Tımarhanelik insan haberleri
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Tımarhanelik insan haberleri
Ambulansın önünü keseni de serbest bırakan savcı değil mi , delil var.
Sapı samanı iyi ayıklamak gerek,
Ambulansın içindekinin ölümü denk gelirse adamı salmazlar. Papuç her zaman bu kadar ucuz olmaz. Dediğim gibi ambulansa yol vermemek, ağırdan alma başka bir şey, ambulans önünü kesip içini kontrol etmek başka bir şey(akıl hastalığı)!
Türk Ceza Kanunu'nda bu gibi olaylarla bağlantılı olarak "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçu oluşur. "Ambulansın sirenleri açık ve hastaneye götürülmek istenen kişi, engelleme nedeniyle ağır bir durumla karşılaşmış olsa hiç kuşkusuz daha ağır cezai yaptırımla karşılaşılabilir.
Polis ceza kesiyor , sonra hükümet affediyor.
Ne cezası kesiyor? Kesilen cezalar usulsüz/hukuk dışı olabilir. Hukuk başlı başına bir dil-bilim dalıdır. AİHM den geri döner hukuksuz yargı kararı bile olsa. Her polisin yakaladığı, yargıcın mahkum ettiği bile suçlu olmayabilir yani... Öyle basit değil bu iş.
Hükümetler ancak zenginlerin vergi borçlarını af ederler, bir de katilleri v.b. suçluları. Hükümetlerin ben bugüne kadar usulüne uygun hukuki hiç bir fakir vatandaşın borcunu af ettiğini duymadım. Avrupa' da mesela vatandaşında aynı şirketler gibi iflas hakkı vardır. Biz de vatandaşa iflas hakkı yok. Yok işte ödeme gücü, iflas etmiş. Faiz üstüne faiz bindirip insanları ödenemez borçla, resmitefecilerle başbaşa bırakıyor devlet.
-
@hulk, içinde söyledi: Tımarhanelik insan haberleri
Ambulansın önünü keseni de serbest bırakan savcı değil mi , delil var.
Sapı samanı iyi ayıklamak gerek,
Ambulansın içindekinin ölümü denk gelirse adamı salmazlar. Papuç her zaman bu kadar ucuz olmaz. Dediğim gibi ambulansa yol vermemek, ağırdan alma başka bir şey, ambulans önünü kesip içini kontrol etmek başka bir şey(akıl hastalığı)!
Türk Ceza Kanunu'nda bu gibi olaylarla bağlantılı olarak "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçu oluşur. "Ambulansın sirenleri açık ve hastaneye götürülmek istenen kişi, engelleme nedeniyle ağır bir durumla karşılaşmış olsa hiç kuşkusuz daha ağır cezai yaptırımla karşılaşılabilir.
Ne cezası kesiyor? Kesilen cezalar usulsüz/hukuk dışı olabilir. Hukuk başlı başına bir dil-bilim dalıdır. AİHM den geri döner hukuksuz yargı kararı bile olsa. Her polisin yakaladığı, yargıcın mahkum ettiği bile suçlu olmayabilir yani... Öyle basit değil bu iş.
Hükümetler ancak zenginlerin vergi borçlarını af ederler, bir de katilleri v.b. suçluları. Hükümetlerin ben bugüne kadar usulüne uygun hukuki hiç bir fakir vatandaşın borcunu af ettiğini duymadım. Avrupa' da mesela vatandaşında aynı şirketler gibi iflas hakkı vardır. Biz de vatandaşa iflas hakkı yok. Yok işte ödeme gücü, iflas etmiş. Faiz üstüne faiz bindirip insanları ödenemez borçla, resmitefecilerle başbaşa bırakıyor devlet.
Heee sen ne anlatıyon ben anlamıyom.
Yok hukuk başlı başıma bilimmiş , yok motorcu deliymiş , yok ölürse adamı salmazlarmış... Heee... Hukuk diyoz hukuk..
Sizde ayrı bir tımarhanelik vakasınız.
Ülkede bir gecede 200 bin insan öldü içeri giren var mı?
Hukuk bilimi olayı çözmek ile mi uğraşıyor. Ne alaka değil mi.
-
Ben bundan söz ediyorum
https://efelsefe.com/assets/uploads/files/1709128730610-pictalk1709128659473.jpg
Bu olduğu sürece hukuk gukuktur
-
https://halktv.com.tr/gundem/sevgilisiyle-kavga-eden-uzman-cavus-mahalleyi-atese-verdi-810612h
Bu cesareti cephede bekliyoruz. Silahsızşarın malına zarar vermek erliğe , erkekliğe yakışmaz. Hapis cezası almaz bu herif görürsünüz salarlar
-
Hapishaneleri muhalifler için boş tutuyorlar, bu nedenle adi suç işleyenleri tez elden postalıyorlar.
Benim tezim bu. -
Türkiye bir açık hava tımarhanesi zaten. Aklı ve imkanı olan böylesi bir ortamda 1 dakika durup kendine zulm etmez, canı ile kumar oynamaz..
"200 bin insan öldü." Evet öldü. Aynı insanlar 99' da "kamu görevlileri soruşturulamaz," deprem hibeleri ile memur maaşı ödedik" diyen dsp-mhp-anap hükümetini treni izleyen öküz gibi seyretti. E o gün sesini çıkarsaydın. Bugün ölmezdin. Hatta 1938' de Erzincan depreminden Japon gibi ders alsaydın bunları şimdi hiçç tartışmazdın..
Ne diyordu Ahmet hoca:
-
@hulk, içinde söyledi: Tımarhanelik insan haberleri
Türkiye bir açık hava tımarhanesi zaten. Aklı ve imkanı olan böylesi bir ortamda 1 dakika durup kendine zulm etmez, canı ile kumar oynamaz..
"200 bin insan öldü." Evet öldü. Aynı insanlar 99' da "kamu görevlileri soruşturulamaz," deprem hibeleri ile memur maaşı ödedik" diyen dsp-mhp-anap hükümetini treni izleyen öküz gibi seyretti. E o gün sesini çıkarsaydın. Bugün ölmezdin. Hatta 1938' de Erzincan depreminden Japon gibi ders alsaydın bunları şimdi hiçç tartışmazdın..
Ne diyordu Ahmet hoca:
Bu ülkede normal insanlar deliriyor zaten. Diğerleri ne yaşadığının farkında bile değil. Cehaletin mutluluğu.. Aslında delirenler normal , delirmeyenler anormal.
-
Ayrı başlık açmış, önce davranmışsınız. Ben tam da bu günün tımarhanelik insanı olsa olsa budur demişdim.
Sözde eğitimci ve yönetici biri bunu yapmışsa. Ben hakim olsam bunu hapisten önce doğru bir akıl hastanesine sevk ederdim. Bu gerçekten de normal olamaz.
-
Tüm memleketi dinsel ayinler ve ilahiler eşliğinde pohurlamak lazım, belki o zaman bu tür tımarhanelik vakalar azalır. Faydası olur mu diye, atıp tutma işinde çoook uzman olan İslam âlimlerine bir danışmak lazım.
-
İşte ülke dediğin böyle olmalı, lise müdürü ve oğlu yaşlı ve felç karı kocayı dövmeli, yoksa ülkenin anlamı olmaz.
-
https://www.sozcu.com.tr/bir-can-12-bin-100-tl-bile-etmiyormus-p26944
Hukuk herkeze lazım. Bu halk içerisinde silah kullanmaya derhal bir son verici ağır cezalar verilmeli. Bırak terörist şüphelisini, parkta normal suç şüphelisine ateş edip, ıskalayarak günahsız 17 yaşındaki çocukları vuruyorlar. Sonra kazara oldu diyip işin içinden çıkıyorlar. He o kadar kolay ve ucuz zaten bizim canımız. He AB bizi kıskaniyeee.. Sizi bilmem ama ben Yunan toplumunu kıskanmiyem, ama imreniyem. Tanısınlar, tanımasınlar halka ateş açıldı diye birleşip meclisi, ülkeyi yakıp yıkıp, protestolarını yapıyorlar. Can bu can, patlıcan değil. Tepkisi olmak zorunda. O kadar kolay değil. Suçlular zaten bir yere devlet(görevliler) yol vermezse kaçamaz. Öyle kolay değil yurtdışına falan suçlu iken kaçmak. İngiltere de polis bilmiyor mu ateş açıp öldürmeyi? Protestocular arasındaki marjinal maskeli yağmalacılara bile silahla müdahale etmiyorlar. Ne yapıyor? Ertesi gün tek tek gidiyor topluyor olaylara karışıp suç işleyenleri. Nereye kaçacaklar? Maske bile taksalar tespit ediliyorlar. Günümüz teknolojisinde suç işlemek ve de yakalanmamak imkansız. Buna rağmen Türkiye' de bazı adi suçlular elini kolunu sallaya ülke terk edemiyorda değil hani... Demek ki neymiş? Kimsenin, işini doğru düzgün yapıp bişi yakaladığı yokmuş. Yakalamaların arkasında muhakkak bir çıkar çatışmaları vardır. Haberlere bakarsak hergün bir çete/örgüt yakalıyor, çöketiyorlar. Hamam böceğimi la bunlar? Bu kadar çok kolay ürüyorlar. Her yer kamera. Her yer muhbir. Ne suç işlenmesi, ne çeteleşilebilmesinden söz ediyorsunuz siz? Ototeybi bile çalamazsınız, Hadi çaldınız satamazsınız. Yerin kulağı var. Dedikodu denen bişi var. Suç yaratmıyorlar, yıllarca syeretmiyorlarmışta. Suçlu yakalıyorlarmış. Adnan çetesi mesela kameralar önünde 30 senedir karı oynatıyor. Sonra artık nasıl bir çıkar çatışması denge değişimi oluyorsa, Şak birden adanan ve kedicikler terörçetesi oluvermiş. He bende yeddim. Adnan hep aynı maşşallx-inşallax ile karı oynatan, şantajcı dinci gavattı oysaki. Önce kendi suçlularını yakalasınlar diğeri kusur kalsın. Neymiş bunlar yakalıyormuşmuşta mahkemeler salıyormuşmuş. Hadi canım. Siz melek "hakimler-savcılar şeytan."
-
Sorun şu ki , yumuşak su muhalifi İsmail saymaz ve kemal Kılıçdaroğlu halkın tepkisini yok ediyorlar. O katil bir yerlerde cezasını bulsaydı bir daha bunu yapmaya başkası cesaret edemezdi. Eskiden devlet salsa bile köşede bırakmazlardı o tipleri.
-
"Mezarlarda dua okunur" muş. "Piknik yapılamz"mış...
İnsana saygı demek! Sanırsın daha yeni 200-300 bin kişi bu üşütüğün ilinde sorumsuz devlet bina terörüne kurban gitmedi. İnsana saygı öldürmemekle, İHS'ne riayet etmekle olur. Ölenin gerçekten bir ruhu olsaydı şayet. zaten sizi orada istemezdi. Adamı öldürdünüz, öldürenlerden hesap sormadınız. Bide utanmadan gidip başında dua, eziyet mi edeceksiniz? Tam tımarhanelik sözde insan davranışları bunlar...
-
Mezarlıklarda aklı başında insanlar piknik falan yapmaz, ailelerden hiç bahsetmiyorum. Muhtar asıl meseleyi çözmesi gerekirken, pankart asarak fuzuli masraf yapmış, çünkü orada pinekleyenler muhtemelen alkolikler veya uyuşturucu kullananlardır.
-
Mezarlıkta zaten bez serip oturulacak pikniklik boş alan olmaz. Bunun mezarlık dediğine siz ne bakıyorsunuz. Fotoğrafda yolun karşısında çimenlik boş alan var. BBelki orayı kastediyordur.