'Bir insan orucunu hanımıyla açabilir'
-
@Efruhte
Yahu, insanların en mahrem anına karışmak, saçmalık. Bir tanrı bana eşimle ne zaman cinsel ilişkisye gireceğimi söyleyemez. Bu nedenle insanlar istediği zaman yapabilmeli. -
@phi ben de daha önce geceleri de yasaklanmış olduğunu anlıyorum ve nefislerine dayanamadiklarinda yaklaşmış olduklarını varsayip sonra bu hallerinden tövbe ettiklerini anlıyor ve tövbe ettikten sonra geceleri izin verilmis olduğunu anliyorum.
Nüzul sebebini bilmek gerek. Kuranı Kerim bir bütündür. Hiçbir ayet başka bir ayetle kopuk değil. Daha önce başka bir ayette de değinilmiştir muhakkak.
Hayır tabiki öyle şey sapıklık. Hiçbir sapikligin yeri yok. -
@Efruhte
Merak ettim, nüzul sebebi neymiş? -
@phi
Evet, aynı anda 2-3 eşinle yapabilirsin. Eğer uçkurun güçlü ise tabii. Çünkü çok eşliliğe onay var. -
@kereste ayetin iniş sebebi. Aslında siz benden daha iyi biliyorsunuz ya
-
@kereste o durum sizin sapkınlıklar da oluyordur ama İslamiyette böyle birşey yok
-
@Efruhte
Yok, deme. Tek bir bayanla yapacaksın diye bir kural yok. Çok eşliliğe onay var mı var, gerisi hikaye. -
@Efruhte
Konuyu sen açtın, sen altını dolduracaksın. Ben de bakacağım doğru kaynak getirmiş misin. Yok öyle yağma. Nüzul dedin, getir! -
Neyse merak eden diyanet fetva hattına sorsun. O kadar vergilerinizden nemalaniyor hiç değilse bir işe yarasın.
Diyanet fetva hattı 190 numaradan hizmetinizde. -
@Efruhte
Neysesi yok. Hangi nüzul getir buraya. -
@kereste diyanet fetva hattı 190
Tüm dini sorularinizin cevabı bu hatta. -
@Efruhte
Hem tutarsız hem yüzsüz hem de iddianı temellendiremiyorsun. -
Kisisel hakaretlerden uzak duralim arkadaslar.
-
@phi
Hakaret etmedim.
Bana ha bire 190 hattını işaret etmesi, hem yüzsüzlük hem de tutarsızlıktır. Kendisi iddia etti, ben mi getireyim? -
@kereste ayetinin sebebi nüzul'ünü bildiren hadisler bu yasağın yatsı vaktinden sonra başlayıp ertesi günün akşam vaktine kadar sürdüğünü bildirmektedirler. İbn Abbâs (r.a.)'tan gelen rivayet şöyledir: Nebi (s.a.v) devrinde insanlar yatsı namazını kıldıkları zaman, kendilerine yemek, içmek ve kadınlara temas (ilişki) haram kılınmıştı ve ertesi günün akşamına kadar oruç tutarlardı. Bir adam kendisine hıyanet edip yatsı namazını kıldığı halde, karısıyla temas (ilişkiye) girdi ve orucunu bozmadan akşama kadar tuttu. Allah (c.c) bu olayı diğer geride kalan insanlar için bir kolaylık ruhsat ve menfaat kılmayı dileyip, "Allah sizin nefislerinize güvenemeyeceğinizi biliyordu" buyurdu. Bu, Allah (c.c.)'ın insanları faydalandırdığı onlara ruhsat verdiği ve kolaylaştırdığı şeylerdendir. (Ebu Davud savm) Bakara 187. ayete göre; ramazan ayında cinsel ilişki oruçluyken yani imsak vaktinden iftar vaktine kadar yasaktır. İftar edildikten sonra imsak vaktine kadar karı koca ilişkisi serbesttir. Allah-u Teala; Hz. Muhammed'in ümmetine mahsus olmak üzere oruca kolaylık getirmiş ve bu durum hayırlısıyla nesh olmaya bir örnek olmuştur.
(Alıntı) -
@Efruhte
Geç kaldın. -
@kereste çünkü ehil yerden doğru bir şekilde öğrenmenizi istedim.
Ben ehil biri değilim. -
@Efruhte
Hayır, böyle dir düşüncen yoktu.
Ehli birisi olmadığını biliyorum. -
@kereste beynimi mi açıp gördünüz böyle bir dusuncemin olmadığına eminsiniz
-
@Efruhte
Yukarıdaki iletilerin ortada. Istesem ben de laf ebeliği yaparım.