Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)
-
@kereste sayfamda en son paytigim sözüm kitabımda yer alan bir sozumdu. Sizlere özel paylasilmis bir söz değildir. Şayet öyle olsaydı sizlere dönüp cevap yazmazdim
-
@Efruhte
Burada okuyunca öyle hiç gözükmuyor. Tabii ki bizleri katdediyorsun, yoksa neden burada bu forumda yazacaksın ki?
Başkalarını bilmem, ben basit bir insan değilim, basit düşünmem de. Bir daha herkesi kapsayan cümlelerden uzak durmanı tavsiye ederim sana. Kimi kastediyorsan onun ismini ver ki ne olduğu anlaşılsın.
Kendi köşen olsa dahi! -
@kereste birşey yazarken ya da bir şey paylaşırken hiç sevmedigim şey karisilmasidir. O sözüm aklıma geldi paylaştım. Zaten diğer paylastiklarimi yazdiklarimi da alınganlık yapabiliyorsunuz bu sizlerin problemi benim değil
-
@Efruhte
Alıngan değilim. Bunu aklından çıkaracaksın bir kere.
#22´lu ileti sana ait ki benim yorumumdan sonra yazmışsın. Bu durumda ne düşünmemi bekliyorsun?
Hepimizi aynı tencerenin içine atmışsın. -
@kereste evet o sözüm hepiniz içindi
-
@Efruhte
Ha şöyle, afferin sana! -
Gılgameş ve diğer destanlar bizlere şunu gösteriyor. Kutsal kitapların içeriklerinin önemli bir kısmı eskilerin masallarından, efsanelerinden, mitlerinden ibaret. Yani bunlar bir tanrı tarafndan kendini peygamber ilân edenlerin kulağına fısıldanmadı, hele ki gökten zembille inmediler.
İnsanların gitmediği diyar kalmamış, gittikleri yerlere kendi inançlarını, bilgilerini, ritüellerini, dilleri ve kültürlerini götürmüşler. Vardıkları yerdeki insanların kültürleriyle harmanlanmış bunlar. Yüzyıllar boyu süregelen bu olaylar/göçler nihayetinde mitlere, efanelere ve kutsal kitaplara yansımış.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)
hangi ayete dayanarak düz olduğunu söylüyorsunuz?
Tekvir suresinin ikinci ayetinde yıldızlar dünyaya düşecektir diyor.
Mülk suresi beşinci ayette göktaşlarının aslında şeytanlara atış tanesi olduğu yazıyor.Ayrıca yıldızlar için "süs" ifadesi kullanılmış. Bunun gibi hatalı daha bir sürü ayet var.
Mülk suresi beşinci ayet
"Andolsun, Biz en yakın göğü (dünya göğünü) kandillerle süsleyip-donattık ve bunları, şeytanlar için taşlama-birimleri (rücum) kıldık. Onlar için çılgınca yanan ateşin azabını hazırladık."
-
@Sputnik düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok. Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz
-
düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok. Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz
Senin okuduğunu anlamıyor musun? Yukarıda bahsettiğim ayetler Kuran'ın dünyanın şeklini bilmediğini yeterince ispatlıyor.
Yıldızlar Dünya dan çok uzaktadır ve dünyaya düşemezler. Kuran yazarları dünyayı düz sandıkları için bu ayetleri bu şekilde yazmışlar.
-
düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok.
Bakara suresi yirmi ikinci ayet
"O, sizin için yeryüzünü bir döşek, gökyüzünü bir bina (çadır veya çardak) kıldı."
Bu ayet var ama kılıfına uydurursun. O yüzden bunu yazmadım.
Yazık siz müslümcüklerin beynine. Harcanıyorsunuz farkında değilsiniz.
-
Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz
Ta-Ha suresinde Allah'ın tahtının gökte olduğu da yazar. İşin ilginci uzaya çıkıldı ve herhangi bir tanrıya rastlanmadı.
-
@Sputnik herşeyin son bulduğu zaman o yıldızları gökte sabit tutan elbetteki düşürür de. Sabit tutmak mi daha zordur düşürmek mi? Düşmeden gökte öylece sabit durduğuna şaşmıyorsunuz bir gün düşeceginden vaat edilmesine sasiyorsunuz hayret
-
@Sputnik uzayin üstünde de uzay vardır yedi kat gök durun hele siz daha birinci göğe dahi doğru düzgün çikamadiniz
-
@Efruhte
Yedi katmış...mış. Uçmuşsun yine. -
Yedi kat uzay diye bir şeyi nerenizden uydurdunuz? Hangi bilim kitabında yazıyor? Uçmuşsun gene, ama tersten(!) balçığa doğru...
-
@kereste ben uçarken yazdıklarımın birine tutunun da siz de uçun hadi Bismillah
-
@Efruhte
Bismillah bize sökmez. -
"Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı…" (Talak, 65/12)
Delilim kanıtım ayeti kerimedir.
-
@Efruhte
Zırva onlar.