Diyanet Devletten Ayrılmalıdır
-
Kuran'da geçiyor bu cümle, senin dinin sana benim dinim bana, diyor.
O zaman diyanet neden devletin sırtında bir kambur gibi herkesin verglerine ortak oluyor.
Camiler özelleşmelidir. Görevlilerin paraları maaşları camiye giden yada müslümanım diyenler tarafından ödenmelidir.
Dinleri para olmuş bunların. Benden aldığı vergiyle bir de çıkıp orada bana hakaret ve küfürler edecek.
O zaman benim vergimle maaş alma. İkiyüzlü olmayın.
-
İkisini de kapatmak lazım. İkisi de gereksiz. Hele pasaportu değersiz, parası yanan mum gibi olan bu tür sözde devletler gereksizoğlu gereksizdir...
-
yurtdışına gidebilirsiniz.
-
@Prens-Ernak komiksin. Yurtdışına gitmek isteyen Suriyeliler var onları göndersinler.
Atatürk'ü beğenmeyen si.ttir olup gidebilir.
-
Ülke terkedilince, o ülkenin sorunları ortadan mı kalkıyor?
Tam tersine, ülkeyi terkedenler çoğalınca o ülkenin sorunları daha da büyüyor. Detaylarına girmeyeceğim, öğrenmek isteyen Google Dede´ye sorsun. -
@kereste bu hainlerin amacı zaten Türkiye'yi boşaltıp göç ettirip toprakları ingilizlere vermektir.
-
@kâfir-imam
İngilizlerin de papucu dama atıldı çoktan. Brexit diye tuturdular, şimdi ise çok pişmanlar Avrupa Birliğinden çıktıklarına. -
@kâfir-imam, içinde söyledi: Diyanet Devletten Ayrılmalıdır
Türkiye'yi boşaltıp göç ettirip toprakları ingilizlere vermektir.Kim ne yapsın bizim her yeri aktif fay hattlarıyla örülü tabuttan binaları olan toprağımızı?!. En fakir ülkelerin bile kabul etmediği dünyanın bütün plastik çöp atıkları buraya atıyorlar artık... Kanser yapan ne kadar kimyasal artık gemi memi varsa onları buraya yolluyorlar. İstanbul olmuş 30 milyon. Bu kadar kalabalık şehir mi olur? Çin mi burası?..
-
@hulk, içinde söyledi: Diyanet Devletten Ayrılmalıdır
Türkiye'yi boşaltıp göç ettirip toprakları ingilizlere vermektir.Kim ne yapsın bizim her yeri aktif fay hattlarıyla örülü tabuttan binaları olan toprağımızı?!. Bütün plastik çöp atıkları buraya atıyorlar artık...
Bak iyi söyledin ,bütün radyoaktif pislikleri buraya gömüyorlar. Asbest , zehir ne varsa itelediler bize. Yetmedi siyanürlü maden arama işi de var.
İşgal edip napsınlar. Ancak belgeselimizi çekip gelecek nesillere izletirler Anadoludaki insan türleri diyerek
-
Diyanet kapatılmalı ve devlet ateizmine geçilmeli.
Bunu ancak rüyamda görürüm ama yine de yazayım dedim.
-
@Sputnik eee hani özgürlük anlayışınız sadece sizlere tanınan bir hak mıdır bu özgürlük . Allah'ım sizlere hiçbir zaman izin fırsat vermesin böyle bir düzeni kurmaya.
-
@Efruhte, içinde söyledi:
Allah'ım sizlere hiçbir zaman izin fırsat vermesin böyle bir düzeni kurmaya.
Amin!
-
@Sputnik
Dinler/dindarlık insanlık kadar eskidir. Çünkü insanlar anlamadığı bilmediği ota bota inanmaya/tapmaya bir hayli meyillidir. Dolayısıyla ölüme(!) çare bulunana kadar her türlü din var olmaya devam edecektir.
Diyanet noktasında haklısın, çünkü bu kurum adaletli değil, tarafsız da değil ve bu kuruma harcanan milyarlar, ülkedeki çoğu sorunu kökten halledecek patansiyele sahiptir. Mesela hastanelere, köylere, yeşil alanlara ve üniversitelere daha fazla kaynak ayrılabilir, Diyanet olmasa. -
@Efruhte, içinde söyledi: Diyanet Devletten Ayrılmalıdır
@Sputnik eee hani özgürlük anlayışınız sadece sizlere tanınan bir hak mıdır bu özgürlük . Allah'ım sizlere hiçbir zaman izin fırsat vermesin böyle bir düzeni kurmaya.
Yaa fırsat vermesinmişmiş.. ama ilk fırsatta şeriat ülkesinden kaçıp Avrupa'nın ateist ülkelerine kaçanlar kim?
Ateist ülkeler olmasa siz dininizi bile yaşayamazsınız.
-
Devletin ateist olmasına da gerek yok. Devlet din Probagandası yapmayıp herkese eşit ifade özgürlüğü tanırsa zaten insanlar dinlerin ne mal olduğunu anlar.
Dinciler kahpelik yaparak devlet zoru ile dinlerini çocuklara dayatırlar. Delikanlı dinciler çocuklara ve kadınlara baskı yaparak dinlerini yaşayabiliyorlar. Aksi halde yetişmiş aklı başında birinin dini tercih etmesi böyle acziyet sorunlarına yol açmaz.
-
Dinciler kahpelik yaparak devlet zoru ile dinlerini çocuklara dayatırlar. Delikanlı dinciler çocuklara ve kadınlara baskı yaparak dinlerini yaşayabiliyorlar. Aksi halde yetişmiş aklı başında birinin dini tercih etmesi böyle acziyet sorunlarına yol açmaz.Din seçilen bir şey kesinlikle değil, dediğiniz üzere...
Bacak kadar çocuklar size bilmeden din pazarlıyor. Bilmediği şeyin adını anarak size babasının tanrısının selamını veriyor. Bu gizemli bilinmeyen hayali şeyin şifa vereceğini iddia ediyor. Bir bakıma bu ebeveynler çocukları aracılığı ile size küfrediyor. Bize ne lan sizin hayali "tanrı" nızdan. Caminizin, özel ibadetinizin faturasını ödettiniz yetmedi. Bir de bu çocukların iki kelimesinden birinin hayali varlık. 5 yaşındaki çocuk "töve estagfirilllak" diyor ya... Çocuk ulan bu çocuk ne günahı olacak ki töbe etsin/desin!. Gel de kızma, müdahale etme... Çocuk size hayali varlık pazarlayınca bir sabır iki sabır, sabır sabır... Kazara ağzınızdan "yok öyle bir şey" dediğiniz vakit kıyamet kopuyor. Sonra gidiyor çocuk bu amca bana böyle dedi. Sonrası malum: "benim çocuğuma böyle şeyler öğretme". E be zeytinyağı, banane senin ve çocuğunun neye inanmak istediğinden. Sen bana bunu satmaz iki kelimenden birinde hayali varlıkla beni taciz etmezsen. Sence ben "yok öyle bir şey" diyebilirmiyim? Hem suçlu hem güçlü yani... Hastane' de yakalayıp, yanaşmasın. Hemen başlıyor; geçmiş olsun. cevap versen bi türlü vermesen bi türlü... Sonra peşine başlıyor "her şey allax' dan" zırvasına. Ulan o senin inancın. Her gördüğünü müslim nasıl sanıyorsun? Belediyesi aynı, her tanıştığın aynı. Başlıyor din mesajları ile tacize sizleri... Laik devlette belediye dini mesajlar atıyor. Bu mantıkla niye hristiyan ve yahudilerin bayramlarında da insanların alayına sms' ler göndermiyorsunuz? Sıkıysa gönderinde görelim. Dinde zorlama yokmuş muş. Yersen... Hadi ordan, hadi... -
@hulk anlattığın olaylar Türkiye'de çok sık karşılaşılan şeyler. Türkiye halkları biraz korkak ve aciz pısırık olduklarından yapıyorlar bunları . Pasif agresif olarak eğitiliyor bu insanlar. Dolayısı ile bize anlattıkları ve satmaya çalıştıkları din aslında kendi korkuları ve çaresizlikleridir.
Ülkede dinin bu hale gelmesinin ana etkeni kadınlardır. Korkak çaresiz pısırık ezik kadın kitlesinin çocukları çok dinci oluyor. Çünkü pasif agresif birey olarak yetişiyor annesinden.