Görmedik zannetmeyin
-
@kereste genelde bu tarz espri yapabilir ama siz espriyi anlamadığınız için olabilir
-
@Efruhte
Espriyi anlarım, orada sıkıntı yok ancak onun sunuş şeklini , hal ve hareketine ısınamadım. Onun kötü olduğu söylemedim. -
@kereste anladım ama günümüzde genellikle hep aynı şekilde.
Mesala Şener Şen, Kemal Sunal farklıdır. Sadece duruşları bile yetiyor. -
@Efruhte
İyi de sen yeni jenerasyondansın. Onların zamanında sen çocuktun. -
@kereste ondan Cem Yılmaz dedim ya Şener şen ya da Kemal Sunal da diyebilirdim siz de charlie chaplin jenarasyonundasiniz sanırım
-
@Efruhte
Charlie Chaplin dedemin zamanında idi.
Ama severim kendisini. Herhalde tüm filmlerini izlemişimdir. -
@kereste 80 'li 90 'li yıllarda TV de çokça çıkardı zaten. Kesin aynı jenarasyonlardanizdir. 50-55 yaslarindasiniz ihtimalle
-
@Efruhte
Sen mesleğini değiştir, çünkü senden iyi falcı olur. -
@kereste şairlik var ya ondan
-
@Efruhte, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
@kereste gece Sokrates hakkında biraz araştirayim dedim ve paylaştığım o güzel sözüyle karşılaştım ve ben de sayfamda paylaşmak istedim ki bu güzel sözü unutmayayim yani sizlerle bir ilgisi yoktu.
Sokrates 31 yaşında ölmüş bu güzel sözü söylediği zaman ya 31 in de ya da daha küçükmüş. Sonra ülkemizde bizlerin yetiştirilme tarzlarına baktım 1980 doğumluyum ve 80 li ihtilalin getirisiydi herhalde bizler okullar da baskıcı , kuralcı,sorgulamayan düşünmeyen bir anlayisla eğitim gördük. Ne zaman soru soracak olsak parmaklarıyla sus isareti yaparlardı.
Sokrates'in düşünme yolu açılmış. Düşündüğünü soyleyebilme, sorgulama. Açıkçası bu çok hoşuma gitti.İşin gücün uyduruk!.
Sokrates 71 yaşında; "dinsizlik" suçlamasıyla ölüme mahkum edilmiştir... -
@hulk aferim iyi bir okuyucu olduğunuzu kanitlamis oldunuz
Diğerleri ayakta uyuyorlarmis meğer.
Hep sizler mi sınava tabi tutacaksınız biraz da biz tutalım -
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
Hep sizler mi sınava tabi tutacaksınız biraz da biz tutalım99 yaşındayım ben böyle birşey görmedim. Şaşkınlık içindeyim.
https://media.tenor.com/5d-eRlJZ9dkAAAAM/leonardo-dicaprio-clapping.gif
-
Hep sizler mi sınava tabi tutacaksınız biraz da biz tutalımKasıtlı bilgi kirliliği/dezenformasyon yaptığını itiraf ediyorsun yani...
Okullarda baskı rejimi iftiranı da unutmuş değilim. Her şeye, çocuklara baskı, din rejimlerinde mümkündür. O senin dediğin sözde baskı; okul disiplinidir. O da zamanın şartlarına göre normaldir. Doğrudur okullarda disiplin vardı eskiden. Sacınızın boyuna, tırnaklarınıza kadar kontrol ederlerdi. Şimdiki çocukların saç boyu, kılık kıyafetine fazla karışmıyorlar. Ama bu yok soru sordurmuyorlardı kadar iftira boyutunda değildi. Okullar öğrenme yeridir. Elbette soru sorabiliyorduk, öğrenci olarak bilgi talep edebiliyorduk. O kadarda değil. Sorgulamaya kapalı tek eğitim sistemi din eğitimidir. Çünkü din dogma üzerine inşaa edilmiştir. Bilim ise sorgulama üzerine. Hülasa, sallıyor, bilime dayalı laik eğitimi karalıyor, uyduruyorsun ama, görüldüğü gibi sağlaması ile ofsayta düştüğünü cümle alem görüyor... Ama yemezler!.
-
@hulk forumun adı "görmedik zannetmeyin " foruma yakışır düzeyde yazdım. Bakalım yazınin kim neresinden bakıp anlayacak şeklinde. Tamamen gol atmış oldum yani.
Öteki mevzuya gelince de tamamen yazılanı evirip çevirmişsiniz. -
@Efruhte
Forumun adı efelsefe olmakla beraber bu konunun adının "Görmedik zannetmeyin" olduğunu tekrar hatırlatma gereği duydum nedense. Ne düzeyde yazdığına, bırak başkaları karar versin. -
@kereste, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
Forumun adı efelsefe olmakla beraber bu konunun adının "Görmedik zannetmeyin" olduğunu tekrar hatırlatma gereği duydum nedense. Ne düzeyde yazdığına, bırak başkaları karar versin.
Sitenin adı "efelsefe "forumun adı da 'Gormedik zannetmeyin" olduğunu hatirlatmak istedim nedense
-
@Efruhte
İlk iletin hatalıydı.
"forumun adı "görmedik zannetmeyin " foruma yakışır düzeyde yazdım" cümlesinden sümüklü böcek bile yanlış yönlendirilir.
Konu adı "Görmedik zannetmeyin".
Forum adı "efelsefe". -
@kereste forum,bir konuda düzenlenmiş olan.
(Alıntı)
Sitenin adı "efelsefe"
Forumun adı " Görmedik zannetmeyin" -
@phi
Bu forumun adı nedir?
Şu an yazdğım bölümün adı forum "Görmedik demeyin" midir yoksa
konu "Görmedik demeyin" midir?
Acele cevap bekleriz. -
@hulk, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
Okullarda baskı rejimi iftiranı da unutmuş değilim. Her şeye, çocuklara baskı, din rejimlerinde mümkündür. O senin dediğin sözde baskı; okul disiplinidir. O da zamanın şartlarına göre normaldir. Doğrudur okullarda disiplin vardı eskiden.
Evet olullarda bugünkü kadar baskı yoktu. Eskiden daha özgür düşünüyordu insanlar ve çocuklar.
Şuan okullarda dine aykırı soru sormak yasak. Evrim anlatmak bile yasak.
Ama halk böyle istiyor. Üç kuruş para için cahil kalmak istiyorlar. Akıllarınca kâr edecekler ...