Türkiye'de başörtülüye iş yok!
-
Çalışanların iş yeri seçme hakkı varsa işverenin de işçi seçme hakkı vardır. Ben olsam ben de başörtülü çalıştırmam. Erkeklerden de dini tandanslı karakterleri çalıştırmam.
-
Para/sermaye Türkiye' de artık siyasal islamcıda. Türbanlıysan iş var. Namaz kılıyorsan iş var.
-
Para/ sermaye güç demektir. Eğer böyle ise gerçekten, buyursunlar Asrı-ı Saadet dedikleri, göya herkesin mutlu mesut yaşadığı, devri yeniden inşa etsinler de cümle âlem görsün. En başta azılı Yahudiler kıskançlıklarından çatlasın, büyük şeytan ABD dilini yutsun falan filan. Hadi görelim.
Olacak şey değil ya, benimki de laf mı yani! -
Bim markete girsin orada başörtüsü sorun edimiyor.
İşyerini beğenmiyorsa hanfendinin Kendi sorunudur
-
Yeri geldiğinde kadın hakları diye atıp tutanların ne kadar hakka hukuka önem verdiklerini yazdıklarıyla okumuş oluyoruz.
Sizler hiçbir zaman yönetimde söz sahibi olmayın şuan yaşanılan adaletsizliklerin çok daha fazlasını yaşatirsiniz. -
Yahudilerin ağlama duvarından müslümanlara daha çok lazım. Aynısından bir ağlama duvarı yapıp bol bol ağlasalar iyi olur. Zaten hiç farkları yok, tek eksikleri ağlama duvarı.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Türkiye'de başörtülüye iş yok!
Yeri geldiğinde kadın hakları diye atıp tutanların ne kadar hakka hukuka önem verdiklerini yazdıklarıyla okumuş oluyoruz.
Sizler hiçbir zaman yönetimde söz sahibi olmayın şuan yaşanılan adaletsizliklerin çok daha fazlasını yaşatirsiniz.-Okuduğunu anlama sorunu devam ediyor.
-Kadın hakları derken? Kadınlara karma çalışma hakkı tanımayan dininiz olduğunu unuttunuz galiba. Aynı iktidar zeka; Enflasyon yaratıp, kötü yönetip suçu alakasız kişilere atıp zeytinyağı gibi üstteler hep. 22 senedir hem iktidar, hem ultra zengin, hem mağdurlar.
-Hani sayın Erdoğanın bir zamanlar dizinin dibine çöktüğü, dini görüşünü paylaştığı Talibanın yönettiği Afganistanda kadınların bırak çalışmasını, sokağa yalnız çıkması, ilkokuldan sonra okula gitmesi bile yasak. Siz islamcının hangi kadın hakkından bahsediyorsunuz? Şakamısınız? O hakkı size tanıyan Atatürk' tür, cumhuriyettir, modern batı hukukudur.
?
-Türkiye' de ayrımcılığa maruz kalan, çalışma hakkı gasp edilen tek zümre sakatlardır. Sakat bir birey her işte çalıştırılmaz, araba kullanma ehliyeti olduğu halde taksicilik bile yapamaz mesela. Yasaktır. Başınörtülü taksicilik, otobüs şöförlüğü bile yapabilirsin. Siz hangi hak-hukuksuzluğa uğramasından, yasayla çalışmanıza engel olunduğunun, eşitsizlik iddiasından bahsediyorsunuz? Dinine uymamasına rağmen savcı-hakim bile olabiliyorsun. Bir sakatı kaymakam, savcı, polis bile yapmıyorlar mesela. Daha sayalım mı?
-
@hulk, içinde söyledi: Türkiye'de başörtülüye iş yok!
Okuduğunu anlama sorunu devam ediyor.
Benim böyle bir sorunum yok da sizlerin yazdıklarınızın ne anlama geldiğini anlamama sorununuz var.
Biriniz başortulu calistirmam demiş ötekiniz bim de çalışsın neyine yetmiyor kastetmiş. Sorun başörtülü ya da açık farketmiyor kadınlara uygulanan hep aynı. Çoğu işletmelerin dış görünüşe fiziğe çok daha fazla önem verdiği gerçeği değişmiyor. Kadın aklıyla, zekasıyla çok nadiren işe aliniliyor.
Bu yüzden kadınlar süslenmekte, kendi bedenini teşhir etmekte yarışır haldeler.İyiki de bir Afganistan var. Amerikan kuklası olmuş Afganistan da olmasaydı nereyi örnek gösterecektiniz. Hay aksi Amerikan kuklası Suudi Arabistan ve diğerlerini de unutuyordum gerçi sizler hatirlatirdiniz
-
İşsizlik yüzünden kimse iş bulamıyor.
Tuik in İşsizlik oranı aslında iş bulma oranı. -
@Efruhte, içinde söyledi: Türkiye'de başörtülüye iş yok!
Biriniz başortulu calistirmam demiş ötekiniz bim de çalışsın neyine yetmiyor
Ben demedim. Ama diyebilirler. Alkol firmasında çalışmayıversin başıörtülü. demek istemişler. Buradan kadın hakları düşmanlığı, inanç hürriyeti karşıtlığı sonucu çıkmaz. İşveren çalıştıracağı kişinin dış görüntüsüne bakarak seçmekte özgürdür. Tercih meselesi. Dış görünüş, fizik, el ayak düzgünlüğü firmalar için önemlidir.
Kadın aklıyla, zekasıyla çok nadiren işe aliniliyor.
O sizin mahallenin hurafe iddiası.
Bu yüzden kadınlar süslenmekte, kendi bedenini teşhir etmekte yarışır haldeler.
Okurken ben utandım. Hem cinslerini karalayan tipik Emine Şenlikoğlu deyimiyle "dandik örtülüsün" kuvvetle muhtemel. Vücut hatlarını belli etmeyen çarşaflı, makyajsızsan sözümü geri alacağım...
-
İsteyen istediği işçiyi çalıştırabilir. Bu hakkasahiptir. Başörtüsünü iş bulmak için şantaj aracı haline getiren kadın aslında suç işler.
İşyerinde alkollü parti verilecekse patronun dünya görüşüne uymak zorundasın. Yok ben gitmem , yok bize ters diyorsan o zaman git binde çalış , yada kendine uygun bir iş ara.
Başörtüsünü ticari şantaj malzemesi yapma. Belki patron senin yeterliliklerini az buldu , diğer adayların niteliklerini bilmiyorsun ki , kendini en iyi zannedip havalara girmişsen bu sorun işvereni bağlamaz.
Hem çalışan kadına orospu muamelesi yapanlar kendilerindendir.
Amaçları gündem saptırmak. Kimse seni başörtüsün diye işe almak zorunda değil.
Çok iş ilanı gördüm , tesettürlüler başvurmasın diye not düşülmüş.
-
@hulk yazdıklarımın çarpitilmasini hiç sevmem . Ve sizin yaptığınız da aynen böyle bir durum.
Size keyifli forumlar -
Kadın haklarını savunma mevzusunda ben, sayısız dindarı sulu gönderip susuz getiririm ki hep öyle olmuştur. Bu kesin. Neymiş...miş efendim? Erkekler üstünmüş...müş ve kadınlar itaatkâr olmalıymış...mış. Ben kadın olsam, bunu suratıma karşı söyleyen erkeğe şaaap diye şamarı yapıştırırdım.
-
@Efruhte, içinde söyledi:
Amerikan kuklası olmuş Afganistan da olmasaydı nereyi örnek gösterecektiniz.
Bunu sen uyurdun. Böyle bir şey yok, çünkü Taliban hem Avrupa´ya hem de ABD´ye 2 sene evvel tekmeyi bastı ve iç savaşı kendi lehine çevirdi. Batı, Afganistan´ı tamamen terk etti. Taliban şimdi orada tek başına hüküm sürüyor. O günden beri kadınlar ayvayı yiyor orada.
Diğer yandan Suudi Arabistan konusunda haklısın, çünkü geri zekalı Suudiler ABD´nin bir dediğini iki etmiyor. Kadınların durumu Afganistan´dan daha iyi konumda. Bir kaç seneden beri araba ve bisiklet kullanma hakkını verdiler orada kadınlara. Hiç yoktan gene iyi, da, yeterli mi? Elbette değil.
-
@kereste Taliban Amerika'nın yönetimde yetiştirdiği , istediği kişidir.
Amerika yönetiminde yönetici olmasını istemediklerini hep özgürlük getiriyoruz palavrasiyla indirmiştir. -
@Efruhte
Saçmalıyorsun. -
@kereste işinize gelmedi mi sacmaliyorsun
-
@Efruhte
İşle alakası yok; harbiden saçmalıyorsun. Çünkü Taliban sapına kadar Müslümandır ve ABD´den nefret eder. -
@kereste bizim yoneticiler de her gün siyonizme kafa tutuyordu ama sözünden çıkmıyorlar.
Taliban, Amerika'nın yetiştirdiği biridir. Amerika kendisine hizmet etmeyen hiçbir yöneticiyi hele de İslam şeriatı uygulayacak ülkenin yöneticisini görevlendittirmez. -
@Efruhte
Yöneticilermiş..miş. Siyonizmiş..miş. Dinin imanın suçu başkalarına atmaktan ibaret.
Hâlâ saçmalıyorsun, kusura bakma. Çünkü Afganistan´da şimdi hüküm süren Talıbanla, 1980´li yıllarda Sovyetlere karşı mücadele eden Mücahitlerden hiçbir alakası yok.Eninde sonunda şunu öğreneceksin, güzelim. Müslümanlar pekala pis olabilir, halkını sömürebilir, kadınlara kötü davranabilir. Bunların ABD, Batı veya Yahudilerden zerre kadar alakası yok.