Türkçe Erkek Adları
-
Oğuz, Oğuzhan,kağan,hakan, Okan,Okhan, Ayhan, Ogün, Alp , Alpaslan, Kuzey, Doru, Doğukan, Batıkan, Can, Ercan, Altan, Tan, Temel, Turgut, Erdoğan, Özal, Bircan, Yurt, Ata, Gökhan, Gürhan, Atakan,Atahan, Erhan, Pusat, Doğan, Evren, Sungur, Demir , Orhan, Olgun, Deniz , Yıldırım, Yıldıray, Altay, Övgün , Seçkin ,Bumin , Başbuğ, Umay, Orkun, Ozan, Yiğit, Güçlü, Yağız, Bozok, Vural, Turan, Efe, Alper, Dursun ,Yaşar, Ongun, Suhan, Türemen,Özkan, Ateş, Aydın, Bilge,Uluç, Tuğrul, Ertuğrul, Tolga,Tunç, Tuncay, Tuncer, Acar, Acun,Akın, Akhan, Aktan, Akınay, Başaran, Egemen , Bayındır, Berk , Berke, Çağatay Çağın, Çağlar, Sönmez , Sözer, Özer, Songar, Sezgin, Mete, Metehan, Mengir, Kutay, Kurtulmuş, Kubat,Kıvanç, Konat, Uygar,Timuçin ,Tekin ,Atilla, Tuğsavul, Tuna, Ulaş, Umut,Yalçın , Yaman, Yılmaz,Yonat,Yücel , Yüksel, Çağrı, Çetin, Sergen, Oktar, Olcay, Kutlu, Kutalmış, Kınay, Kartal, Kandemir, İlkay, Birkan, Güngör, Gürkan, Gökmen , Göktuğ, Gökalp, Önder,Ertan ,Ayberk, Erman,Eray, Ersin,Ergin,Dinç, Erdinç , Ender , Buğra
-
Bu ileti silindi!
-
Bu ileti silindi!
-
Bu ileti silindi!
-
Bu ileti silindi!
-
-
Bu ileti silindi!
-
Tüm liste burada var neredeyse. Yaklaşık 200 isim buldum. Köken olarak hepsi Ural-Altay dil kümesinden. Hami Sami ve Hint Avrupa kökenli olanları yazmadım.
Bazıları Farsça ile eşsesli ama köken farklı olduğundan Türkçe olarak yazdım.
Bazıları ise bileşik sözcük olmuş. Büyük sesli uyumuna uymuyor gibi görünse de Türkçedir.
https://forum.dusuncedunyasi.net/topic/2566-türkçe-erkek-i̇simleri/