Türk´ün uzayla imtihanı
-
@hulk
Bu olay Türkleri kamçılamalı.
Şaka bir yana, resmen uzay çağının başlamaşına şahit oluyoruz. Çünkü sadece ABD ve Rusya arasında yaşanan bir yarış değil artık. Tüm önde gelen ülkeler uzaya yatırım yapıyor. -
Astronotları taşıyan kapsül, biraz önce ISS uzay istasyonuna kenetlendi. Bir aşama daha başarıyla sonuçlandı.
Merak edenlere ek bilgi: 60 milyon dolarınız varsa ve sağlığınız yerinde ise, sizler de hay hay Astronot olabilirsiniz. Yani parayı basınca düdüğü çalabiliyorsunuz. Bu nedenle Türkonotumuz´u çok fazla gözümüzde büyütmeyelim. Da, kime söylüyorum, dii mi! Memlekette yaşananlara bakınca, bir davul zurna çalmadığımız kaldı. Tipik bir sonradan görme refleksi işte.
-
Iss giriş yaptılar.
-
@TENTEN
Bayağı dar bir yer. -
@kereste, içinde söyledi: Türk´ün uzayla imtihanı
@TENTEN
Bayağı dar bir yer.İçerisinin sıcaklığı kaç derece acaba?
Kollarını birbirlerine bağlamışlar birde ovalayıp duruyorlar. -
@TENTEN
Bilmem. 18-20 derece vardır herhalde. -
Google Amca´ya sordum...
Ortalama 24 derece imiş. Dışarısı ise +120 ve -250 derece arasında. -
İstasyonun içerisini insanlara uygun bir şekilde ısıtmak ve oradaki ihtiyaçlarını giderebilecek bir şekilde tasarımlamak kolay olmasa gerek. Yani duayla olacak şeyler değil bunlar.
-
Alper Gezer Avcı ordudan 2012 de atılmış.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/alper-gezeravci-kumpas-davasiyla-tskden-ihrac-edilmis-2164802 -
@TENTEN
Evet, dün ben de bunu okudum. Yani bu kişinin seçilmesi ve bu zamanda 60 milyon doları basarak uzaya gönderilmesinin tek sebebi yerel seçimlerdir. -
Uzayda uzun süre kalanların listesi:
Toplamda iki seneden fazla orada kalanlar var ve nerdeyse hepsi Rus.