Zekat Fitre Ticareti Başladı
-
Amaçsız yardım edilmemeli. Öyle iyilik yap denize at lafı tam bir uyanık köfteçi lafıdır. Yardım yap arkana bakma , bir elin verdiğini diğeri bilmemeli sözleri yanlıştır.
Kime verdiğini niye verdiğini bileceksin. Ve takip edeceksin. Verdiğin kişi yardımı amacında kullanıyor mu. Yoksa sen fakire zekatı ver , o da çocuğun çocuğuna harcamak yerine kuaföre saç yaptırmaya gidiyor , cep telefonuna gösterişe yatırıyorsa bir daha ona yardım edilir mi
-
En son deprem faciasında burada toplu para ve yardım malzemesi topladık bir kamyon dolusu. Ancak yerine yarıp varmadığından emin değilim hâla.
-
Zekat, sadaka, fitre bunlar doğru dürüst bir şekilde yapılıyor olsaydı ülkemizde bir tane fakir fukara bulamazdiniz.
Sizlerin sorunu böylesine yardım eden, yetimi düşkünü yoksulu koruyan din mi yoksa bu dini yaşayamayan emirlerini uygulamayanlar mi?
Ya da nereden nasıl dine saldirabilirim seklindeki anlayisiniz mi? -
@Efruhte
Siz, deme!
Senin dinine saldırmıyorum! -
@kereste beni ilgilendirmiyor yardimlariniz
-
@kereste, içinde söyledi: Zekat Fitre Ticareti Başladı
Ihtiyaç sahiplerine iş olanağı sağlamak gerek. Bu da devletin görevidir.
Zaten devlete vergi veriyorsan başkasına yardım etmek zorunda değilsin. Çünkü devlet o vergiyi senden halk için topluyorsa yine halk için harcamak zorunda.
Türkiye'de dinci sektörü güzel bir tezgah açmış. Devlete vergi ver sonra git tarikata para öde. Niye? Eğitim için miş , hastalara tedavi masrafı içinmiş...
O zaman ödediğimiz vergiler nereye gidiyor. Devletin görevi eğitim ve sağlık değil mi..
Yiyorlar paraları böyle böyle.. dünya liderleri bu insanları kıskanıyor doğrudur. Onların halkı böyle değil. Ödediği verginin hesabını soruyorlar çünkü
-
@Efruhte
Ha şöyle isim ver yazarken! -
@kâfir-imam
Devlete de güvenmiyorum. Deprem olayında istisna yaptık. -
@kâfir-imam
Devlete de güvenmiyorum. Deprem olayında istisna yaptık.Ah bu duygusal yönünüz yok mu, biraz patron gibi düşünün artık. Kanmayın bu hokkabazlara. Depremzedeye kendin bizzat yardım et. Devlete giderse buhar olur uçar
-
@kâfir-imam
Duygusal falan değilim, bre. Sen de karşındaki tanımadan ver yansın ediyorsun. Ne yapacaktık?
Akrabalarımdan onlarca kişi öldü zaten. İnsanlar evsiz kalmış. Kışın ortası. Şak diye oraya gitmeye imkanım yoktu. Seni yardım yapmaya zorlayan yok. Dedik ya, istisna yaptık. -
@kâfir-imam
Duygusal falan değilim, bre. Sen de karşındaki tanımadan ver yansın ediyorsun. Ne yapacaktık?
Akrabalarımdan onlarca kişi öldü zaten. İnsanlar evsiz kalmış. Kışın ortası. Şak diye oraya gitmeye imkanım yoktu. Seni yardım yapmaya zorlayan yok. Dedik ya, istisna yaptık.Devlete verme diyorum , akrabanın banka hesabına at. Teknoloji gelişmiş.
-
@kâfir-imam
Yahu, akraba falan kalmadı.