“İstanbul adayımızı geri çekmeye hazırız, şartlarımız net” F.Erbakan
-
"BU 3 ŞARTI YAPARSANIZ SEÇİMLERDEN ÇEKİLİRİZ"
Erbakan, konuşmasında şunları söyledi: “Yeniden Refah, neden İstanbul’da CHP’ye kazandırıyor? Biz bunlara defalarca anlattık. Sizin bu mantığınızla gidecek olursak; o zaman İstanbul’da DEM Parti, AK Parti ye kazandırmak için seçimlere giriyor. Böyle mantık olur mu Allah aşkına?”
Hatay’dan seslenen Erbakan, iktidarın İsrail ile ticareti sonlandırmasını, İsrail’e ihracatı kesmesini, Kürecik Radar Üssü’nü kapatmasını ve emekli maaşını 20 bin TL’ye çıkarmasını şart koşarak, İstanbul adaylarını çekmeye hazır olduklarını ifade etti.
Ayrıca, Milli Görüş’ün adayını başka bir parti lehine çekmediğini savunan Erbakan, “Milli Görüş’ün, başka parti kazansın diye aday çıkarmadığını gördünüz mü?” diye konuştu.
Erbakan, mitingdeki konuşmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.
"Siz diyorsunuz ki Yeniden Refah CHP’ye kazandırır. Bu mantıkla giderseniz Kandil’le iş tuttuğunu ifade ettiğiniz DEM Parti de AK Parti'ye seçimleri kazandırmak için giriyor. İYİ Parti de AK Parti’ye seçimleri kazandırmak için giriyor. Bu mantıkla giderseniz o zaman sadece iki parti seçime girsin, diğer partiler girmesin. Anket yapılsın, en yüksek oy alan iki parti girsin. Çünkü diğer partilerin hepsi ya birine kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime giriyor. Böyle seçim mi olur? Böyle demokrasi, böyle sistem mi olur? Bütün bunlara rağmen Hatay’dan sesleniyoruz. Ey troller, bizim şartlarımız belli. İktidar İsrail’le ticareti sonlandırdığını ilan etsin, İsrail’e ihracatı kestiğini ilan etsin, Malatya’da İsrail’i korumak için kurulan Kürecik Radar Üssü’nü kapattığını ilan etsin ve emekli maaşını 20 bin TL’ye çıkardığını ilan etsin..
"BUGÜN İSTANBUL ADAYIMIZI ÇEKMEYE HAZIRIZ"
Biz bugün İstanbul adayımızı çekmeye hazırız. Alın bakalım, size hodri meydan. Şimdi bu adımları atın, hiçbir beklentimiz olmadan adayımızı çekmeye hazırız ama maalesef böyle bir adım atacağınızla ilgili de hiçbir ümidimiz yok. Zaten atacak olan insan 7 Ekim’den beri yaşanan bu katliam, bu vahşet karşısında şimdiye kadar çoktan Yeniden Refah Partisi’nin çağrısını bile beklemeden adım atmış olurdu"
-
Bu partinin fazla bir etkisi olduğunu zannemiyorum, çünkü dindar kesimin ezici çoğunluğu AKP tarafında. DEM parti farklı, çünkü daha güçlü ve İstanbul´da yabana atıl(a)mayacak kadar sayıda Kürt vatandaşı var. Ayrıca Güney Doğu´daki birçok ilde birinci parti konumunda.
-
Davası dindarlık olanın akape' ye oy vermek gibi bir lüksü yoktur. akape' nin israil' e desteği apçaık ortadadır. Samimiyse niye Erbakan' ın dediği gibi kürecik' i kapatmıyor? gemileriyle ticarete devam ediyor? v.s. v.s.
Erbakan hem faizsiz ev yapacakmış. Dincide akıl olsa akapeye günahını vermez. Daha dindar gereçeği varken akapey oy vermek akıl işi değildir.
-
İkdidara gelse Erbakan, Jr. kendisi de Küreciki kapatamaz, İsrail ile ticarete son veremez. Faizsiz ev de yapamaz. Seçim vaatleri böyle bir şey işte. RTE´nin "bu benim son seçimim" demesine benziyor.
-
Ben onu bunu bilmem. Gerçek dindar gerçeği varken gidip faizci akapeye basmaz mührü. Hem geçmişte %25 oy almuışlığı var refah' ın. Oylar boşa gidecek diye bir inanış yanlıştır. Yanlış yönlendirmedir. Algıdır. En az cehape kadar seçilme şansları vardır.
-
@hulk , dindarlar da tuvalete gitmek zorunda.
Yani onlar da dünyevi işlerin peşindeler. Refah Partisi geçmişte kaldı, tekrar o seviyeye gelebilmesi için AKP´nin kapatılması lazım, ki bu imkansıza eşdeğer bir durumdur. Ayrıca Erbakan, Jr. babası gibi karizmatik bir siyasetçiliği yok, ya da ben görmedim. Babasının mirasına çöreklenen bir kişiliği var. -
Babasının çeyreği kadar olsa erdoğan' dan iyidir. Akıl var mantık var. 22 senedir ülke yönetip halen mağdurum da mağdurum diyenin peşinden gidilmez. Ben demiyorum hem. Kendisi bizzat: " size bir simit bir çayı bile reva görmeyen bu zalim yönetimlerin peşinden nasıl gideceksiniz" dedi. Emekliye 10 bin lira reva gören insanın "zalim" olduğunda hiç şüphe olmasa gerek. Ben Erdoğan' ın bu görüşüne katılıyorum. zalim e rey verilmez. Veren de" zalim"dir.