Kurandaki Birkaç Doğru Söz
-
Kurandaki birkaç doğru sözden aklıma gelenleri yazacağım.
Onlara 'Yeryüzünde fesat çıkarmayın' denildiğinde, 'Biz ancak ıslah edicileriz' derler. Şunu bilin ki onlar bozguncuların ta kendileridir, lakin anlamak istemezler.” (Bakara( inek) Bölümü 11-12)
Bu tam da müslümanları ve tüm dinleri betimliyor.
Barış istiyoruz diyerek dünyayı teröre boğdular.
Ne söylerseniz söyleyin anlamak istemiyorlar.
Bütün terör örgütleri vicdansal öğelerin arkasına saklanırlar. Ve ne söylerseniz söyleyin anlamak istemezler.
Kuran'da bu söz doğruluk payı var.
Bir atasözü var eskilerin deyimiyle şöyle;
Kipti şecaat arzederken sirkatin söyler..
Türkçesi şöyle;
Çingene cesaretten bahsederken hırsızlığını anlatırmış.
İşte yukarıdaki kuran cümlesi de bu olaya benzer bir şey. Kuran sözde insanlara akıl verirken kendi yaptığı dümeni anlatıyor.
-
Atıyorum, bu mâlum kitabın %99,99´u düzgün yazılmış olsun. Tek bir kelimenin veya cümlenin yanlış olması tümünü çöpe götürür, çünkü tanrı(lar) tek bir hata yapamaz ve İslam´ın iddiası çok büyük.
Bu iddia nedir?
Her bir kelimenin her şeye gücü yeten bir tanrının sözleri(!) olduğunu iddia ediyorlar. Akla ziyan özlü sözler adında açmış olduğum konu bunun böyle olmadığını kanıtlıyor. Yani "Aman da senin dinin sana veya anaya babaya saygılı olun" mesajların bu kitabı kurtaracak kudreti/gücü yoktur. -
@kereste zaten ayet demiyorum kuran sözü yada cümlesi diyorum. Sure demiyorum bölüm diyorum. Sıradan bir kitap , kutsallığı yok. İnsan yazması bir ürün.
-
Bu mevzuyu dini bütün Müslümanlara sorsak, %100 doğru bir kitap diyeceklerinden hiç şüphem yok, çünkü başka türlü Müslüman kalamazlar. Hey gidi günler, heeeey. Eski günlerimi hatırladım.