Sanal Bankacılık Yeni Para Tuzağı
-
Sanal bankacılık ile hiç paraya değmeden alışveriş yapıyorsunuz. Bunun karşılığında doğan tüm masraflar da hissetirilmeden aldığınız ürüne yansıtılıyor. Bu kadarı normal olabilir.
Ama daha ötesi de var. Hisse satışları ile paranızın bankadan hiç çıkmaması için zorlanıyorsunuz. Hatta banka sözleşmesinde hiç okumadan formalite diye size imzalatılan sayfalarda hesabınızın kısıtlanmasını kabul ediyorsunuz.
Örneğin altın alacaksınız , banka bu işi şöyle yapıyor.
Bankanın kasasında 1 ton altın var. Bunu müşterilerine gram gram satıyor hatta 0.02 gram gibi kuyumcudan asla alamayacağınız sanal altını bankadan alabilirsiniz.
Neyse, 1 ton altının tamamını banka sattı diyelim ki. Burada püf noktası şudur; 1 ton altın bir yere gitmiyor yine banka kasasında duruyor. Ama sizin paranız el değiştiriyor. Siz bu altını bozana kadar banka onu başka hisselerde kullanma hakkını kazanıyor. Çünkü siz paranızı altın olarak geri almak istediğinizde size altın vermiyor para veriyor.
Para nerde? Bankada , altın nerede? Yine bankada. Peki siz ne aldınız? Online hizmet aldınız sadece.
İşte ABD bankacılık sisteminin yıllardır uyguladığı bu yöntem ile piyasada spekülasyon yapılabiliyor. Çünkü sizin paranızı alıp size hisse satıyor ama altın satmıyor. O para ile sizin hissenizi speküle ederek hisselerin değerini düşürüyor. Sonra kendi alım yapmaya başlıyor. Sonra da başkalarını hisseye dahil ederek satış pozisyonuna geçiyor.
Olayı ilk okumada tam anlamayabilirsiniz. Çünkü bu işlemlere kafa yormadıysanız anlaması kolay değil. Zaten anlaması kolay olsa bunu yıllardır insanlara yediremezler.
Dikkat ederseniz borsa hisse Forex yapanların çoğu şunu hisseder; " ben aldım fiyat düştü , ben sattım fiyat çıktı"
Mantık bunun üzerine kurulu zaten. Çünkü sizin aldığınız hisse falan değil ki. Yukarıda verdiğim altın örneğini borsadaki her şey için düşünebilirsiniz.
Arçelik hissesi aldınız , size fabrikadan hisse vermiyor ki.
Siz aldıkça onların kasasına para koymuş oluyorsunuz , onlar da sizin paranıza güvenerek satışa geçiyorlar. Sonra sert bir düşüşün ardından fiyat yükselmeye başlıyor. İşte hile bu noktada zaten. Siz hisselerin yükseldiğini sanıyorsunuz ama aslında fiyat aldığınız yere geri geliyor. Çünkü gerçek fiyatı siz bilmiyorsunuz. Sadece son bir aylık ortalamaya bakıyorsunuz. Sonra o noktada bekleyeyim biraz kar ederim derken yeni alıcılar devreye giriyor. Onlar alım yaptıkça şirket farkettirmeden hisse satmaya başlıyor. Burada yavaş yavaş tuzağa düşüyorsunuz.
-
Dostum bankacılık sistemi zaten hileden ibaret. Dijital çağ sayesinde bankalar elinde para olmadığı halde kredi satıp, dağıtabiliyor... Bundan 6 sene önce bir banka da 5000 birim TL nakit yoktu. Adam hesabındaki 3 krş parayı çekemedi. Yarın gelin getirdelim dediler. PAra basmak ancak kalpazana yassak. Halbuki banka açabilirsen kılıfı hazır, hukuki kalpazanlık serbest.
-
@hulk evet güzel videoymuş. Aklın yolu bir. Para kaynağının diğer yolu da halkı borsaya dahil etmektir. Ben altın üzerinden örnek vermiştim. Hem paranı alır hem de altını sana vermez. Böyle bir sistem.
Para basma politikası da tüm halkı soymanın yasal yoludur. Ama hukuki değil. Devlet eliyle yapılan soygun.
Bütün devletler borçlanıyor ve para basıyor , o zaman akla gelen soru şu, bu kadar devlet borçlu ise alacaklı nerede?
Halk da fakir.