Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)
-
Bizim gibi beyinsiz ve basit insanlar çok şey istemiyor aslında. Ne de olsa, basit insanlarız diii mi?
Kendini bulunmaz hint kumaşı zannedenler ve ha bire boş beleş atıp tutanlar şunu kulaklarının arkasına kazısınlar: Kanıtsız iddialar bizim nazarımızda yok hükmündedir. Tanrı iddialarından tutun, Quja tahtalarının yumurtladıklarına kadar aklınıza ne geliyorsa. Duyanlar, duymayanlara fısıldasın. -
@kereste basit düşünmekle basit insan birbirinden farklıdır. Ben sizlere basit düşünüyorsunuz dedim.
Ayrıca kanıtlar var ama siz o kanıtları kanıt olarak görmek istemiyorsunuz -
@Efruhte
Farklı değildir, güzelim. Basit insanlar kompleks şeyleri düşünemez, kapasitleri yetmez. Yeme bizi. Bize demediğini bırakmadın. Bakalım sırada ne var.
Kanıtın yok, yalan söyleme! -
@kereste ikisi birbirinden farklıdır. İkisinin ihtiva ettiği anlam da birbirinden farklıdır. Araştırın göreceksiniz farklı oluşunu.
Basit düşünüyorsunuz dedim ve yine basit düşünüyorsunuz derim ama asla basit insansınız demem -
@Efruhte
Sadece basit düşünüyorsunuz demedin, şunu da dedin:
"o basit düşünen aklinizla yorumluyorsunuz."Demek ki kompleks şeylere kafamız basmıyor. Olmayan aklımızla baş başa kalmışız, haberimiz yok. Öyle ya profesör olsak dahi basit ve sıradan şeyleri yumurtlayacağız.
-
@kereste evet basit düşünen aklinizla.
Mesala yazının basindaki ve sonundaki cümlelerde önemlidir diyorum siz sadece paylastiginiz kısımdaki yazıya bakıyorsunuz. -
@Efruhte
Saçmalıyorsun yine. Ben düşünce bakımından seni ona katlarım. -
@kereste profesör olmak basit düşünmeye engel olmuyor. Aldığı eğitimle başarı göstermekle düsünmek aynı katagoride yer alamaz. İkisi birbirinden çok farklıdır.
-
@Efruhte
Sen benden üstün değilsin, benden akıllı hiç değilsin ve benden daha derin ve kompleks düşünmüyorsun. Anladın mı? -
@kereste o zaman niçin yazının sadece o kısımda yazilanina odaklaniyorsunuz. Öncesinde ve sonrasında yer alan cümleler neydi o söylemini neye göre yapilmisti vs. benim için merak konusu oldu.
-
@Efruhte
Düşünme babında benden ileride değilsin. -
@kereste öyleyim demiyorum zaten
-
@Efruhte
O zaman kendi köşende buradaki herkesi içine alan ithamlardan uzak duracaksın. Kimi kastettiğinin ismini ver. -
@kereste sayfamda en son paytigim sözüm kitabımda yer alan bir sozumdu. Sizlere özel paylasilmis bir söz değildir. Şayet öyle olsaydı sizlere dönüp cevap yazmazdim
-
@Efruhte
Burada okuyunca öyle hiç gözükmuyor. Tabii ki bizleri katdediyorsun, yoksa neden burada bu forumda yazacaksın ki?
Başkalarını bilmem, ben basit bir insan değilim, basit düşünmem de. Bir daha herkesi kapsayan cümlelerden uzak durmanı tavsiye ederim sana. Kimi kastediyorsan onun ismini ver ki ne olduğu anlaşılsın.
Kendi köşen olsa dahi! -
@kereste birşey yazarken ya da bir şey paylaşırken hiç sevmedigim şey karisilmasidir. O sözüm aklıma geldi paylaştım. Zaten diğer paylastiklarimi yazdiklarimi da alınganlık yapabiliyorsunuz bu sizlerin problemi benim değil
-
@Efruhte
Alıngan değilim. Bunu aklından çıkaracaksın bir kere.
#22´lu ileti sana ait ki benim yorumumdan sonra yazmışsın. Bu durumda ne düşünmemi bekliyorsun?
Hepimizi aynı tencerenin içine atmışsın. -
@kereste evet o sözüm hepiniz içindi
-
@Efruhte
Ha şöyle, afferin sana! -
Gılgameş ve diğer destanlar bizlere şunu gösteriyor. Kutsal kitapların içeriklerinin önemli bir kısmı eskilerin masallarından, efsanelerinden, mitlerinden ibaret. Yani bunlar bir tanrı tarafndan kendini peygamber ilân edenlerin kulağına fısıldanmadı, hele ki gökten zembille inmediler.
İnsanların gitmediği diyar kalmamış, gittikleri yerlere kendi inançlarını, bilgilerini, ritüellerini, dilleri ve kültürlerini götürmüşler. Vardıkları yerdeki insanların kültürleriyle harmanlanmış bunlar. Yüzyıllar boyu süregelen bu olaylar/göçler nihayetinde mitlere, efanelere ve kutsal kitaplara yansımış.