Tımarhanelik insan haberleri
-
Bahçelievler’de siren çalan ambulans şoförüne küfretti hasta taşımadığını iddia etti!
Bahçelievler’de bir motosiklet sürücüsü ambulans içinde hasta olmadığını ve boş yere siren çalındığını iddia ederek ambulans şoförüyle tartıştı. Hastane önünde ambulans şoförü içerideki hastayı gösterince motosiklet sürücüsü, "Aciliyeti var mı?" diye sordu. O anlar ambulans şoförünün cep telefonu kamerasına yansıdı.
28.02.2024 - 10:55 | Son Güncellenme: 28.02.2024 - 10:58 | Gökçe KARAKÖSE/ İSTANBUL,(DHA)Olay, Bahçelievler’de özel bir hastanenin önünde yaşandı. İddiaya göre, ambulans şoförü hastane önüne ambulansı park ettiği sırada, motosiklet sürücüsü ambulansın hasta taşımadığını iddia ederek küfür etmeye başladı. Sirenlerin boş yere açıldığını söyleyen motosiklet sürücüsü ile ambulans şoförü arasında tartışma çıktı. Şoför kendisine inanmayan sürücüye ambulans içindeki hastayı gösterdi. Hastayı ve sağlık görevlisini gören sürücü ise 'Aciliyeti var mı?' diye cevap verdi. O anlar, ambulans şoförünün cep telefonu kamerasına yansıdı.
HASTAYI GÖRDÜ 'ACİLİYETİ VAR MI?' DİYE SORDU
Ambulans içindeki sağlık görevlisine "Aciliyeti var mı?" diye soran motsiklet sürücüsü, kendisini cep telefonula kaydeden ambulans şoförüne de, "Sen niye sinyal vermiyorsun, bu kadınla ne alakası var?" şeklinde ifadeler kullanarak, küfürler savurdu. (DHA)
-
Motorsiklet sürücüsünü falakaya yatırmak lazım, çünkü yaptığı hem suç hem de ukalalık. Ambulans şoförü hastayı neden gösteriyor anlamadım. Artı; munakaşaya giren ambulans şoförü de suçlu, çünkü hastayı acilen (en kısa zamanda) hastaneye götürmek zorunda. Yani ikisi de salak!
-
Bu başlıkta yurdum insanı(!) trajik haberlerini tartışmaya, yoruma açacağım müsadenizle...
Sayın yargıçlardan istirham ediyorum. Bu vaka-olayları hapis cezası ile değil tımarhane ile cezalandırın. Bunu yapan suçlu olamaz. Bunu yapan olsa olsa akıl hastasıdır. Bu ve bunun gibilerin toplum içinde dolaşması tehlikelidir. Hapse atılmamalı direk tımraheneye kapatılmalıdır. Ambulans önün kesmek nedir ulan? Velev ki hasta taşımıyor olsun. Senin ne haddine, bu riski polis olsan almazsın. Takip edersin ne vakit ambulans son durağına vardı heh işte o vakit trafik polisiysen şüpheni giderirsin.
-
@hulk
Tımarhane tıkarsan, o zaman memlekette insan kalmaz. -
Ne yapalım 3 ay hapis yatırıp tekrar salalım milletimi öldürsün. Yok ben çözümü buldum. Boşandığı karısını rahatsız edenleride tımarhaneye tıkacaksın. Boşanmış bir başkası ile görüşüyor diye eski karısını öldürüyor. Uzaklaştırma kararı çözüm olmuyor. Zararlı akıl hastası işte.
-
@hulk tüm suçluları polis yakalıyor.
Evet polisin yakalamadığı suçlu yok gerçekten.
Ama savcılık bırakıyor. Şartlı tahliye , denetimli serbestlik falan.
Birgün o savcının karısına ailesine ilişirlerse yine aynı tepkiyi verirler mi acaba. Denetimli bıraktığı sapığın teki yolda bir savcıyı rahatsız etse yine denetimli bırakırlar mı?
Adalet sistemi bozuk.
-
Yeni gördüm; bir günde yedi kadın cinayeti...
https://www.odatv.com/guncel/bir-gunde-7-kadin-cinayeti-kimi-rehin-alindi-kiminin-onu-kesildi-120030485 -
@kereste, içinde söyledi: Tımarhanelik insan haberleri
Yeni gördüm; bir günde yedi kadın cinayeti...
https://www.odatv.com/guncel/bir-gunde-7-kadin-cinayeti-kimi-rehin-alindi-kiminin-onu-kesildi-120030485İşin şaşırtıcı yanı , kadınlar maço maganda erkekleri tercih ediyor. Sonra dayak yiyince de medeni kibar erkeklerden yardım bekliyorlar.
Ben katılmıyorum artık başkalarının tercihlerine. Uzaktan uyarıyorum , ısrar edene sözüm yok.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Tımarhanelik insan haberleri
Eminmisin? Şakamı yapıyorsun? Suç işlemek günümüz teknolojisinde imkansıza yakındır. Münferit olaylar haricinde yapılan bütün suçlu yakalanıyor haberleri gerçeği yansıtmıyordur. Suç işleyerek suçlu yakaladım diyeninde esasında suçlu olduğunu biliyormuydun? "Zehirli ağacın meyveside zehirlidir."Aynasız tabiri niye kullanılır mesela. Görevini kendisi de kurallara(hukuka) uyarak yapana sonsuz saygım vardır. Ama bu maalesef çok azdır.
Devletlerin anayasaları vardır. Hukuk düzeni vardır. Yasalar ne diyorsa o. Suç olmayan, somut delili olmayan bir şey için tuttuğunuz kişiyi elbette savcı-yargıç salmak zorunda. Ben o tür suçlulardan bahsetmiyorum. Ambulans önünü kesenin toplumun içinde gezmesi kabul edilemez. Bu akıl hastalığı olmalı. Bunu yargıçlar akıl hastanesine sevk etmek zorunda.
-
@hulk, içinde söyledi: Tımarhanelik insan haberleri
Eminmisin? Şakamı yapıyorsun? Suç işlemek günümüz teknolojisinde imkansıza yakındır. Münferit olaylar haricinde yapılan bütün suçlu yakalanıyor haberleri gerçeği yansıtmıyordur. Suç işleyerek suçlu yakaladım diyeninde esasında suçlu olduğunu biliyormuydun? Aynasız tabiri niye kullanılır mesela. Görevini kendisi de kurallara(hukuka) uyarak yapana sonsuz saygım vardır. Ama bu maalesef çok azdır.
Devletlerin anayasaları vardır. Hukuk düzeni vardır. Yasalar ne diyorsa o. Suç olmayan, somut delili olmayan bir şey için tuttuğunuz kişiyi elbette savcı-yargıç salmak zorunda. Ben o tür suçlulardan bahsetmiyorum. Ambulans önünü kesenin toplumun içinde gezmesi kabul edilemez. Bu akıl hastalığı olmalı. Bunu yargıçlar akıl hastanesine sevk etmek zorunda.
Polisin yakalamadığı suçlu yok derken görmezden geldiklerini de kastediyorum. İsteseler hepsini buluyorlar. Ama işlerine gelmiyor çünkü savcı da amir de işin içinde.
Ambulansın önünü keseni de serbest bırakan savcı değil mi , delil var.
Polis ceza kesiyor , sonra hükümet affediyor.
Polis de biliyor bunları.
-
Sapı samanı iyi ayıklamak gerek,
Ambulansın içindekinin ölümü denk gelirse adamı salmazlar. Papuç her zaman bu kadar ucuz olmaz. Dediğim gibi ambulansa yol vermemek, ağırdan alma başka bir şey, ambulans önünü kesip içini kontrol etmek başka bir şey(akıl hastalığı)!
Türk Ceza Kanunu'nda bu gibi olaylarla bağlantılı olarak "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçu oluşur. "Ambulansın sirenleri açık ve hastaneye götürülmek istenen kişi, engelleme nedeniyle ağır bir durumla karşılaşmış olsa hiç kuşkusuz daha ağır cezai yaptırımla karşılaşılabilir.
Ne cezası kesiyor? Kesilen cezalar usulsüz/hukuk dışı olabilir. Hukuk başlı başına bir dil-bilim dalıdır. AİHM den geri döner hukuksuz yargı kararı bile olsa. Her polisin yakaladığı, yargıcın mahkum ettiği bile suçlu olmayabilir yani... Öyle basit değil bu iş.
Hükümetler ancak zenginlerin vergi borçlarını af ederler, bir de katilleri v.b. suçluları. Hükümetlerin ben bugüne kadar usulüne uygun hukuki hiç bir fakir vatandaşın borcunu af ettiğini duymadım. Avrupa' da mesela vatandaşında aynı şirketler gibi iflas hakkı vardır. Biz de vatandaşa iflas hakkı yok. Yok işte ödeme gücü, iflas etmiş. Faiz üstüne faiz bindirip insanları ödenemez borçla, resmitefecilerle başbaşa bırakıyor devlet.
-
Sapı samanı iyi ayıklamak gerek,
Ambulansın içindekinin ölümü denk gelirse adamı salmazlar. Papuç her zaman bu kadar ucuz olmaz. Dediğim gibi ambulansa yol vermemek, ağırdan alma başka bir şey, ambulans önünü kesip içini kontrol etmek başka bir şey(akıl hastalığı)!
Türk Ceza Kanunu'nda bu gibi olaylarla bağlantılı olarak "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçu oluşur. "Ambulansın sirenleri açık ve hastaneye götürülmek istenen kişi, engelleme nedeniyle ağır bir durumla karşılaşmış olsa hiç kuşkusuz daha ağır cezai yaptırımla karşılaşılabilir.
Ne cezası kesiyor? Kesilen cezalar usulsüz/hukuk dışı olabilir. Hukuk başlı başına bir dil-bilim dalıdır. AİHM den geri döner hukuksuz yargı kararı bile olsa. Her polisin yakaladığı, yargıcın mahkum ettiği bile suçlu olmayabilir yani... Öyle basit değil bu iş.
Hükümetler ancak zenginlerin vergi borçlarını af ederler, bir de katilleri v.b. suçluları. Hükümetlerin ben bugüne kadar usulüne uygun hukuki hiç bir fakir vatandaşın borcunu af ettiğini duymadım. Avrupa' da mesela vatandaşında aynı şirketler gibi iflas hakkı vardır. Biz de vatandaşa iflas hakkı yok. Yok işte ödeme gücü, iflas etmiş. Faiz üstüne faiz bindirip insanları ödenemez borçla, resmitefecilerle başbaşa bırakıyor devlet.
Heee sen ne anlatıyon ben anlamıyom.
Yok hukuk başlı başıma bilimmiş , yok motorcu deliymiş , yok ölürse adamı salmazlarmış... Heee... Hukuk diyoz hukuk..
Sizde ayrı bir tımarhanelik vakasınız.
Ülkede bir gecede 200 bin insan öldü içeri giren var mı?
Hukuk bilimi olayı çözmek ile mi uğraşıyor. Ne alaka değil mi.
-
Ben bundan söz ediyorum
https://efelsefe.com/assets/uploads/files/1709128730610-pictalk1709128659473.jpg
Bu olduğu sürece hukuk gukuktur
-
https://halktv.com.tr/gundem/sevgilisiyle-kavga-eden-uzman-cavus-mahalleyi-atese-verdi-810612h
Bu cesareti cephede bekliyoruz. Silahsızşarın malına zarar vermek erliğe , erkekliğe yakışmaz. Hapis cezası almaz bu herif görürsünüz salarlar
-
Hapishaneleri muhalifler için boş tutuyorlar, bu nedenle adi suç işleyenleri tez elden postalıyorlar.
Benim tezim bu. -
Türkiye bir açık hava tımarhanesi zaten. Aklı ve imkanı olan böylesi bir ortamda 1 dakika durup kendine zulm etmez, canı ile kumar oynamaz..
"200 bin insan öldü." Evet öldü. Aynı insanlar 99' da "kamu görevlileri soruşturulamaz," deprem hibeleri ile memur maaşı ödedik" diyen dsp-mhp-anap hükümetini treni izleyen öküz gibi seyretti. E o gün sesini çıkarsaydın. Bugün ölmezdin. Hatta 1938' de Erzincan depreminden Japon gibi ders alsaydın bunları şimdi hiçç tartışmazdın..
Ne diyordu Ahmet hoca:
-
Türkiye bir açık hava tımarhanesi zaten. Aklı ve imkanı olan böylesi bir ortamda 1 dakika durup kendine zulm etmez, canı ile kumar oynamaz..
"200 bin insan öldü." Evet öldü. Aynı insanlar 99' da "kamu görevlileri soruşturulamaz," deprem hibeleri ile memur maaşı ödedik" diyen dsp-mhp-anap hükümetini treni izleyen öküz gibi seyretti. E o gün sesini çıkarsaydın. Bugün ölmezdin. Hatta 1938' de Erzincan depreminden Japon gibi ders alsaydın bunları şimdi hiçç tartışmazdın..
Ne diyordu Ahmet hoca:
Bu ülkede normal insanlar deliriyor zaten. Diğerleri ne yaşadığının farkında bile değil. Cehaletin mutluluğu.. Aslında delirenler normal , delirmeyenler anormal.
-
Ayrı başlık açmış, önce davranmışsınız. Ben tam da bu günün tımarhanelik insanı olsa olsa budur demişdim.
Sözde eğitimci ve yönetici biri bunu yapmışsa. Ben hakim olsam bunu hapisten önce doğru bir akıl hastanesine sevk ederdim. Bu gerçekten de normal olamaz.
-
Tüm memleketi dinsel ayinler ve ilahiler eşliğinde pohurlamak lazım, belki o zaman bu tür tımarhanelik vakalar azalır. Faydası olur mu diye, atıp tutma işinde çoook uzman olan İslam âlimlerine bir danışmak lazım.
-
İşte ülke dediğin böyle olmalı, lise müdürü ve oğlu yaşlı ve felç karı kocayı dövmeli, yoksa ülkenin anlamı olmaz.