Görmedik zannetmeyin
-
@kereste azabin gelmesi için acelecisiniz
-
@Efruhte
Saçmalıyorsun, çünkü beni tanımıyorsun. Kafadan sallıyorsun. -
@kereste, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
Necip Fazıl Kısakürek, bizzat Atatürk´ün direktifiyle Fransa´ya gönderilmiş, iyi mi?
Peki, o ne yapmış? Varlığını borçlu olduğu Cumhuriyete sırtını dönmüş.
Bizim diyarda buna "Yediği kaba pislemek," derler.Necip Fazıl sonradan dine yönelmiştir. Kendisi bankacı geçmişe sahiptir. Hiç bir gerçek müslüman Atatürk' ü sevemez; Aziz Nesin' in de dediği gibi...
-
@hulk
İstisnalar kaideyi bozmaz elbette. Bunlardan birisi benim dedemdir. Koyu ve tutucu müslüman olmasa da, namazlarını hiç aksatmazdı, hacca gitmiştir, kurban keserdi vs. Ancak diğer yandan Mustafa Kemal Atatürk´ü önemserdi ve ülkenin Ortaçağ karanlığından çıkmasının Atatürk ile mümkün olduğunu her fırsatta dile getirirdi.
Her 10 Kasım´a "Atam sen kalk, ben yatam!" derdi. -
Dedeniz dinini çoğu cehapeli gibi pek anlamamış olsa gerek... Atatürk' ün, sanırım medeni bilgiler kitabını okumamış. Dolayısı ile, "arabın dini, sözde peygamberi, " hakkında ki görüşlerinden bi haber olsa gerek!.
-Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
-
İnsanlar, kurtçuklar gibi sulardan çıktılar en önce… İlk ceddimiz balıktır. İşler daha daha ilerledikçe o insanlar, primat zümresinden türediler. “Biz maymunlarız”; düşüncelerimiz insandır. M. Kemal (Kaynak: Ruşen Eşraf Ünaydın, Atatürk Tarih ve Dil Kurumları, s 53.)
-
"...gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. M. Kemal (Kaynak: Söylev ve demeçler, cilt 1, s 389. (1 Kasım 1938’deki son meclis konuşması)
Bilinçli ve gerçek müslim ikisine aynı anda muahbbet duyamaz. Bu mümkün değil. Maide-44 orada ve çok açık. Anlamamak için süzme ahmak veya süzme saf olmak gerek...
-
-
@hulk
Dindarların çoğu suya sabuna dokunmayanlardan, iyi ki de böyle. Çünkü tehlikeli olanlar radikal ve tutucu olanlardır. Tehlikeli olanlar HAMAS, Hizbullah, İŞıD, Taliban ve tarikatların her türlüsü.Suya sabuna dokunmayan çoğunluk kendi halinde yaşar, inancını inandığı ölcüde icra eder. Çoğunlukla detayları bilmez, ilgilenmez de. Kitapta yazılanları kendi dilinde okumayanların sayısı ezici çoğunluktadır. Anlamadan Arapça okurlar.
Namaz kılar, dua eder, ibadethanelere (cami, kilise, tapınak vs) gider. Hepsi bundan ibaret. Ben şimdi bu insanlara kötü gözle bakmam. Dedem de bunlardan birisi idi.
-
@Efruhte
Ben kendimi tanıyorum, biliyorum ve hiç inkar etmiyorum nasıl birisi olduğumu. Mutlu mesut bir hayatım var. Tanrı mı, onu sana postalıyorum, çünkü yanlış kapıya göndermişler. Hediyem olsun sana. Sen hayır demezsin. -
@kereste olur mu ben sizi görmüyorum ve varlığınızı da ispat edemezsiniz ne bileyim belki de robotsunuzdur. Ama robot bile onu var edene tabi.
Yani yoksun varlığını inkar eden yoktur. Kendi varlığını kabul eden kendisini var edeni bilir. Robota bile sorsan kimin ne zaman ,niçin, nasıl, ne maksatla ürettiğini bilirken bir insan olarak bilmemeniz kendinizi inkar ettiğinizi, sevmediğini, onemsemediginizi gösterir. -
@Efruhte
Ya git işine. Sana havale ettiğim tanrı ulaştı mı, onu söyle hele bir. -
@kereste aaa sen var mısın ki
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
@kereste olur mu ben sizi görmüyorum ve varlığınızı da ispat edemezsiniz ne bileyim belki de robotsunuzdur. Ama robot bile onu var edene tabi.
Yani yoksun varlığını inkar eden yoktur. Kendi varlığını kabul eden kendisini var edeni bilir. Robota bile sorsan kimin ne zaman ,niçin, nasıl, ne maksatla ürettiğini bilirken bir insan olarak bilmemeniz kendinizi inkar ettiğinizi, sevmediğini, onemsemediginizi gösterir.Mesele görüp görmeme meselesi değil. Şu beş yaş zekadan kurtulun artık.
Allah'ı görmesek bile eğer varsa iddialarını ispat etmeliydi. Ama görüyoruz ki hiçbir iddiasını ispat edemiyor.
Boş yapmayın efruhte .
Kendi gönderdiğini iddia ettiği kitapta bile yüzlerce çelişki var.
-
@Efruhte
Huuu, tanrı sana yetişti mi? -
şu yazdıklarınızı okuyunca ayeti kerimeler geldi aklıma. Sizlerden öncekilerle aynı lafları ettiğinizin farkında mısınız?
bir uyarıcı gelecekse size gelmeliydi değil mi? ya da göz göre göre bir azap inmeliydi. -
@Efruhte, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
şu yazdıklarınızı okuyunca ayeti kerimeler geldi aklıma. Sizlkerden öncekilerle aynı lafları ettiğinizin farkında mısınız?
bir uyarıcı gelecekse size gelmeliydi değil mi? ya da göz göre göre bir azap inmeliydi.Yıllarca aynı zırvalara insanlar zırva demişler bunda ilginç bir şey yok. bu da mı mucize
-
@Efruhte
Bize uyarıcı işlemez. Bize kendisi gerek. O da küskün çocuklar gibi sizlerin arkasına saklanıyor. -
@kâfir-imam
Huzur İslam´daymış. Haberin var mı?
Bu hususta ne tür bir fetva çıkaracan? -
@kâfir-imam zeki ve aynı ırka tabi olduklarımızın küfür felaketinde kalmasını istemem
tartışmıyacağım -
@kereste bknz 77
-
@Efruhte
Ben beyinsizim, anlamadım. -
@kereste beyin var da kör