Arap Faşizmi ve Anadilde İbadet Özgürlüğü
-
Biz Türkçe konuşuyoruz. Ama arapça ibadet etmeye zorlanıyoruz. Bu dayatma tamamen faşizmdir.
Hani Kürtçe üzerinde en ufak bir yaptırım uygulandığında Kürtler bağırıyor ya , faşistler diye..
İşte aynı baskının dik alasını araplar bize size yıllardır yapıyorlar.
Ben anadilimde ibadet etmek istemeliyim bu benim hakkımdır.
Ben anadilimde dua edeceğim bu benim en temel ve insani hakkımdır.
İslam artık bir din olmaktan çıkmış ve dayatma haline gelmiştir.
Bir İngiliz size kendi dilinde ibadet etmeyi dayayıp İngilizceyi zorla kutsal kabul ettirmeye kalksa ne düşünirsünüz.
Neden arapçayı kutsal kabul etmek zorundayım ki? Benim dilim Türkçedir.
Neden kendi dilimde anlayarak dua edemiyorum? Buna Kimin Hakkı var.
Allah Türkçe bilmiyor mu?
Kendinize gelin.
Bunun adı din değildir , bu tamamen Arap yayılmacı politikasıdır.
Kendinizi bu kadar da aşağılatmayın.
İyisiyle kötüsüyle biz Türkçe konuşuyoruz , kendimizi birilerine beğendirmek zorunda değiliz. Kaldı ki Türkçe dünyadaki en gelişmiş dil yapısına sahip bir dildir.
Kendi değerlerimizi arabın din yalanlarına değişmeyelim.
-
Babamın 1950 li yıllardan kalma matematik ders kitabı bile arapça kelimeler ile dolu.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Arap Faşizmi ve Anadilde İbadet Özgürlüğü
Hani Kürtçe üzerinde en ufak bir yaptırım uygulandığında Kürtler bağırıyor ya , faşistler diye..1923 de akılları neredeymiş? Ülkenin ismi koyulurken niye itiraz etmemişler? Türkiye: Türkler' in yurdu demektir. Baştan kabul ediyorsun 50 sene sonra mızıkcılığa başlıyorsun. Ben kürt olsam gider Irak' gibi bölgelere yerleşirim. Hem orada ıpone, araba vergisiz, hatta amerika' dan bile uygun fiyata. Hem orası daha tutucu muhazafakar bir bölge... Kütçe bilsem, iklime ayak uydurabileceğimi bilsem ben bile heç gocunmam giderdim. Halkını soyucu bu ülkenin saçmalıklarından gına geldi artık. Efenim neymiş emekliye 3 krş daha fazla maaş verirlerse bütçe şu kadar yük binermiş. He öyle mi? Zenginin emekliye vereceğinin 2 katı vergisini bir kalemde af ediyorsun bütçeye yük binmiyor ama!. Fakirden çalan zengine veren Dinci Kürtmüş, gürcüymüş, Türkmüş heeeçççç farketmez. Burada zulmü yapanın ırkı değil dini baş aktör hülasa...
İşte aynı baskının dik alasını araplar bize size yıllardır yapıyorlar.
Ben anadilimde ibadet etmek istemeliyim bu benim hakkımdır.
Sen ateist değilmiydin? Dine, "tanrı' lara" ihtiyacın varsa zibilyon tane var. Hristiyanlar bile kendi dillerinde ibadet ediyorlar.
Ben anadilimde dua edeceğim bu benim en temel ve insani hakkımdır.
Öyle yapıyorlar zaten. İmamlar bile camilerde biraz arapça dua, biraz yerli ve milli dilde duacılar.
İslam artık bir din olmaktan çıkmış ve dayatma haline gelmiştir.
Ortadoğu dinlerinin alayı dayatma üzerinedir zaten. Yani hep böyleydi. Hiç değişmedi.
Bir İngiliz size kendi dilinde ibadet etmeyi dayayıp İngilizceyi zorla kutsal kabul ettirmeye kalksa ne düşünirsünüz.
Ortaçağda vikingler bunu yaşadı zaten. Önce yağmalamaya gittiler. Sonra bi güzel yağmalanıp kendi dinlerini terke zorlandılar.
Neden arapçayı kutsal kabul etmek zorundayım ki? Benim dilim Türkçedir.
Bilmem, senin adına nüfus kağıdına din hanesi işleten baban-anana sormaktan başlayabilrsin bu konuyu. Girdin çıkamazsın gari. Baban, devletin bunun başmimarı.
Allah Türkçe bilmiyor mu?
Biliyor. Ama kabul etmiyor. Arapça mahkeme yapacakmış.
Kendinize gelin.
Kulağına doğar doğmaz ezan okunduysa; 40' ından önce kendine gelemezsin. Gelsen de her yiğidin harcı değildir, dinsizim diye haykırmak.
Bunun adı din değildir , bu tamamen Arap yayılmacı politikasıdır.
Onda şüphe yok.
-
@hulk bu dayatmacılığın önü alınmazsa asrika osuruk devletine kadar gider. Her seferinde hümanizm adına biraz taviz vere vere senin kültürün yozlaşıyor. Biz insan değilmiyiz. Onlar seni hoş görecek ki sen de onları hoş göreceksin.
Hoş görmek öyle devletin milletin malına çöküp arap dinini dayatmak değildir.
Ben arap ezanı duymak zorunda değilim ve diyanete para ödemek zorunda da değilim.
Bize hoşgörüyü hep başkalarına taviz vermek olarak dayattılar. Beni taciz edene taviz yok. Hoşgöremem. Onlar da benim ateistliğime para ödesinler. Ateizm lokali kuralım her sokağa , devlet vergi kesip maaşınızı ödesin.
Sence bunu högörürler mi?
-
Ben arap ezanı duymak zorunda değilim ve diyanete para ödemek zorunda da değilim.
Bize hoşgörüyü hep başkalarına taviz vermek olarak dayattılar. Beni taciz edene taviz yok. Hoşgöremem. Onlar da benim ateistliğime para ödesinler. Ateizm lokali kuralım her sokağa , devlet vergi kesip maaşınızı ödesin.
Sence bunu högörürler mi?Hoş görmezler. Tek taraflı saygı duymak zorundayız. Tanımadığın kişi gelecek sana ayak üstü arap "tanrı" pazarlıyacak. Sen ancak içinden olmayan "tanrı" diye itiraz edebilecek, sabredecek, katlanacaksın.
"Nerenden uydurdun da dayıyorsun bana "tanrı" nı" desen mevzu çıkacak. Hatta kalabalık bir ortam olsa canını kurtarırsan şanslısın.En güzeli Hristiyanlar gibi hizmeti almak isteyen ödesin parasını. Belediyeler din beyanı yapandan vergisini alsın, görevlisine, cami, kilise artık neresi ise oraya aktarsın.
-
@TENTEN
Bir sayfasını iliştirebilir misin buraya?
Eski kitaplara zaafım var ve onları görmek hoşuma gidiyor. Benim 50 senelik Kur' an kitabım var, iyi mi! -
Bu mâlum tanrı sadece Arapça mı biliyor?
Var mı, bilen! -
@TENTEN ben de merak ettim keşke paylasabilme durumunuz olsa
-
@Efruhte, içinde söyledi: Arap Faşizmi ve Anadilde İbadet Özgürlüğü
@TENTEN ben de merak ettim keşke paylasabilme durumunuz olsa
@kereste, içinde söyledi: Arap Faşizmi ve Anadilde İbadet Özgürlüğü
@TENTEN
Bir sayfasını iliştirebilir misin buraya?
Eski kitaplara zaafım var ve onları görmek hoşuma gidiyor. Benim 50 senelik Kur' an kitabım var, iyi mi!Sayfasını açamadım. ortadan ikiye ayrılacak diye korkuyorum.
-
@TENTEN
Benim gözüme bilmediğim iki kelime çarptı; âşari ve şakuli. Bunun dışında gayet anlaşılır. -
@TENTEN ilk defa bir matematik kitabı sempatik geldi hele de logaritma konusu
Teşekkürler -
Hah hah ha...
@Efruhte
Madem sempatik geldi, o iki sözcüğü de tercüme etseydin bari. -
@kereste Google amca çok iyi tercüme ediyor
-
@Efruhte
Böyle diyeceğini 9 dakika önce biliyordum. -
@kereste insanları şaşirtmak iyi bir şey değil şaşırtmamak için aynı cevabı veriyorum
-
@Efruhte
Beni şaşırtamazsın. -
@kereste niçin durup dururken şaşirtayim ki zaten
-
@Efruhte
Gıcıklık olsun diye mesele, çünkü bize hiç güvenmiyorsun. Hep art niyetli olduğumuzu vurguluyorsun. -
@Efruhte boşa direksiyon sallıyon, değişen bir şey olmayacak biliyorsun değil mi, ben zaten biliyorum ama yine de mutlu olduğumdan post atıyorum yoksa post bile atmam
-
@Prens-Ernak
Niyeymiş. Kimbilir @Efruhte ´nin ehliyeti vardır mutlaka.