İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Din & İnanç
      3. Mitoloji
      4. Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)

Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Mitoloji
      mittufangilgameş
      66 İleti 5 Yayımlayıcılar 1.1k Bakış 1 Watching
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • E Efruhte
        25 Şub 2024 20:51

@kereste ikisi birbirinden farklıdır. İkisinin ihtiva ettiği anlam da birbirinden farklıdır. Araştırın göreceksiniz farklı oluşunu.
        Basit düşünüyorsunuz dedim ve yine basit düşünüyorsunuz derim ama asla basit insansınız demem

K Çevrimdışı
        K Çevrimdışı
        Ordinaryuskereste
        25 Şub 2024 20:53 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

@Efruhte
        Sadece basit düşünüyorsunuz demedin, şunu da dedin:
        "o basit düşünen aklinizla yorumluyorsunuz."

Demek ki kompleks şeylere kafamız basmıyor. Olmayan aklımızla baş başa kalmışız, haberimiz yok. Öyle ya profesör olsak dahi basit ve sıradan şeyleri yumurtlayacağız.

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

E 2 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 20:58
        0
        • K kereste
          25 Şub 2024 20:53

@Efruhte

Demek ki kompleks şeylere kafamız basmıyor. Olmayan aklımızla baş başa kalmışız, haberimiz yok. Öyle ya profesör olsak dahi basit ve sıradan şeyleri yumurtlayacağız.

E Çevrimdışı
          E Çevrimdışı
          DüşünürEfruhte
          25 Şub 2024 20:58 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste evet basit düşünen aklinizla.
          Mesala yazının basindaki ve sonundaki cümlelerde önemlidir diyorum siz sadece paylastiginiz kısımdaki yazıya bakıyorsunuz.

Karışıklıkların içinde dahi birbirine bağlı anlamlı güzellikler vardır.

K 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 20:59
          0
          • E Efruhte
            25 Şub 2024 20:58

@kereste evet basit düşünen aklinizla.
            Mesala yazının basindaki ve sonundaki cümlelerde önemlidir diyorum siz sadece paylastiginiz kısımdaki yazıya bakıyorsunuz.

K Çevrimdışı
            K Çevrimdışı
            Ordinaryuskereste
            25 Şub 2024 20:59 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte
            Saçmalıyorsun yine. Ben düşünce bakımından seni ona katlarım.

E 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:02
            0
            • K kereste
              25 Şub 2024 20:53

@Efruhte

E Çevrimdışı
              E Çevrimdışı
              DüşünürEfruhte
              25 Şub 2024 21:01 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste profesör olmak basit düşünmeye engel olmuyor. Aldığı eğitimle başarı göstermekle düsünmek aynı katagoride yer alamaz. İkisi birbirinden çok farklıdır.

K 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:02
              0
              • E Efruhte
                25 Şub 2024 21:01

@kereste profesör olmak basit düşünmeye engel olmuyor. Aldığı eğitimle başarı göstermekle düsünmek aynı katagoride yer alamaz. İkisi birbirinden çok farklıdır.

K Çevrimdışı
                K Çevrimdışı
                Ordinaryuskereste
                25 Şub 2024 21:02 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte
                Sen benden üstün değilsin, benden akıllı hiç değilsin ve benden daha derin ve kompleks düşünmüyorsun. Anladın mı?

E 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:04
                0
                • K kereste
                  25 Şub 2024 20:59

@Efruhte
                  Saçmalıyorsun yine. Ben düşünce bakımından seni ona katlarım.

E Çevrimdışı
                  E Çevrimdışı
                  DüşünürEfruhte
                  25 Şub 2024 21:02 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste o zaman niçin yazının sadece o kısımda yazilanina odaklaniyorsunuz. Öncesinde ve sonrasında yer alan cümleler neydi o söylemini neye göre yapilmisti vs. benim için merak konusu oldu.

K 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:03
                  0
                  • E Efruhte
                    25 Şub 2024 21:02

@kereste o zaman niçin yazının sadece o kısımda yazilanina odaklaniyorsunuz. Öncesinde ve sonrasında yer alan cümleler neydi o söylemini neye göre yapilmisti vs. benim için merak konusu oldu.

K Çevrimdışı
                    K Çevrimdışı
                    Ordinaryuskereste
                    25 Şub 2024 21:03 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte
                    Düşünme babında benden ileride değilsin.

1 Cevap Son cevap
                    0
                    • K kereste
                      25 Şub 2024 21:02

@Efruhte
                      Sen benden üstün değilsin, benden akıllı hiç değilsin ve benden daha derin ve kompleks düşünmüyorsun. Anladın mı?

E Çevrimdışı
                      E Çevrimdışı
                      DüşünürEfruhte
                      25 Şub 2024 21:04 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste öyleyim demiyorum zaten

K 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:05
                      0
                      • E Efruhte
                        25 Şub 2024 21:04

@kereste öyleyim demiyorum zaten

K Çevrimdışı
                        K Çevrimdışı
                        Ordinaryuskereste
                        25 Şub 2024 21:05 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

@Efruhte
                        O zaman kendi köşende buradaki herkesi içine alan ithamlardan uzak duracaksın. Kimi kastettiğinin ismini ver.

E 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:08
                        0
                        • K kereste
                          25 Şub 2024 21:05

@Efruhte
                          O zaman kendi köşende buradaki herkesi içine alan ithamlardan uzak duracaksın. Kimi kastettiğinin ismini ver.

E Çevrimdışı
                          E Çevrimdışı
                          DüşünürEfruhte
                          25 Şub 2024 21:08 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste sayfamda en son paytigim sözüm kitabımda yer alan bir sozumdu. Sizlere özel paylasilmis bir söz değildir. Şayet öyle olsaydı sizlere dönüp cevap yazmazdim

K 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:12
                          0
                          • E Efruhte
                            25 Şub 2024 21:08

@kereste sayfamda en son paytigim sözüm kitabımda yer alan bir sozumdu. Sizlere özel paylasilmis bir söz değildir. Şayet öyle olsaydı sizlere dönüp cevap yazmazdim

K Çevrimdışı
                            K Çevrimdışı
                            Ordinaryuskereste
                            25 Şub 2024 21:12 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

@Efruhte
                            Burada okuyunca öyle hiç gözükmuyor. Tabii ki bizleri katdediyorsun, yoksa neden burada bu forumda yazacaksın ki?
                            Başkalarını bilmem, ben basit bir insan değilim, basit düşünmem de. Bir daha herkesi kapsayan cümlelerden uzak durmanı tavsiye ederim sana. Kimi kastediyorsan onun ismini ver ki ne olduğu anlaşılsın.
                            Kendi köşen olsa dahi!

E 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:19
                            0
                            • K kereste
                              25 Şub 2024 21:12

@Efruhte
                              Burada okuyunca öyle hiç gözükmuyor. Tabii ki bizleri katdediyorsun, yoksa neden burada bu forumda yazacaksın ki?
                              Başkalarını bilmem, ben basit bir insan değilim, basit düşünmem de. Bir daha herkesi kapsayan cümlelerden uzak durmanı tavsiye ederim sana. Kimi kastediyorsan onun ismini ver ki ne olduğu anlaşılsın.
                              Kendi köşen olsa dahi!

E Çevrimdışı
                              E Çevrimdışı
                              DüşünürEfruhte
                              25 Şub 2024 21:19 tarihinde yazdı Son düzenleyen: Efruhte

@kereste birşey yazarken ya da bir şey paylaşırken hiç sevmedigim şey karisilmasidir. O sözüm aklıma geldi paylaştım. Zaten diğer paylastiklarimi yazdiklarimi da alınganlık yapabiliyorsunuz bu sizlerin problemi benim değil

K 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:22
                              0
                              • E Efruhte
                                25 Şub 2024 21:19

@kereste birşey yazarken ya da bir şey paylaşırken hiç sevmedigim şey karisilmasidir. O sözüm aklıma geldi paylaştım. Zaten diğer paylastiklarimi yazdiklarimi da alınganlık yapabiliyorsunuz bu sizlerin problemi benim değil

K Çevrimdışı
                                K Çevrimdışı
                                Ordinaryuskereste
                                25 Şub 2024 21:22 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

@Efruhte
                                Alıngan değilim. Bunu aklından çıkaracaksın bir kere.
                                #22´lu ileti sana ait ki benim yorumumdan sonra yazmışsın. Bu durumda ne düşünmemi bekliyorsun?
                                Hepimizi aynı tencerenin içine atmışsın.

E 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:23
                                0
                                • K kereste
                                  25 Şub 2024 21:22

@Efruhte
                                  Alıngan değilim. Bunu aklından çıkaracaksın bir kere.
                                  #22´lu ileti sana ait ki benim yorumumdan sonra yazmışsın. Bu durumda ne düşünmemi bekliyorsun?
                                  Hepimizi aynı tencerenin içine atmışsın.

E Çevrimdışı
                                  E Çevrimdışı
                                  DüşünürEfruhte
                                  25 Şub 2024 21:23 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste evet o sözüm hepiniz içindi

K 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2024 21:24
                                  0
                                  • E Efruhte
                                    25 Şub 2024 21:23

@kereste evet o sözüm hepiniz içindi

K Çevrimdışı
                                    K Çevrimdışı
                                    Ordinaryuskereste
                                    25 Şub 2024 21:24 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte
                                    Ha şöyle, afferin sana!

1 Cevap Son cevap
                                    0
                                    • K Çevrimdışı
                                      K Çevrimdışı
                                      Ordinaryuskereste
                                      25 Şub 2024 21:53 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

Gılgameş ve diğer destanlar bizlere şunu gösteriyor. Kutsal kitapların içeriklerinin önemli bir kısmı eskilerin masallarından, efsanelerinden, mitlerinden ibaret. Yani bunlar bir tanrı tarafndan kendini peygamber ilân edenlerin kulağına fısıldanmadı, hele ki gökten zembille inmediler.

İnsanların gitmediği diyar kalmamış, gittikleri yerlere kendi inançlarını, bilgilerini, ritüellerini, dilleri ve kültürlerini götürmüşler. Vardıkları yerdeki insanların kültürleriyle harmanlanmış bunlar. Yüzyıllar boyu süregelen bu olaylar/göçler nihayetinde mitlere, efanelere ve kutsal kitaplara yansımış.

1 Cevap Son cevap
                                      0
                                      • E Efruhte
                                        25 Şub 2024 20:07

@Sputnik hangi ayete dayanarak düz olduğunu söylüyorsunuz?

S Çevrimdışı
                                        S Çevrimdışı
                                        DüşünürSputnik
                                        26 Şub 2024 17:59 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte, içinde söyledi: Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)

hangi ayete dayanarak düz olduğunu söylüyorsunuz?

Tekvir suresinin ikinci ayetinde yıldızlar dünyaya düşecektir diyor.
                                        Mülk suresi beşinci ayette göktaşlarının aslında şeytanlara atış tanesi olduğu yazıyor.

Ayrıca yıldızlar için "süs" ifadesi kullanılmış. Bunun gibi hatalı daha bir sürü ayet var.

Mülk suresi beşinci ayet

"Andolsun, Biz en yakın göğü (dünya göğünü) kandillerle süsleyip-donattık ve bunları, şeytanlar için taşlama-birimleri (rücum) kıldık. Onlar için çılgınca yanan ateşin azabını hazırladık."

E 1 Cevap Son cevap 26 Şub 2024 18:21
                                        0
                                        • S Sputnik
                                          26 Şub 2024 17:59

hangi ayete dayanarak düz olduğunu söylüyorsunuz?

Tekvir suresinin ikinci ayetinde yıldızlar dünyaya düşecektir diyor.
                                          Mülk suresi beşinci ayette göktaşlarının aslında şeytanlara atış tanesi olduğu yazıyor.

Ayrıca yıldızlar için "süs" ifadesi kullanılmış. Bunun gibi hatalı daha bir sürü ayet var.

Mülk suresi beşinci ayet

"Andolsun, Biz en yakın göğü (dünya göğünü) kandillerle süsleyip-donattık ve bunları, şeytanlar için taşlama-birimleri (rücum) kıldık. Onlar için çılgınca yanan ateşin azabını hazırladık."

E Çevrimdışı
                                          E Çevrimdışı
                                          DüşünürEfruhte
                                          26 Şub 2024 18:21 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Sputnik düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok. Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz

S 3 Cevap Son cevap 26 Şub 2024 18:25
                                          0
                                          • E Efruhte
                                            26 Şub 2024 18:21

@Sputnik düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok. Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz

S Çevrimdışı
                                            S Çevrimdışı
                                            DüşünürSputnik
                                            26 Şub 2024 18:25 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok. Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz

Senin okuduğunu anlamıyor musun? Yukarıda bahsettiğim ayetler Kuran'ın dünyanın şeklini bilmediğini yeterince ispatlıyor.

Yıldızlar Dünya dan çok uzaktadır ve dünyaya düşemezler. Kuran yazarları dünyayı düz sandıkları için bu ayetleri bu şekilde yazmışlar.

E 1 Cevap Son cevap 26 Şub 2024 18:41
                                            0
                                            • E Efruhte
                                              26 Şub 2024 18:21

S Çevrimdışı
                                              S Çevrimdışı
                                              DüşünürSputnik
                                              26 Şub 2024 18:28 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok.

Bakara suresi yirmi ikinci ayet

"O, sizin için yeryüzünü bir döşek, gökyüzünü bir bina (çadır veya çardak) kıldı."

Bu ayet var ama kılıfına uydurursun. O yüzden bunu yazmadım.

Yazık siz müslümcüklerin beynine. Harcanıyorsunuz farkında değilsiniz.

1 Cevap Son cevap
                                              0

Cevap
                                              • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                              Cevaplamak için giriş yapın
                                              • En eskiden en yeniye
                                              • En yeniden en eskiye
                                              • En çok oylanan

39/66

25 Şub 2024 21:08

© 2021-2025 efelsefe.com
                                              İzinler Kurallar
                                              • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                                              39 - 66
                                              • İlk ileti
                                                39/66
                                                Son ileti
                                              0
                                              • Kategoriler
                                                • All Categories
                                                • Individual Categories
                                              • World
                                              • Güncel
                                              • Popüler
                                              • Kullanıcılar