Allah Türkçe Bilmiyor mu?
-
Bakın güzel bir yazı okuyalım,
Bu konuda daha önce de yazmıştım. Yüce bir gücün "dil" gibi sosyal ve aşırı değişken bir araçla insanlarla iletişim kurduğunu iddia etmek hatta bunu tümüyle insani bir bilgi saklama aracı olan "kitap" ile yaptığını söylemek bile mantığımızı yerle bir eden bir düşüncedir. Çünkü dil dediğimiz şey öylesine değişkendir ki bırakın 1400 yıl önceyi bugün bile söylediğiniz söz aynı dili konuştuğunuz insanlar tarafından bile her defasında farklı algılanabilir. Herkese gönderildiği iddia edilen bir kitabın neden arapça gönderildiği ve neden kitap olarak gönderildiğini kimse açıklayamıyor. Çünkü ne deseler dinden çıkacaklar. Hepsinden önemlisi 1400 yıldır o kitabı gönderen tanrıdan neden hiç ses çıkmıyor. Bir kitap gönderip bilinmezlere karışmanın anlamı nedir?
Ya da hepsinden vazgeçtim ve diyelim ki tüm iddialarımda yanılıyorum. Peki bu tanrı gizliden gizliye neden peygamber dediği insanlarla bağlantı kuruyor da açık açık insanlarla bağlantı kurabileceği bir yöntem seçmiyor. Dinlerde herşeyin gizliden gizliye yapılması gibi bir alışkanlık var. Neredeyse tüm peygamber olduğunu iddia edenler hep insanlardan kaçarak tanrıyla iletişim kurduğunu iddia etmiştir. Ya mağarada ya da dağların tepesinde tanrı o seçilmiş ile iletişim kuruyor. bu gizem ve gizli saklı durum yola getirmek istediğiniz insanlar için biraz yanlış bir yöntem değil mi? Her şey neden şeffaf değil. Neden insan kalabalığının ortasına inmiyor bu ayetler? Aslında öyle olduğu anlatılıyor. Belki de peygamber söylentisi ile ortaya çıkan insanın ne zaman ve nasıl bunu kazandığı gizemine böyle bir açıklama getirmek insanlara kolay gelmiştir. O yüzden dinde döşemecilik ve boşluk doldurma oldukça yaygındır.
Yarattıklarını düzeltmek isteyen bir tanrı var ortada. Hepimizi o yarattı ve bize akıl verdi. Sonra da kötü yola düştüğümüzü görerek bizi düzeltmek istedi. Ulan madem düzeltmeye çalışıyorsun bu cennet ve cehennem dalgası nereden çıktı. Sanırım herkesi düzeltemeyeceğini anlayınca düzeltemediklerini de cezalandırmaya karar veriyor. Ne muktedir ne güçlü bir tanrı olduğunu siz anlayın artık. Din konusu neresinden tutsak elimizde kalan çürük bir mal gibi. Adem ve havvanın cennetten kovulması hikayesine gerçekten hiç girmek istemiyorum. Onu da başkası dillendirsin. biz zahmet yoruldum.
Neden kitap veya neden dil diye sormuştum zamanında. Umarım anlayan anlamıştır. Forumda açtığım konuyu arayıp bulabilirsin. Tanrının Yöntemleri adında bir konuydu.
https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/54464-kuran-neden-arapça-allah-türkçe-bilmiyor-mu/
-
El cevap; Türkçe bilmiyor.