Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)
-
@Efruhte, içinde söyledi: Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)
Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz
Ta-Ha suresinde Allah'ın tahtının gökte olduğu da yazar. İşin ilginci uzaya çıkıldı ve herhangi bir tanrıya rastlanmadı.
-
@Sputnik herşeyin son bulduğu zaman o yıldızları gökte sabit tutan elbetteki düşürür de. Sabit tutmak mi daha zordur düşürmek mi? Düşmeden gökte öylece sabit durduğuna şaşmıyorsunuz bir gün düşeceginden vaat edilmesine sasiyorsunuz hayret
-
@Sputnik uzayin üstünde de uzay vardır yedi kat gök durun hele siz daha birinci göğe dahi doğru düzgün çikamadiniz
-
@Efruhte
Yedi katmış...mış. Uçmuşsun yine. -
Yedi kat uzay diye bir şeyi nerenizden uydurdunuz? Hangi bilim kitabında yazıyor? Uçmuşsun gene, ama tersten(!) balçığa doğru...
-
@kereste ben uçarken yazdıklarımın birine tutunun da siz de uçun hadi Bismillah
-
@Efruhte
Bismillah bize sökmez. -
"Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı…" (Talak, 65/12)
Delilim kanıtım ayeti kerimedir.
-
@Efruhte
Zırva onlar. -
İnanmasaniz bile bu şekilde dememenizi tercih ederim siz bu şekilde kelimeler kullanınca kendimi huzursuz hissediyorum
-
@Efruhte
Huzursuz oluyormuş..muş. Sen bizleri beyinsizlikle suçlarken, biz heeeç rahatsız olmuyoruz. Unuttum zannetme. -
@Efruhte Yedi kat gök dediği Dünya ile boşluk arası. Tevratta da aynı şekilde geçer. En üstte de tanrının tahtı olduğu söylenir.
Kutsal kitaplara göre kozmoloji bu videoda anlatıldığı gibi: -
@kereste oooo siz de beni sucluyorsunuz yaftaliyorsunuz ama ben kin gütmüyorum sadece kısasa kısas yapıyorum o kadar.
-
@Efruhte
Saçmalıyorsun yine. -
@Sputnik videoyu sonuna kadar olmasa da dinledim o kadar önyargılı bir şekilde ele almış ki bilimsellikten ziyade kendi fikrini empoze etmeye çalışmış
-
@kereste saçma
-
Sümer ve Babil kültüründe "7" sayısı önemli bir yer işgal eder. Yedi gök, yedi basamaklı kule, yedi yeraltı, Gılgamış´ın yedi kıvırcığı, hayat ağacının yedi dalı vs.
Sadece bunlarda değil, neredeyse her kültürde rakamlara mistik anlamlar yüklenmiş. Eski Mısırlılar olsun, Roma´lılar olsun ve bilhassa Museviler (mesela Kabala) sayılara anlamlar yüklemişler.Mesela şu:
https://www.juedische-allgemeine.de/religion/heilige-zahl/