AKP'li belediye 4 cami satmıştı.
-
![f444952b-2b28-489d-a5e7-fed61c083fee-image.png](Request Entity Too Large)
https://www.odatv.com/guncel/akpli-belediye-4-cami-satti-30096
Tam komedi millet ya...
Te 2013 den beri akape seçimleri buna rağmen kazanmış. Bu seçimde artık ne değiştiyse? Sanırım tencereler boş. Ama nafile atı alan üsküdarı çoktan geçti...
Birileri camileri sattılar mı demiş?
-
@hulk
Uyanık belediye borçlarına karşılık hazineye satmış. Ben de Katar´a filan satmışlar zannettim.Devlete ait tüm camilerin özelleştirilmesinden yanayım. İhale açsınlar, özel şirketler veya şahıslar satın alıp işletsinler. Devletin kasasına hem para girer hem imam ve bakım giderleri azalır hem de harbiden müslüman olanlar giriş parasını ödeyerek camiye giderler. Bu vesileyle Müslümanlıkla ilgisi olmayanların vergileri daha mantıklı yerler için kullanılır.
-
@kereste, içinde söyledi: AKP'li belediye 4 cami satmıştı.
@hulk
Uyanık belediye borçlarına karşılık hazineye satmış. Ben de Katar´a filan satmışlar zannettim.Daha beter ya...
Camiyi satamazlar. Hadi diyelim ki senin dediğin şekilde müslimanlara satsınlar. Bizi ilgilendirmesin. Ama hazine kimsenin babasının kasası değildirki satın alabilsin. Borcunu para etmeyen bir şey mukabilinde silemez. Gitsin diğer mülk-arsalarından tahsil etsin. Belediye binasına çöksün. Belediyeye terar kiralasın ve borcunu tahsil etsin. Bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor. Kaldı ki bu müslüm çoğunluğun bile böyle şeye rızasının olacağını sanmam. Belediye parası kadar, gelirleri kadar harcasın. Borçlansın. Hiç bir kamu tüzel kişinin bütçesini aşması doğru değildir. Ahlaksızlığın yeryüzündeki en beter hali budur. Kaldırım sök tak sanırsın kendi babasının malını canı sıkıldıkça yeniliyor. Bana kalsa belediyeleri bile özelleştirmek satmak gerek. Çöpleri özel şirketler toplasın. Faturasını hane hane tahsil etsin. O zaman bu ödenen vergilerin belki binde birine daha kaliteli hizmet alırız kim bilir? Ben bu ülke kadar gereksiz kurumları olan devasa bir başka ülke daha bilmiyorum.
-
@hulk, hazineye satılan o camiler, cami olarak kalacaksa haklısın. Çünkü maddi bir değeri yok. Tarihi bir değeri olsaydı, belediye orayı satmaya yeltenmezdi zaten. Ancak camiyi yıkıp yerine işhanı, park veya dar gelirlilerin kalacağı konutlar yapılsa, neden olmasın?
Da, Türkiye gibi ülkelerde işe yaramayan, çoğunluğu boş kalan camilerı yıkmak için yürek ister. -
Üsküdar Belediyesi bu değişimin ardından seçimin hemen öncesinde çıkılmış ihalelerle konuşuluyor. Buna göre, belediye 11 Mart’ta ''su böreği alımı'' ihalesi düzenledi.
1 milyon 920 bin lira tutarındaki ihaleyi ‘Oviya Gıda Unlu Mamuller İnşaat Sanayi Ve Ticaret LTD. ŞTİ.’ şirket kazandı. İhalenin sözleşmesi 26 Mart’ta imzalandı. Türkmen yönetimindeki belediye, 15 Mart’ta ''baskılı porselen kupa alımı'' ihalesine çıktı.
4 milyon 704 bin lira tutarındaki ihalenin sözleşmesi, mazbata devir tesliminden iki gün önce, 2 Nisan’da imzalandı. Belediyenin 19 Mart’ta çıktığı 2 milyon tutarındaki ‘sütlü tatlı alımı’ ihalesinin sözleşmesi ise yine 2 Nisan’da imzalandı.
https://www.sozcu.com.tr/akp-nin-kaybettigi-belediyelerden-yolsuzluk-akiyor-p37897Cami satıyor, arsızca börek tatlı yiyor. Belediyecilik denilince benim aklıma pislikten, yolsuzluktan, cinayetten(depremde yıkılan binalar)başka bir şey gelmiyor. Siyasetin en kirli çarkı burası... Bunu dinci bir parti yapınca tabi insan ister istemez daha fazla alerji kapıyor. Yoksa hepsi bence aynı p*kun farklı rengi...
Hülasa alayı "bağlıyorlar kendilerine kanalizasyon borularını"..