Dinsizlik İyi Bir Şeydir
-
Çünkü ;
Suç işlediğimiz zaman vicdanımız rahat etmez.
Başkasına kötülük yaparken bir gerekçemiz olmaz.
Yargılanmak , kurallara uymak zorunda olduğumuzu hissederiz.
Deliliğin bir zihin hastalığı olduğunu biliriz.
Başkalarının hayali varlıklardan emir aldığını söylerek bizi kışkırtmasını önlemiş oluruz.
Kıskançlığımızı , öfkemizi, gaddarlığımızı hırsımızı gösterirken tanrı böyle emrediyor diye yalan söylemiş olmayız.
Ben aç kalıyorsam sende aç kal
Ben uyumuyorsam sende uyuma
Ben eziyet çekiyorsam sende çek
Benim gibi olarak bana saygı duy ama ben sana saygı duymam...gibi gaddarca bir yaşam düşüncemiz olmaz.Ben çükümü kestiriyorsam sende kestireceksin...
Bu ilkel benlik denen 7 yaşına kadar olan çocukluk evresine ait bir bakış açısıdır.
-
Dinsizlik sayesinde hayal ile gerçeği ayırabilirsiniz.
Dinsizlik sayesinde yalan ile doğru ayrılabilir. Aksi halde din üzerinden hiçbir şey çözüme kavuşmaz.
Bir arapın gece vakti uçan eşşeğe binip uzaya çıktığına inanmak mı , yoksa herşeyin bir kuralı olduğunu bilmek mi? -
Ateistleri kötü göstermeye çalışıyorlar. Ama erkek ve kız çocuklarına tecavüz edenler kendi dinlerinden. Hırsızlık yapanlar kendin dinlerinden. Kafa kesenler kendi dinlerinden.
Gerçekten tüm içtenlik ile söylüyorum sokakta tesettürlü yada sakallı dinci görünce korkuyorum uzaktan dolaşıyorum.
Avrupa'da yaşasaydım aynı duyguları rahibeler ve papazlar için de düşünürdüm.
Madımak otelini yakanlar neden sapık tarikat yurtlarını taşlamıyorlar. Çocuklara tecavüz edilen , kafa kesilen , eşcinsellik yapılan , devletin malının çalındığı tarikatları neden taşlamıyorlar?
Bakın neden yakmıyorlar demiyorum. Aslında cehennem onlar için değil mi , yanmalarını allah istemiyor mu?
Çünkü ABD'nin gölgesinde çabuk kışkırtılabilen , dengesiz zalimler topluluğu onlar. Emir komuta merkezleri emir vermeden hareket etmezler.
-
Kötü bir şey olmadığı kesin.
-
Dindarlar, dinsiz imansızları neden tü kaka ilân etmeye kalkar?
Çünkü tanrı ve cehennem korkusu olmadığı için her türlü pisliği yapacağımızı zannediyorlar. Halbuki vicdanlı ve iyi/kötüyü ayırt eden birisi, başkalarına kötülük yapmaktan kaçınır. Zaten tersi bir durumda dibine kadar dindar olsun, farketmez, o kişi yine her pisliği yapmaktan geri kalmaz. Sonra gider ha bire tövbe eder.
Madımak katliyamı ve tarikatlarda sürekli ortaya çıkan pislikler bunun birer kanıtıdır. -
Dinsiz olan toplumlarda halk tapınaklara yüzlerce milyar para akıtmıyor. Ancak bu para ile sanayi yatırımı yapılıyor. Böylece halk zengin ve eğitimli oluyor.
Camilere ve kıran kurslarına akıtılan paralarla konut sorunu çoktan çözülürdü. Evsiz insan kalmazdı. Ama camiler günün sadece toplamda 2 saati açık ve sadece belli bir kesime hizmet veriyor. Bunun için her camiye milyonlarca lira para akıtılıyor.
Ortalama bir mahalle camisinin maliyeti bir milyon dolar. O parayla on daire yapılır. insanlara yıllarca 7/24 hizmet eder.
-
Bir bilene soralım...
Türkiye´de ülke genelinde kaç tane cami var ve bunların ortalama doluluk oranı ne kadardır?Dipnot: Avrupa´da kliselerin %90´ı müzeye veya kreşe/çocuk yuvasına dönüşmüş vaziyette ve sadece Pazar´dan Pazar´a kliseye gidiliyor. O gün bile kliselerin çoğu sinek avlıyor diyebiliriz. Ha evet, klise çanlarını sadece Pazar günü duymak mümkün.
-
Madem konu camilerin kullanımına geldi; birisi buna bir hayli kafa yormuş ve ortaya 1000 kelimeye değer şirin bir karikatür çıkmış...