Kur'an Bölümleri ve Cümleleri
-
@kâfir-imam
Bu yemin merasimleri Arap tanrısını ele veriyor zaten, çünkü mutlak gücü elinde bulundurandan ziyade, zayıf iradeli veya söylemlerini inandırıcı hale getirmek isteyen bir insan yemin eder. Artı; Arap toplumunda yemin etmeyene rastlamak pek mümkün değil. Kültürlerinin bir parçası. Yani kutsal kitapta bol bol yemin soslu iddiaların olması ne tanrı sözü ne de tesadüftür. -
@kereste yemin et, vallaha de inanmam
-
@kâfir-imam
Ben Arap mıyım? -
NGC 1232'ye yemin olsun... Deseydi belki inanırdım.
-
Yeminli cümleler; dursun burada. Olur da meraklı Müslümanlar uğrarsa buraya, azıcık ufukları genişler.
https://kuran-ikerim.org/yemin-ayetleri@Sputnik
Bu senin için.
56/ el-Vâkı’a -75-76- Yıldızların yerlerine yemin ederim ki, eğer bilirseniz, gerçekten bu, büyük bir yemindir. -
bakın ne güzel dikkatinizi çekmiş. Yemine değil, yemin edilen dikkati çekmek içindir. Bu kadar değerli olmasa ve özelliği olmasa yemin edilinir miydi
Ama siz ler ne yapıyorsunuz yemin etmek eylemine odaklanıp esas odaklanılması gerekene odaklanmıyorsunuz.
zekisiniz ama zekanızı düşünmeniz gerekene odaklandırmıyorsunuz. Bu zekalarınızın harcanmasına üzülüyorum -
Bıdı..bıdı..bıdı.
-
@kereste, içinde söyledi: Kur'an Bölümleri ve Cümleleri
Bıdı..bıdı..bıdı.
işine gelmedi mi bıdı bıdı bıdı bıdı
-
@Efruhte , bıdı..bıdı..bıdı.
İşimize gelmemişmiş...miş.
Her kim size üzüldüğünü söylüyorsa, yalancının önde gidenidir. -
@Efruhte , bıdı..bıdı..bıdı.
İşimize gelmemişmiş...miş.
Her kim size üzüldüğünü söylüyorsa, yalancının önde gidenidir.bu zekaların doğru Hak yolda olmasını çok isterim. olmadığı içinde üzülürüm. Ama üzüldüğümü karşımdakine ispat edemem
-
@Efruhte, içinde söyledi: Kur'an Bölümleri ve Cümleleri
Bıdı..bıdı..bıdı.
Hazreti Ebu lehebe beddua eden ve ettiren Allah ne hikmetli bir iş yapmış.
Biraz sonra da hızını alamayıp cümle aleme küfürler savuruyor. -
@Efruhte
O zaman böyle ulu orta üzüldüğünü yazma. Böyle yaparak haklı çıkmıyorsun.Ha, evet: neredeyse yemin etmediği nesne kalmamış.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Kur'an Bölümleri ve Cümleleri
@Efruhte, içinde söyledi: Kur'an Bölümleri ve Cümleleri
Bıdı..bıdı..bıdı.
Hazreti Ebu lehebe beddua eden ve ettiren Allah ne hikmetli bir iş yapmış.
Biraz sonra da hızını alamayıp cümle aleme küfürler savuruyor.sırf Hz. Muhammed salllallahü aleyhi ve sellem 'i yalanlamak için Allaha iman ettiğini söyleyebilirdi Ebu Leheb .şimdi burada dürüstlükten filan bahsetmeyin. Ayrıca her türlü yaftalamayı, zorluğu, hakir görülmeyi kendi üzerine çekmiş olması HZ.Muhammedin sözleri olmadığını da gösterir.
Ama ayeti doğrular nitelikte yaşaması ayetin ilahi kelam olduğunu gösterir. -
@Efruhte
Her şeye gücü yeten bir tanrı insan gibi beddua etmez. Eder diyorsan da, sorun değil. Ne de olsa senin tanrın. -
@Efruhte
Her şeye gücü yeten bir tanrı insan gibi beddua etmez. Eder diyorsan da, sorun değil. Ne de olsa senin tanrın.dikkat celbetmek, odaklamak.
islam şeriatinin emirlerine baktığımızda hırsızlık yapan hangi eliyle yaptıysa o eli kesiliyor ya da diyetini ödüyor.
akılda, bellekte kalıcılık. bir daha hırsızlık yapar mı bu kişi hayalini bile kuramaz.
Tebbet süresi, bir kişiye bedduadan ziyade yaşayan insanlara nasihattir. Aynı bu hırsız olayındaki gibi belleğe akla kalıcılık. canlı bir örnek -
@Efruhte
Zırvalamışsın. Dikkat çekmek falan yok ortada. Orada sapına kadar beddua var. -
@Efruhte
Zİrvalamışsın. DIkkat çekmek falan yok ortada. Orada sapına kadar beddua var.işinize gelmedi mi zırvalık
he yaw he he -
@Efruhte
Benim işime gelip gelmeme gibi bir derdim yok. Yaz bunu odandaki kara tahtaya. Tabii varsa. -
@Efruhte
Benim işime gelip gelmeme gibi bir derdim yok. Yaz bunu odandaki kara tahtaya. Tabii varsa.hııı şimdi anladım bıdı bıdı diye tabir ettiğiniz sizin kara tahtanızın adı. söylediğim sözlerimin her birini kara tahtanıza yazmanız takdire şayan
-
@Efruhte
Yani bıdı bıdıya devam etmeye niyetin var. Tamam sorun değil. Demek kara tahtan bile yokmuş. Olsun, o zaman akıllı telefonundaki not defterine yaz bir zahmet.