "iman içten gelen bir şey" miş. Böyle açıklanmış yukarıdaki turkishılımlı islamic dinci farsca mahlaslı üyemizce. İnsan ihtiyacı olduğu boşluk anında, bir şeylere tutunmak, yanlızlığını bastırmak, avunmak istiyor buna da "iman" diyor. O iman dediği şeyin soyut "tanrı" beklentisini başka coğrafyada doğsa başka "tanrı/ların" dolduracağını ise hiç hesaba katmıyor. Kavrayamadığı husus bu. Yeryüzünzde 4000 küsür farklı iman edilen "tanrı" inancı var.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik varlığın kaynağı kendisyse, tekrar varolmak gibi bir eyleme niye girişsin.
Kaynak yok
-
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Yokluktan varlık çıkmıyor. Doğmuyor. Doğmadı. Hiç olmaya başlamadı .Sonsuz var. Zamanın başı başlangıcı yok. Hareketin başı başlangıcı yok. Bu sonsuz. Yapılmadı yapılamaz.
Bizim tanrıyla ilişiğimizi kesen şey budur. Başkası değil
İyi de bu durum tam tersine Allah'a olan inancı arttırması gerekir. Allah'ın varlığının başlangıcı ve sonu yok. Hic yok değildi ki var olsun.
Tekrar gözden geçir
-
Kafası karışık olanlar için söylüyorum.
Bunlar ve şunlar şeytanın vesvesesi değil -
@ictenlik varlığın kaynağı kendisyse, tekrar varolmak gibi bir eyleme niye girişsin.
Tekrar varolduğunu kim söylüyor. İlk kez de varolmadı .
Hiç bir zaman varolmadı çünkü her zaman vardı hep vardı -
Bunlar şeytanın vesvesesi değil
Yazdıklarıma şöyle diyen ya da diyecek olan -öyle düşünecek olan kafası karışık ya da kafası neyle doluysa o arkadaşa
Ezeliyet kavramını düşünün.
Ebediyet şudur. Zamanın gelecekte bir sonu yoktur sonsuza dek sürer
Ezeliyet şudur. Zamanın geçmişte bir başı yoktur sonsuza dek sürerNe geçmişin ne geleceğin ucu yoktur ikisi de açıktır
Ebediyeti ters çevir
Ne gördüğüne bakBunu kavrayın
Geçmişe giderek herhangi bir yer ve zamanı varolduğunuz, yaratıldığınız yer olarak işaretleyemezsiniz
-
@ictenlik biz kendi özelliklerimiz gibi olduğunu algilamaya çalışırsak ister istemez aklın almamasina neden olur.
Şöyle misal vereyim deftere bir resim yapsam yaptığım resim bana benzer mi? Hayır.
Yaptığım resimden önce var mıydım? Evet
Yaptığım resmi yırtıp attıktan ya da silip yenisini yaptıktan sonra var miyim? Evet
Yaptığım resim bana zarar verebilir mi? Hayır
Yaptığım resim bana fayda sağlar mı? Hayır.Geçmişe git ve zaman ezeli ve başlamıyorsa bana tanrıyı nerede gördüğünü söyle
Yok zaman ezeli değil diyorsan bunu açıkla
-
Sizin anlamadığınız şu. Ebediyeti tasavvur edebiliyorsunuz ama ezeliyeti tasavvur edemezsiniz. Neden?
-
Sizin anlamadığınız şu. Ebediyeti tasavvur edebiliyorsunuz ama ezeliyeti tasavvur edemezsiniz. Neden?
Size başladığı öğretildi.
Ezeliyete ebediyete yaptığınızın aynısını yapın,
Zaman geçmişe dönükte sonsuzdur
İleriye sonsuzluğu tasavvur edebiliyorsun o halde yapabilirsin, şimdi.
Hemen şimdi bunu gözlerinle görİleri de gelecek ve zaman ne kadar sonsuzsa geçmişte de o kadar sonsuz
Gelecekte zaman nasıl bitmeyecekse geçmişte başlamadı
Bunu görebilirsin, hemen şimdi, bakman yeter
-
Ezeliyeti ebediyet gibi tasavvur edin ve gerçekten bunu dürüst biçimde yaparsanız, yaptığınızı düşünecekseniz sonra gelin tanrıyı tekrar yeniden gözden geçirelim olur mu?
Ezeliyeti tasavvur edin
-
Ebediyet tasavvuru gibi bir ezeliyet tasavvuru yap ve ve bu tasavvur ışığında bana tanrıyı açıklamayı dene
Ne gördüğüme bakmak isteyeceksen
Şimdi yaşanan bu zaman ebedi ve ezeli
Tam şu an ezeli ve edebi
Ezelden beridir varız
Tanrıyı bulamadım. Dürüst bir soruşturma yürüttüğüme inanıyorum.
Zamanı bölemem bu yokluktan sözetmek olur. Zaman ne geçmişte başlar ne gelecekte biter. Tersi yokluktan sözetmek olur. İnceleyin. Farkedersin. Açıktır. Belirlidir. Şüphesizdir. İnceleyin.Tanrıyı bulamadım. Aradım da bulamadım. Daha bakacak yer de kalmadı. Bakmadık yer de kalmadı.
Gökte aramaya devam etmek isteyenlere söylüyorum. Kendini ara. Kendinde ara. Önce bir kendini ara.
-
Tanrıyı bulamadım
Gökte aramaya devam etmek isteyenlere söylüyorum. Kendini ara. Kendinde ara. Önce bir kendini ara.
Aradım buldum, baktım gördüm şurada diyen beri gelsin
Nerede ne gördüğünü açıklasın göstersin
Arayalım bakalım hep beraber yeniden orada mı değil mi
Anlaşalım
Aynı dili, bir dili, ortak meramı söyleşelimDiyorum ki ben aradım bulamadım
Sen de gayrı istiyorsan aramaya devam et
Benim senden gayrı sizden gayrı bulduğum kimsem de kalmadı
Benim senden beri senden gayrı kimsem kalmadı
Benim tanrı deyi kimsem ,bulamamaktan ötürü aramaya yüzüm de kalmadı
Baştan derim ki
Ben de arama ben de bulunmaz, benden sorma ben bu arayışı vazgeçtim-terkettimBulup, bilip getirene, bulup bilip getirmeyene, yerlere ve göklere haber salın haber verin, haber eylesin
Haberinden haber alak
Pişmanından beri durakSizlere keyifli forumlar diliyorum
-
Basitçe ezeliyet ebediyet eşitliği/denkliği
Basitçe; sağ ve sol gibi denk
Basitçe kuzey ve güney kutbu gibi (ters çevrilince) aynıBaşlangıcı olmayan bir sonsuzluk
Zaten sonsuz olan başlayamaz ve başlayan biter ya da sonlanır demeliyizZamanın baştan başlangıcı ve sondan sonu yok
Ebediyen. Daima
Ezeliyen. Daima. aynıEbediyet ezeliyet. Bir terazinin iki kefesi gibi. İkisine aynı bak. İki kardeşi ayırmadığın gibi ayırma
--
Ezeliyet ters çevrilmiş bir ebediyettir.Sonsuz başlamaz ve bitmez. Sonsuz hem başlamaz hem bitmez
Başlandıgıcı olsa başlangıç bir son olurdu. Şu tarlanın sonu gibi düşün. Tarlana girdin alt başına kadar yürüdün. Ne dedik "alt başı". Altta baş var. Yukarıya ilk yürümeye başladığın yere baktın ve yukarıyı gösterip sonu orada dedin. Bu başladığın yerdeki son.
-
Neden bunu göremiyoruz? Neden ezeliyeti ebediyet gibi kavrayamayız? ya da zihinsel düzeyde bu iki kavramı neden tam eşit/denk yapılandıramadık?
Çok karmaşık
Nasıl karmaşık?
Ayaklarımızın üzerinde dikey duruyoruz ve henüz boşlukta yüzen bir daire değiliz. Yukarısı ve aşağısı algımız var. Çekime karşı tek yönlü merkezleniriz
Yerküre ama eski bilinen biçimiyle yeryüzü.
Tersi nedir?
GökyüzüYerler ve gökler.
Aşağıda yere oturan bir yeryüzü ve üstünde gökyüzü görürüz. İlk ilkel algımız budur. Yer gök olarak ikiye böleriz. İki katman. Sonsuz gök ve yer tabandır. Zemin/Dip. İlk ilkel algı. Düzlem olarak görürüz.
Küre olduğunda ne oldu?
Boşluktayız. Yön yok, merkez yok. Aşağısı ve yukarısı kalmadı.
Tersten bakarsak güney aşağıda değil. Güney de gökyüzüne açılır. Ters bir gökyüzü. Kürenin ters tarafında Amerikadaki insanların ayağı bize dönüktür ve karşıda gökyüzünü izlerler ve onlara göre altta biz varız. Kürenin karşısına geçsem ora yukarısı olur.Yani henüz başlama olmadan ve görmeden yani bir dayanak noktasını baz almadan, bir zemine oturtmadan yeterince ölçemiyor ve algılayamıyoruz.
Ezeliyete ve geçmişe yer ve aşağıya yaptığımızın aynını yaparız. Dayanak noktası.
Bir gün başlama görmeden düşünebileceğiz.