Kuran'da dünyanın şekli ile ilgili ayetler
-
İslamcılar "Bakın, Kuran 1400 yıl önceden Dünya'nın küre olduğunu haber veriyordu" diyorlar.
Bir kısmı anlaşılmaz diğer kısmı bilimsel açıdan yanlış olan ayetleri delil gösteriyorlar.
Oysa Kuran açık bir şekilde Dünya'nın düz olduğunu, uzay diye bir yer olmadığını, göklerin ve yerin sınırlarının aşılamayacağını anlatmaktadır.
Ayrıca Kuran'da yıldızlar için "süs" ifadesi kullanılmıştır. Bu süslerinde kıyamet gününde dünyaya düşecekleri belirtilmiştir. (BKZ. TEKVİR SURESİ 2.AYET)Bütün bu ayetleri görmezden gelip bu sözde "kutsal kitap" tan big bang veya evrenin genişlemesi gibi modern çağda öğrendiğimiz bilimsel bilgileri çıkarmak din tüccarlarının işidir.
Bu konuyu aşağıdaki videoya cevap olarak açtım. Kısa olmuş olabilir. Tekvir suresi ikinci ayetin İslamcıların bütün iddialarını çürüttüğünü düşünüyorum.
Sonuç olarak Kuran'ın dünyası düzdür. -
göklerin ve yerin sınırlarının aşılamayacağını anlatmaktadır.
Evet böyle bir iddia var.
-Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin çevresinden geçmeye gücünüz yeterse geçin gidin. Allah'ın verdiği bir güç olmadan geçemezsiniz. Rahman -33 Elmalılı
Arabın "tanrısı" müsade etmeden uzaya çıkılamazmış. Gel gör ki, uzaya izinsiz çıkanlar hep "kafirler".
Bir de Mısır firavunlarını sanat eserlerini yok ettik(Araf-137) iddiası var. Piramitler, o devasa Sfenksler 3-5 binlerce yıldır büyük haşmeti ile orada duruyor.
-
Cinler kim yahu?
Şimdi yazacaklarıma bazı dindarlar yine atarlanacak. Yahu, durduk yere cinler neyin nesi oluyor? Kime ne faydaları var?
Hiçbir dindar bana bunların ne olduğunu izah edemez, çünkü uyduruktan teyyara babında birkaç çümleden başka hiçbir somut bir veri yok. Kendileri de bilmiyor, ne olduklarını. Tıpkı şeytan ve melek zımbırtıları gibi. Eee, her saçma sapan yazılana inanmaya hiç niyetimiz yok. -
Bu dünyada milyonlarca canlı türü var, en azından bir o kadarının da nesli tükenmiş gitmiş. Bunların içinde hiçbir zaman cinler olmamıştır, çünkü tamamen hayal ürününden ibarettir.