Dinlerdeki İmtihan Saçmalığı
-
En önemlisini unutmuşsun...
Kopya çekmek yasak olmalı. -
2-Imtihan eşit koşullarda olmalıdır. Birisi sigorta pirimi odeyemezken diğeri cemaatten malı götürmemeli.
Quran suresi kehf-81' i okuyup işin içinden gerçekten çıkabilen müslüm düşünür olsun ben hiç sanmıyorum. Bunu derinlemesine okuyup düşünen ve yüreği/cesareti olanın bu dinde 1' dk daha durması mümkün değildir!.
-Çocuğu sizi dünyaya imtihana yolladım diyip, imtihana daha başlamadan emirle Hızır' a öldürdülmesimi dersin, ana ve babanın inancının çocukça saptırtılması ihtimalimi dersin. Herşeyi ezelden bildiğini iddia edip, ihtimal üzerine eyleme geçilmesimi dersin. Herşeyden münezzeh tanrının "korkması" mı dersin de dersin... Akla ziyan bir kaosu yaratsa yaratsa böylesi arapsaçı "tanrı" yaratırmış(!) yani..
-Dediğniz üzre, Şayet bu dünya imtihan dünyası ise, niye birileri imtihandan muaf tutuluyor, eşit yarışma olmuyor? E hani herkez eşitti? Peygambere bile imtihan dünyası dolayısı ile hesap sorma vardı, şeytana saptırma hakkı vardı, özgür irade yoktu da, varmıydı?
-Açıkça görüldğü üzere Quran çelişkiler yumağından başka bir şey değildir. Onun için iman edip sorgulamama üzerine inşaa edilmiştir. Akletmezmisiniz, düşünmezmisiniz der. Ama düşünürseniz açıkça çelişkilerde boğulursunuz. Hülasa esasında tam bir akletmez, düşünmez, aklını kiraya verenler işidir bu sözde kutsal kitap!.. Sesli düşünün bakalım cesaretiniz varsa ey müslümler!...
-E hani arapçı "tanrı" herkese eşitti, adildi!.. E açıkça çocuğu Hızır' a; ihtimal korkusu üzerine öldürtüyor . Bu nasıl imtihan? Ana baba imtihandan muafsa diğerlerine, herkeze eşitlikten bahsedilebillir mi? Hem zaten "şeytan" kurgusu ile de çelişiyor bu durum. E hani ins "şeytan" ı çocuğa(çocuğun kötü olma olasılığı var;kesin değil) mühlet vermiştin? Saptırma hakkını sen vermemişmiydin bu "şeytan" kuluna? Hadi çıkın bakalım işin içinden de görelim...
-
Aslında herkes kendi kiyafetini kendi seçer.kendi ölçüsüne göre verilen kıyafetini beğenmeyip, olmayacak başka kıyafetleri seçerek.
müslüm sanırım yukarıdaki imtihan yazımızı okuyup yanlış anlamış, algılamış, sap -saman çarpıtmış. Zenginlik, fakirlik, boy pos, cinsiyet, kılık kıyafet farklılığı değil mesele.
-
@hulk, içinde söyledi: Dinlerdeki İmtihan Saçmalığı
Aslında herkes kendi kiyafetini kendi seçer.kendi ölçüsüne göre verilen kıyafetini beğenmeyip, olmayacak başka kıyafetleri seçerek.
müslüm sanırım yukarıdaki imtihan yazımızı okuyup yanlış anlamış, algılamış, sap -saman çarpıtmış. Zenginlik, fakirlik, kılık kıyafet farklılığı değil mesele.
O müslüme kişi imtihanı da yanlış anlamış. İnsanlar kendi kıyafetlerini kendi seçmezler. Doğada planlama olmadığını bilmiyor. Fakir ailede doğan çocuk kendi ayakkabısını bile kendi seçmiyor.
Dinci bir ailede yetişen çocuklar din baskısı altında gençliklerini bile kendi istekleri ile yaşayamıyorlar. Karşı cins ile duygularını bile yaşayamadan kayıp gidiyorlar. Müslüme kız bunu kendi tercihi sanıyor , en kötüsü de bu zaten.
Türkiye gibi hırsız yöneticiletin çok olduğu ülkelerde işini bile kendin seçemiyorsun. Çalışmak zorunda olduğun için aç kalmamak için sana dayatılan hayatı yaşıyorsun.
Sonrada sana şükür sabır cennet var diyorlar. Zavallı müslime kız bunu bilmiyor ki.
Kandırılmayı imtihan olmak sanıyor , ne diyelim umarım erken farkeder.
-
@hulk kendi sayfamda kendimce takıldığımı bahsetmiştim. Daha önceki yazımın devamıdır yazdıklarım. Ama sizler benim orada kendimce takıldıklarımı başka başlıklar açarak irdeliyorsunuz. Düşünmek güzeldir. Düşünüyor olmanız özellikle yazdıklarım hakkında düşünüyor olmanız güzel bir şey
-
@Efruhte
Forumda açılan her konu irdelenir/eleştirilir, yüceltilir veya yerilir. Sadece her konu değil, sarfedilen her laf için de geçerli bu. Orada yazdıkların, diğer yerlerde yazılanlara yanıt verme niteliği taşıyor. Bunu sen de biliyorsun. -
@kereste diğer yazılan yerlerde yazdıklarım olunca ve bana cevap niteliği taşıdığında tabiki biraz bahsetmek gerekli oluyor
-
@Efruhte
Tamam da, başkalarının cevap verme olanağı olmuyor senin yerde. -
@kereste sizin sayfa için de durum aynı
-
@Efruhte
ELbette.
Peki, ne yapalım?