Müslüman bir kadın, gayrimüslim veyahut Müslüman olmayan bir erkekle evlenebilir mi?
-
Müslüman bir kadının müşrik ve dinsiz erkeklerle evlenemeyeceği Kur’an-ı Kerim’de açık bir şekilde vurgulanmıştır: “... İman etmedikleri sürece, Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de iman eden bir köle ondan daha hayırlıdır.” (Bakara, 2/221)
Müslüman kadınların Ehl-i kitap erkeklerle evlenmesi konusunda ise; İslam âlimleri, Mekke’den Medine’ye hicret edip gelen kadınlar hakkında nazil olan Mümtehine suresinin 10. ayetinden hareketle, Müslüman bir kadının gayrimüslim erkekle evlenemeyeceğini ifade etmişlerdir. (Bkz. Cassâs, Ahkâmü’l-Kur’ân, V, 328-331; Kurtubî, el-Câmi’, XX, 419)
Günümüze kadar İslam bilginleri arasında Müslüman kadınların gayrimüslim erkeklerle evlenemeyecekleri konusunda herhangi bir görüş ayrılığı olmamış, aksine bu konuda icma oluşmuştur.
kynk: dinayet
-
Gerek İnsan Hakları sözleşmesi, gerek ulusal mevzuatta "ayrımcılık" gayri hukuki bir durumdur.
https://mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6701.pdf
Laik bir cumhuriyet yönetiminde "din,kutsal" adı altında bunu resmi olarak hiç kimse dile getiremez, bunu emredemez. Yukarıda ülke mevzuatı, anayasa ve uluslararası "ayrımcılık yasağı" çok açıktır.
Hülasa, bu "gökten indiği sanılan dogmalar" insan haklarına aykırıdır. İyi bir şey olmadığı çok açıktır. İyi bir şeymiş gibi göstermeye çalışmak beyhudedir. Her şey tabak gibi ortadadır. Lütfen çocuklarınızı zehirlemeyin...
Aşk' a bile düşmanlar. Gönül kimi seveceğini seçenbilir mi? Aşık olanlar bilir. Olmaktan aciz kararmış müslüm gönüller, sevgiden aşktan, güzelden ne anlar!.. Nasıl dinlilik iyi bir şeymiymiş?
-
Dubai'den gelmiş Zehra Nur hanımla tanıştım. İllaki kuran kursuna götür beni dedi. Ne alakası var dedim , anlamlı bir şekilde bakarak "sen bilirsin alakasını hınzır" dedi.
-
Tikkatinizi çekerim; iman eden köleler*(!) dinsiz imansızlardan daha hayırlıymış. Demek ki, tüm mesele iman etmek. Zaten "Bana ve Muhammed´e inanmayanlar, kebap olacaklar" hükmünü boşuna yazdırtmamış.
Eeeeey imansızlar, isterseniz dünyanın en namuslu, dürüst ve vicdanlısı olun, farketmez. Tahtalı köyde ayvayı yiyeceksiniiiiiiz!*: Kölelik meşrudur. İsteyen köle sahibi olabilir; hiçbir yaptırımı yoktur. Yasak değildir, ki kutsal kitapla sabittir.
-
@kereste, içinde söyledi: Müslüman bir kadın, gayrimüslim veyahut Müslüman olmayan bir erkekle evlenebilir mi?
*: Kölelik meşrudur. İsteyen köle sahibi olabilir; hiçbir yaptırımı yoktur. Yasak değildir, ki kutsal kitapla sabittir.Aha, madde-4(kölelik yasağı) insan hakları ihlali.
-
Bu dinin başı sonu ortası her tarafı yalan her tarafı bizim hükümet gibidir.
Bu kimin sözüydü unuttum... bir ilahiyatçı söylemişti. -
@hulk
He valla. Başka insan hakları ihlalleri de var.
Mesela şu: "Bana ve Muhammed´e inanmayanlar yanacak."
Hangi madde bilmiyorum, ama fikir özgürlüğünün çiğnendiği apaçık ortada. -
Fikir hürriyetine tahamül göstermediği açık. Sözleşmenin ihlal edilmediği maddesi yok gibi neredeyse.
İnsan haklarına aykırı bir şeyin avrupa' da yasaklanmaması avrupanın ayıbıdır. Kimse kusura bakmasın müslüm' lerin avrupada işi yoktur. Yüzsüzlüğün alemi yoktur. Gitsinler zengin arabistan da iş bulsunlar....Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. 9-29 elmalılı
Gene sözleşme madde - 3 kötü muamele yasağı ihlali sözde kutsal metin.
Alenen domuz yiyen, alkol içenleri v.b. aşağılayın, savaşın diyor. Yediğinize içeçeceğinize, düşüncenize karışıyor. Zaten "yeryüzü tamamı ile allak' ın dini oluncaya dek onblarla öldürüşün" emri sözleşmenin en önemli 2. maddesine(öldürme yasağı) aykırıdır, hatta bu resmen terörizmdir. Ve bu insan haklarına aykırı dini sanki iyi bir şeymiş(!) gibi göstermeye çalışanlar var iyi mi...Ne diyordu biri; "sizi niye ilgilendiriyor"
Bizi niye mi ilgilendiriyor. Milletin ne yediği, içtiği asıl seni ne ilgilendiriyor? Senin gibi" düşünmek, yemek içmek, öldürmek" zorundaymışmış herkes. Yoksa ya öldürürler, ya da aşağılayıp ağır vergi alırlar. Ben demiyorum. "gökten indiği sanılan dogmalar" diyor. -
@hulk
Şimdi mesela 2 ada var. Bunların birinde koyunlar, diğerinde kurtlar yaşıyor. İkisi de birbirlerinden ayrı bir şekilde kendi dünyasında yaşıyor ve biri diğerine iliş(e)miyor. Ada onları bir araya gelmeyi engelliyor. İnsanlar âleminde böyle bir durum söz konusu olmadığı için, din, herkesi yakından ilgilendiren bir husustur.Halbuki din/inanç kişilerin özel bir meselesi. Bu nedenle özelde kalması gerekirken, kazın bacağı hiç öyle değil. Ayrıca özelde kalmadığı yetmiyormuş gibi siyaselleşerek hayatımıza yön verilmeye çalışılıyor.