Cehennem böyle görünüyormuş(!)
-
Cehennem böyle görünüyormuş. Bu şekilde kebap olacakmışız. (!)
@Efruhte belki tanrıyla görüşüp bizi cehennem fırınından kurtarır diye düşünüyorum. Bu yüzden içim rahat. -
Dincilerin iç dünyasını yansıtıyor. Yapay zeka onu eğştenlerin içini ve hayal dünyasına göre cevap veriyor. İşte dinin bulaştığı heryer böyle olmak zorunda. Bu nedenle dinci toplumlar bir türlü ateşten çıkamıyor. Çünkü içleri nefret dolu
Örneğin @Efruhte gibiler böyle hayal kurarak mutlu oluyorlar. Onun gibi olmayanlar için layık gördükleri şeyi betimlemiş yapay zeka.
İşte İslam'ın ve İbrani dinlerin hoşgörüsü ve diğerlerine bakış açısını buradan anlıyoruz
-
"Ayetlerimizi inkâr edip yalanlayanlar ise bunlar, alevli ateşin ehlidir. "(5/Mâide 86)
Bu kadar ikaz, uyarı, nasihatlere rağmen inkar edip bir de alaya aliyorsaniz kendinize bunları reva gören yine kendiniz. Kendinize merhamet göstermeyen yine kendiniz.
Umut ederim ki inşaallah doğru yolu bulursunuz . -
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte puhahaha
Öldükten sonra bir de bakmışsın karşında Zeus var. Allah da kimmiş.
Allah kendini ispat etti de biz mi inanmadık. Arabın putu kendini mağaradaki bir arapın adamına bildirmiş bir daha da başka yok. Niye inanalım. Belki uçan spagetti canavarı gerçektir asıl ona inanmayanlar yanacak.
-
Piyasadaki yalancı peygamberler n´apsın inandırmak için?
Başka seçeneklerı yok/yoktu.
Elbettte boş beleş sallayacaklar.
Elbette milleti korkutmaya çalışacaklar.
Da, korkutma faslında bir hayli başarılı olmuşlardır. -
@Efruhte, içinde söyledi: Cehennem böyle görünüyormuş(!)
"Ayetlerimizi inkâr edip yalanlayanlar ise bunlar, alevli ateşin ehlidir. "(5/Mâide 86)
Ben şimdi çıkıp "Bana uzaylılardan mesaj geldi, bütün paranızı 10 yıl içinde bize (yani Hz. Sputnik'e) vermezseniz uzaylılar burayı işgal edip hepinizi kebap yapacak." desem...
"Kanıt veya mesajı göster" dersin değil mi?
Peki ben bunun üzerine "Kanıtı veya mesajı gösterirsem işin sırrı biter, uzaylıların imtihanının anlamı kalmaz." dersem...
Bana inanır mısın?
Enfal, Birinci ayet
"Sana, ganimetlere dair soru sorarlar, de ki: Ganimetler Allah'ın ve Peygamberindir. İnanıyorsanız Allah'tan sakının, aranızdaki münasebetleri düzeltin, Allah'a ve Peygamberine itaat edin."