Empatiye davet!
-
Hodri Meydan!
Bu forum ya da başka forumlar olabilir. İçinde en az 5-10 bilim okur yazarı (tercihen ate) olan forumlara (onların baskın grup olduğu forumlara) tali hesap alıp (vpn le) değişik aralıklarla sanal kimliklerle giderek rol yapmayı deneyin
a- Dindar biri kılığında
b- Bilim karşıtı kılığında
c- Okült okuma seven biri kılığındaDiğer olasılıklar
Kişileri kekleyin ve kekleyerek bile bir noktadan sonra sakin kalıp kalamayacağınıza bakın
Size nasıl davranıldığına bakın
Nasıl davranılmasını isteyeceğinize bakın -
Kişileri kekleyin ve kekleyerek bile bir noktadan sonra sakin kalıp kalamayacağınıza -ama bir kez damga yedikten sonra dönseniz bile kendinizi arındırıp arındırmayacağınıza ve ağzınızla kuş tutsanız foruma genel başka dert anlatıp anlatamayacağınıza ve ondan sonra hava durumu bile yazsanız , Nazım da sunsanız okunup okunmayacağınıza ve bir daha ciddiye alınıp alınmayacağınıza bakın
-
Forum yaz diyor bu empatiye genel çoğunluk gelmediğinde beni bazı üye armut sanacak
Kişiler benim hakkımda taraflı yanlış imaj yapılandırmış. Yani bunu ben buradan çözemem.
Benim bunu tek tek çözümlemem (mükün ama) yıllar yıllar alır üç git beş gel olur. Herkesin gönlünü kazan ömür yetmez. Kişiler taraflı ve tarafçı da. Ben bunu görebiliyorum. -
Okumuyor. Beni çoğu okumuyor .Yazılanın yüzüne yarımca bakıyor.
Önyargıyla.
Karşı tarafça bakıyor.
Kelime seçiyor , içeriğimden açık arıyor, cımbızcı, bana dönüp laf atma peşidne ve bunun için ve okuma refleksi bu.
Ben bunu farkedebilecek kadar ortamı ve mesajlaşma trafiğini sınadımDostça sevdiği bir kalemi okur gibi ya da tarafsuız tam arada durarak okuyan gözetmen öncelik ve çoğunluk olmalı, o denge olmadan ortamda barış huzur olamaz..
Ben burada kırk kişinin gönlünü kazan tek tek dert anlat kendini tanıt o noktaya kırk yılda gelemem
Bir daha aynı şeyin tekrar etmesini de istemiyorum
Yanlış imaj tutan üye var, bir değil üç değil kendini düzeltmiyor
Lafla da olmuyor ..Aynı yere gelecek -
Davetimi eksik sunduğumu görüyorum
Sizi daha iyi bir empati noktası yakalayabilmek adına
Türkçe konuşulan bilinebilir tüm dindar forumlara giderek bir rumuz alarak
a- ateist kılığında (Dininiz elveriyorsa)
b- agnostik kılığında
c- deist kılığında
d- panteist kılığında
e- Hristiyan ya da musevi kılığında
f- diğer non-tezim türevleri ve ilk bakışta İbrahimi monoteizm ve ait hissedilen din inanç sistemi addedilmeyen tüm inanç anlayış düşünce biçimlerinderol yaprak iletişim ve tartışma sürdürmeye ve size nasıl davranılacağını gözlemlemeye davet ediyorum.
-
Ben daha önceden müslümandım zaten. Çoğu kişi gibi çevre baskısı ile müslüman olduğumu düşünüyordum. Sonra bilgi baskın geldi ve ben bu saçmalıkları savunmak zorunda değilim dedim. Ateist oldum.
Daha sonra Facebook hesabından ve ateistfırum.org hesabından müsliman taklidi yaparak girdiğim zaman zaten ateistforumdan hemen kovuldum. Bu da onların ayıbı.
Ateist olsam da Anibal gibi mantık gibi Türk ateist gibi düşünmek zorunda değilim. Zaten böyle olursa buna ateizm denmez.
Daha sonra ateist olarak aynı siteye tekrar girdim. Elektromanyetik dalga yayma konusında Anibal ile tartıştım , gluten konusunda yine birileriyle tartıştım onlar haksız olmalarına rağmen beni yine kovdular.
-
@ictenlik malasef böyle birşeyi yapamam
-
@Efruhte seninkisi zorda kaldığınızda dininizi bile değiştirin inkar edin diyor.
Yapmazsan günaha girersin. Şimdi olmasa da ileride yapacaksınız , yapmazsan daha iyi ama. -
@kâfir-imam, içinde söyledi: Empatiye davet!
Daha sonra Facebook hesabından ve ateistfırum.org hesabından müsliman taklidi yaparak girdiğim zaman zaten ateistforumdan hemen kovuldum. Bu da onların ayıbı.
2013 te gittim. Müslümanlıkla bağı sanırım deist gibi kesmiştikte ;tanrıyla da bağı panteizmle farklı bir şey arasında yeni kesmiştik.
Farklı bir gündemimiz vardı. Admine geniş yazdık; mesaj attık bu yazılır mı sorduk. Nasıl yapalım sorduk. Bize sadece "yalnız böyle uzun yazma bunlar okunmaz -burada uzun yazılar okunmaz" yazdı.
Biz de girdik.
Bizim hatamız yazmadan üç gün, beş o forumu gözlememek oldu.
Ağzımdan tuz çıkmazdı yani. O kadar yumuşak bir dilim var. Hiç bir zaman kovulmadım. Kimseye geri ters laf edemiyorum. Kendimce başka bir tersleme yazıyorum, mantık tabanlı..
Oradan duygusal beş milyar ton kafa karışılıklığı ve duygu bulanıklığıyla ayrıldım.
Yani umulan. İki insanın karşılıklı böyle sırayla iletişim kurabileceği ve eğer ateistlerse daha eğitimli, düşünür, gelişmiş, kültürlü insanlar olmalı mantığı.
Yani çağımın Nazım'larını Aziz Nesin'lerini (ya da yakın) orada umuyorum. Öyle gidiyorum ya.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Empatiye davet!
Daha sonra Facebook hesabından ve ateistfırum.org hesabından müsliman taklidi yaparak girdiğim zaman
Taklitsiz gittik..
Biraz gezindim ve saha sonra daha ilk mesajlarımdan biriydi.
"Cehennem boş kümedir", ya da "Cehennem sonsuz boş kümedir" belki ek olarak "Boş küme açılamaz, şu an boşsa sonsuz boş kalacak, sonsuz boş kümedir." gibi bir cümle yazdım. Meali o. Yani kendimce sonsuz ya iki yönden kapalı ya da iki yönden açıktır demek anlamında. Sonsuzu açamazsın..
Sonsuz olmayanı sonsuza sonradan katamazsın, açıp katamazsın; ya içinde ya dışında. Yani buradan cehenneme katılamayız. Sonsuz olması için ezelden beri orada olmalıydık.MatematikBiri mesajı aldı tuttu
"bu kim la" "sen kimsin la" ikisinden birini yazdı.
Ben neredeyim? dedim ya.. Hayırdır..
Başka şeye "Çöp" yazdılar. Ben de sinirden durusakinleşip
Çok
Önemli
Pelgeleryazdum. Laz kibin.
-
@ictenlik evet o ateistforumcular kendilerini peygamber sanıyorlardı. Yüzlerine söyledim siz ateist değilsiniz burada yeni bir din kurmuş geçiniyorsunız dedim.
Onlardan başka bilemezdin , onlardan daha iyi anlayamazdın.. böyle bir adı konmamış dine doğru gidiyordu. Aslında dinlerin de nasıl olduğunu gösteren küçük bir laboratuvar haline gelmişlerdi.
Zaten luvi krallığında bilim merkezleri bir süre sonra tapınaklara dönüşmüş. Daha sonra da yönetim binasına dönüşmüş. Yani mantık hep aynı