CHP'nin Basarisi
-
@kereste tekrarlayacaklar. Değişen tek şey chpnin genel başkanı. Hepsi para için debeleniyor.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: CHP'nin Basarisi
Değişen tek şey chpnin genel başkanı. Hepsi para için debeleniyor.
Burada bir noktaya dikkatinizi çekeyim.
CHP dışındaki siyasi partiler ne yaparsa yapsın kimse kınamaz. Çünkü tüzüklerinde vatana-millete faydalı olmak ve ülkeyi kalkındırmak gibi durumları yok. Aksine onlara oy verenler onlardan çalma, çırpma, mafyalanma, tarikatlaşma, kayırmaca gibi beklenti içindeler.
CHP ise kurucu parti olduğu için diğerlerine gösterilen tolerans gösterilmez.
Yani diğerleri çalmazsa suçlu, CHP çalarsa suçlu olarak zihinlere yerleştirilmiş.
CHP'ye her zaman için ufak çal ve diğerlerinin büyük çalmasına da karışma denmiş.
Bu yüzden büyük soygun yapmayı başaramayanlar CHP'ye, büyük soygun yapmayı başaranlar da iktidarlara koşar.
Bu anlamda CHP ve diğer partiler arasındaki duruşu Türkiye adına en iyi yansıtan Kayserililerdir.
Kayserililerin ilk tercihi dinci partiler olsa da söz konusu güç olunca görüşüne bakılmaksızın her zaman için en güçlü parti kimse ona oy verirler.
Bu nedenle diğerlerinin çalması hoş görülür ama CHP olunca hor görülür.
Bu ülkeye biçilen siyasi parti anlayışı 1950'den beri böyle yerleşmiştir. -
@bilgisezgi ben de şimdi bundan sözedecektim. CHP devletin kurucu partisi ise devletin kuruluş ilkelerine sahip çıkacak. Laik olacak , halkçı olacak. Bu ikisini yapmadığı sürece asla AKP'den farkı yoktur.
Ya ilkelerine sahip çıkacaksın yada başkasının şeriat şarlatanlığına karşı televizyonda dedikodu yapmayacaksın.
Aksi halde kendisi de şarlatanlık yapmış olur. CHP iradeli bir şekilde önce diyaneti tamamen devletten ayıracak ve her vatandaşı da meslek gözetmeksizin anayasa karşısında eşit sayacak.
Çıkmış kadir gecesi meddahlığı yapıyor. Sözde laik parti.
-
Bilhassa dindar kesim nedense CHP´yi pek sevmez. Bunun tipik bir örneğini forumdaşın birisinin yukarıda yazmış olduğu iletide görebilir. Bu partiye gavur muamelesi yapılıyor nedense, halbuki neredeyse çeyrek asırdır RTE ve AKP tayfası bu ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetti. 1 sene değil, 2 sene değil, 20 seneden fazla bir süre neredeyse. Yine de AKP´den çok CHP günah keçisi ilân edilmeye çalışılır. Yahu, halay çekmek bile suç sayılacak.
Peki neden sevmezler?
Tek sebebi şu: Mustafa Kemal Atatürk -
@kereste CHP neden günah keçisi oluyor sebebi yukarıdaki iletimdedir. Özet olarak yineleyeyim, devletin kurucu partisidir.
-
@kâfir-imam
Elbette kurucu partisi ancak milletin bir kısmı Mustafa Kemal´e düşman gözüyle bakıyor. Bu hususu bilhassa AKP partisi sürekli işledi. Çünkü buradan nemalanıyorlar çoğunlukla.
Bunu yapanlar Cumhuriyetin kurucusuna ayyaş demekten sakınmadı, halbuki kime ne kimin ne yiyip içtiği. Neden böyle dediler, çünkü bunu duymak isteyen bir kitle hâlâ var. -
@kereste milleti Atatürke düşman ettiren de yine CHP nin hovardalığıdır. Kapıları sonuna kadar açtı. İlk yolsuzluk çok kısa sürede Alpullu şeker fabrikasında yapıldı CHP döneminde. Ama fabrika müdürü ve ilgili makamlar o zaman da cezalanmadı. O herifleri ibretlik cezalandırsaydı bugünlere gelinmezdi
-
Hemşerim
Halay yasak, hemşerim.
Göbek atmak yasak, hemşerim.
Sevinmek, kahkaha atmak, yasak hemşerim.
Camiye gitmelisin, Kurban kesmelisin.
Çocuğunu Kur´an kursuna göndermelisin.Yoksa, kıynık yok hemşerim.
-
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste sen bugünkü sonucun sebeplerini görmek istemiyorsun. Madımak katliamı, Uğur Mumcu suikasti , Gaffar Okkan, Adnan Kahveci , Recep Yazıcıoğlu cinayetleri hepsi sözde Kemalist ordu döneminde askerin gözü önünde yapıldı.
Hizbullah'ın PKK nın inlerine girilmedi. Çünkü birgün bize de çalışırlar diye yedekte tuttular.
-
@kâfir-imam
Bu olan biteni CHP´nin geçmişte yaptıkları hatalarıyla açıklamak yetersiz. Çünkü AKP cehanında yolsuzluklar ayyuka çıkmış vaziyette. Benim güzümde din, en önemli etkenlerden birisi. -
Çalsın, ama dindar olsun.
Bu anlayış hakim. -
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste hayır hiç de öyle değil. Sen de tanık oldun ki Almanya işçi alımında köyünden kaçtı gitti bu insanlar. Çünkü köyünde su yok , yol yok , modern tarım yok. Ama Almanyada var. Halk bunu sormaz mı. CHP de o günkü pisliklerinin üzerini Atatürk üzerinden örttü
Bu halk askere gitti , tekme tokat dayak yedi , uyuz oldu , verem oldu . Vergi ödediği ülke böyle davrandı
-
@kâfir-imam
Ben CHP´nin suçu yok demiyorim ancak geçmişteki hataları hâlâ ısıtmanın bir alemi yok. Böyle davranmak , sadece AKP´ye yarar. Yeni bir sayfa açılıp, eski devirdeki olan bitenden ders çıkarıp, seçmenlerin önüne çıkmak lazım.
Da, diyorum ki. Bu bile yetersiz kalıyor, çünkü Müslüman kimliği çoğu şeyi bastırıyor. -
@kereste bir kere CHP ülkenin kurucu partisidir. Ve bürokraside ağırlığı vardır yada öyle olmalıdır. Sen dünkü akp ile CHP yi eşit tartıyorsun.
CHP ülke kurulduğundan beri onbinlerce belediye yönetti ve hala yönetiyor. Ancak nerede hizmet? Nerede düzgün şehirleşme?
Aslına bakarsan bugünkü seçim CHP'nin başarısı değil AKP'nin başarısızlığıdır.
25 yıl öncesinde de AKP nin başarısı değil CHP'nin başarısızlığıydı
-
@kâfir-imam
Seçim sonuçları ortada. Aslında bu iyi bir fırsat CHP açısından. AKP´yi tamamen eritmek için ayağına kadar böyle bir fırsat bir daha gelmez.
Ne yapıp edip, tutucu dindar kesimi kendi lehine çevirmesi gerek.
Hizmet yapacak, insanların sorunlarını çözecek.
Başka yolu yok zaten. -
@kereste akp aynsını yapıyor zaten. İçeride dindarlara yaranmak için dinci görünürsen dışarıda da başkalarına yaranmak için Yahudi İngiliz görünmek zorunda kalırsın. İşte AKP'yi de bu halleri bitirdi zaten.
Dincilere yaranma sevdasına bu hallere geldik.
-
@kâfir-imam
Dışarısı önemli değil, çünkü önemli olan iç siyaset. AKP kadar dini siyasete alet eden bir partiiyi ben görmedim. -
@kereste çünkü dışarısı öyle emretti. Ne yap et iktidarda kal yoksa seni süpürürüz dediler. O da emir lpmuta merkezinin kararlarına uydu.
Bak CHP'nin marifetlerinden biri
-
@kâfir-imam
Seçimlerde büyük boyda sahtekârlık olduğuna inanmıyorsan, ki ben inanmıyorum, bu ülkenin kaderini iç dinamikler belirler. Dış ülkeler etkilemeye çalışır, o kadar. Yani bu milletin bir şekilde, dinsiz imansızların ve ayyaşların da hizmet edebileceğini öğrenmesi lazım. Nasıl olacak, bilmiyorum. -
@kereste hilekarlık dinin kendisi zaten. Ama CHP de aynı paralelde ilerliyor. İBB kadir gecesi kutlaması yapıyor. Sana ne ulan , isteyen dinci gitsin kutlasın. Personele ramazan çeki veriyor. Sana ne ulan bunlardan. Sen git halka eşit hizmet götür.
Benim vergimle dinciye ödenen her kuruş onlardan çıksın.