Görmedik zannetmeyin
-
@Efruhte
Yine aynı telden çalıyorsun. Benim dinleri karalama gibi bir derdim yok. Mesela orada evliyalıkla ilgili bir konu açtım veya Rusya´daki olaya değindim. Bunlar dinleri karalamak değil, ki öyle olsa bile, git beni taptığın tanrına şikayet et. Ramazan vakti, belki duanı kabul eder.Son defa yazıyorum; burası forum. Her iletiye yanıt verilir. Buna alışsan iyi olur.
-
@kereste #201 yazdığınızadir tavrim
İnanmamak saygısızca tavır takinmayi gerektirmez. Hem benim cevap yazmamdan ötürü bu şekilde yazmanıza neden oldum.
En iyisi kaale almamaktir
Sizlere Keyifli forumlar -
@Efruhte
Saygısız olan sensin ve taptığın tanrı.
Kaale almazsan alma, sanki çok umrumdaydı.
Ha evet; tüm tanrılara siktiri çekmek saygızlık değildir. Bunu dile getirmek benim insanlık hakkımdır. Ne günlere kaldık yahu. -
Korkutmak, dinlerin temelinde vardır. Korkutmadan yapamazlar.
Mesela şu: İnanmazsan, cızzz! -
Kutsal kitaplarda sevginin s´i bulunmaz.
-
Bir şey daha var. Bazı dindarlar bilimin kendi inançları gibi bir şey olduğunu zannediyorlar, çünkü bilimin ne olduğunu bilmiyorlar.
Şunu bir türlü anlayamıyorlar:
Bilim dinamiktir ve eldeki bilimsel verilerin neticesinde değişkenlik gösterebilir. Bir tez veya teori bilimsel olarak temellendirilemiyorsa, ölçülemyorsa, doğrulanamıyorsa veya tekrarlanamıyorsa, ona bilim denmez. Yani dinlerin ve inançların tam zıttıdır, denilebilir. -
Tanrı diye bir şey varsa lütfen şu Kuzey Kore denen lanet yere bir peygamber göndersin. Dünyada ki kimse Kuzey Kore denen bu lanet ülkede yaşayıp açlıktan ölmeyi hak etmiyor.
Ayrıca Kim jong denen adam ülkedeki tek şişman kişi olabilir.
Eski ahitteki firavundan farkı yok bu adamın. -
@Sputnik
Kuzey Kore´nin peygamberi var. Üç nesilden beri aynı ailenin bireyleri paygamberliklerini ilân ediyorlar. Hatta son gelen duyumlara göre bir sonraki peygamber bir kadın olacak. -
@Efruhte
Çocuğum var; kendi çocuğum elbette diğerlerinden daha kıymetlidir. Artı; anne/baba olmayanlar, çocuk sevgisinden hiç anlamaz. Anlarmış gibi gözükür, o kadar. -
@phi
Güncelleme neden çok kısa aralıklarla yapılıyor?
Gerekli mi, hatalı mı yoksa sürekli yenilikler mi var? -
@kereste surekli guncel tutuluyor, cunku dinamik bir cekirdek yapisi var kullandigimiz sitemin.
Aciklardan ziyade iyilestirmeler yapiliyor.Ornegin forumda herhangi bir konuya girildiginde ust kisimda konunun hangi forum alt forumda oldugu gorunmuyordu bunu talep ettim, ertesi gun guncelleme ile yerine getirdiler gibi.
Ornek;
https://community.nodebb.org/topic/17860/forum-topics-tree?_=1711656134359
-
Yazılan iletileri silmek doğu bir hareket olmadığı gibi güven kaybına da yol açar. Daha sonra ortaya sürülen sözde(!) açıklamaların hiçbir ehemmiyeti yoktur. Kimse inanmaz ve buna rağmen haklı çıkmaya çalışmak, oksimorunluktur.
-
Doğduğunuz vücudu ve yeri seçme olanağınız yok, da, böyle bir imkan olsaydı hangi şık seçilirdi acep?
A) Sağlıklı vücut (beyin dahil) ve zengin bir aile
B) Sağlıklı vücut (beyin dahil) ve fakir bir aile
C) Sakat vücut ve zengin bir aile
D) Sakat vücut ve fakir bir aile
E) Sakat beyin ve zengin bir aile
F) Sakat beyin ve fakir bir aile
G) Doğmaktan vazgeçmek -
Ben G şıkkını seçerdim, çünkü bu dünya gibi bir gezegendeki adaletsiz yaşam koşullarıyla ve rezil insanlarıyla uğraşmak istemezdim.
-
A şıkkı cazip gelebilir, da, dünya bu. Bakarsınız birisi şak diye sizi hayatınızın en güzel anında tahtalı köye gönderebilir, çünkü rezil insanların sağı solu belli olmaz. Delisi var, kıskancı var, tahammülsüzü var. Var oğlu/kızı var.
-
Artık eminim. Bazı forumdaşlar yazdığı lafın nereye gideceğini düşünmeden yazıyor. Akıllı bir insan önce düşünür, bir daha düşünür, sonra yazar.
Yalan söyledikten sonra tövbe eden mi melekten üstün?
Çaldıktan sonra günah çıkaran mı melekten üstün?
Birini öldürdükten sonra itiraf eden mi melekten üstün?
Savaş çıkardıktan sonra barış isteyen mi melekten üstün?
Nihayet...
Kadınlara ve çocuklara tecavüz ettikten sonra o kişinin çükü kessen bile ne yazar? Çünkü melek gibi yaratılacağına günahkâr yaratılmış. Aslında mal sahibinin çükünü kesmek gerek evvela! -
Mucize beklemem, hele ki mucizeci olduklarını iddia edenler, kesinlikle bir yerinden uydurmuştur. Piyasada cirit atmış olan peygamberler, elçiler falan filan; hepsi buna dahildir.
-
Hayalperest değilim, ki, bir daha insan olarak gelme olasılığım olsa dahi, istemem kalsın.
Bu rezil dünyaya bir kere gelmek çok bile. Darısı hayal âleminde yaşayanlara. -
Sanki biz patatesiz veya ineğiz.
Sapına kadar vicdanlı, gerçekçi ve tüm dinlere siktiri çekmişiz. Vardır bir bildiğimiz. -
Kısa ve öz: Hepimiz hayvanız.