Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
@kereste Allah kabul etmez. @Efruhte gibi olmalı , Araptapar olmalı.
Saçmalıyorsun ben araptapar değilim
Şöyle banane deyip kenara geçip hiçbir şeye karışmayıp köşesinde tesbih çekip suya sabuna karışmayan biri de değilim.
-
@hulk
Yok, üstüme alınmam. Gönül isterdi ki, tutucu radikal Müslümanların yerine analarımız gibi olsun. İnanç özelde kalsın, ki öyle olmalı. -
@Efruhte o zaman neden terörist çin adında başlık açmadın. Yada ırakta öldürülen 1 milyon insan senin için bir anlamı yok mu.
-
@Efruhte o zaman neden terörist çin adında başlık açmadın. Yada ırakta öldürülen 1 milyon insan senin için bir anlamı yok mu.
böyle bir başlık açmamış olmam Doğu Türkistanlıyı savunmadığım, Çine karşı yazılar yazmadığım anlamı taşımıyor.
Ayrıca bütün zülümlere ve zalimlere karşıyım -
@Efruhte başka toplumlara karşı aynı arapçı hassasiyetin yok ne yazik ki.
-
@Efruhte başka toplumlara karşı aynı arapçı hassasiyetin yok ne yazik ki.
burada bir kaç yazımla değerlendiriyorsunuz ki bu değerlendirmeniz kesinlikle yanlıştır.
-
@Efruhte
Çin doğu türkistan halkını ezmiyor. Çin'e karşı yapılan bu haberler ABD'nin oyunudur.
Aşırıcılığa eğilimi olanlar eğitim kamplarında aşırıcı/cihatçı selefi düşünce tarzına karşı eğitiliyorlar.Çin de onlarca farklı halk ve kültür yaşıyor. Ne yazık ki oradaki müslümanlar cihatçı düşünceyle zehirlenmiş durumda.
Haliyle bu insanları bu düşünceden arındırmak gerekiyor.
Aksi halde, bir önlem alınmazsa Rusya da olan gibi cihatçı terör eylemleri yaşanabilir. -
@Efruhte git yat uyu canım, çoluk çocuk okula gidecektir yarın onlarla oyalan.
-
@Efruhte git yat uyu canım, çoluk çocuk okula gidecektir yarın onlarla oyalan.
- ben kimsenin canım değilim
- ilgilenmediğimi nerden biliyorsun da bu şekilde yazma cüretini gösteriyorsun
- merak etme sen ben her işimi zamanında ve güzel bir şekilde yapıyorum.
- bana ne yapıp ne yapmıyacağımı diyeceğine sen kendine bak.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
@Efruhte
Çin doğu türkistan halkını ezmiyor. Çin'e karşı yapılan bu haberler ABD'nin oyunudur.
Aşırıcılığa eğilimi olanlar eğitim kamplarında aşırıcı/cihatçı selefi düşünce tarzına karşı eğitiliyorlar.Çin de onlarca farklı halk ve kültür yaşıyor. Ne yazık ki oradaki müslümanlar cihatçı düşünceyle zehirlenmiş durumda.
Haliyle bu insanları bu düşünceden arındırmak gerekiyor.
Aksi halde, bir önlem alınmazsa Rusya da olan gibi cihatçı terör eylemleri yaşanabilir.ancak bu denli yanlı yazılabilinilirdi. her birinizin yazılarına artık hiç şaşırmıyorum.
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte sana göre müslüman olmayan herkes kötü ve duyarsız. Bu nedenle şartlı ve ön yargılı yaşam sürmene şaşırmıyorum.
Sen bizle uğraşacağına kendi dindoşlarınla uğraş. Senin bize yaptığın şey beyazı beyaza boyamaktan öte geçmiyor. Bize sataşarak akıl vermeye kalkarak kendini mutlu hissediyor olabilirsin canım. Ama misyonerlik yapmıyorsan eğer , görmen gereken yanlışlıklar dindoşların içindedir.
-
@Efruhte sana göre müslüman olmayan herkes kötü ve duyarsız. Bu nedenle şartlı ve ön yargılı yaşam sürmene şaşırmıyorum.
Sen bizle uğraşacağına kendi dindoşlarınla uğraş. Senin bize yaptığın şey beyazı beyaza boyamaktan öte geçmiyor. Bize sataşarak akıl vermeye kalkarak kendini mutlu hissediyor olabilirsin canım. Ama misyonerlik yapmıyorsan eğer , görmen gereken yanlışlıklar dindoşların içindedir.
Esas sizlere göre Müslüman olan herkes kötü, duyarsız, aptal ...vs her paylasiminizda bu şekilde paylasimlar yapan,yazılar yazan sizlersiniz. Şartlı ve önyargılı yaşamda süren sizlersiniz.
Bak ben sizlerle uğraşmıyorum. Kendimce birşeyler karaliyorum kendi sayfamda bundan bile rahatsızlık duyan laflar atan yazan çizen sizlersiniz. Bu sitede olmamın nedeni felsefe. Defalarca söyledim felsefik konular üretelim bunlar hakkında fikir telakki edelim. Ama ne yaptınız din iman yukarı din iman aşağı ...Ne yaziyorsaniz yazın artık Banane
-
@Efruhte her yaptıklarını inşallah maşallah ile yapanlar için az bile söylüyorum. Ben delil kanıt sunuyorum da sen sadece kutsal zannettiğin kitabının gazına gelip sağa sola çemkiriyorsun.
-
felsefik konular üretelim
Ne üretelim mesela? "katil sisrail" olur mu? Ama Türkiye' de 250 bin kişiyi inşaat terörü ile öldürüp, kamusal sorumlusu yokmuş gibi yapıp, sonra siz gibi süsliş süsliş taktiri ilahi, kader diyip kafayı kuma gömelim öyle mi?
Başının örtüsü kamuya girsin felsefi(!) konusumu üretelim mesela?
Adalet divanı kamuya başörtüsü sokmayan avrupayı haklı buldu. Tüh böyle bir felsfe(!) konu hakkımızda yokmuş ya lan...
bla,bla,bla...
-
Akla ziyan "Bana ve Muhammed´e inanmayanlar, kebap olacaktır" hükmünü sineye çekenlerle hiçbir konuda tartışamazsınız. Konu safkan felsefe olsa bile, bunu yapamazsınız.
Peki, neden? Çünkü geri zekalı olduğumuzu düşünüyorlar. Eee, gezi zekalı birisi nasıl felsefe yapsın, diiii mi?! -
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste bağzıları felsefeyi hayal kurmak, masal okumak zannediyor. Keloğlan felsefesi , dev anası ve yedi cüceler felsefesi vs.. duymadıysan öğren abisi
-
@kâfir-imam
Tamam, hayal kursunlar. Da, hayal dünyasında dolaşmak istemeyenleri tehdit etmek, onları kötü bellemek ve hatta yakarak işkence etmeye kalkışmak, neyin nesi?
Bunlar mı felsefe yapacak? -
@kereste zorbalığın felsefesi olabilir. Ancak kendileri zorba değil iyilik meleği olduklarını iddia etmekteler. Çelişki yumağı olduğu için , masal anlatma aşamasındalar.
-
@kâfir-imam
Tamam felsefe yapalım, hem de cehennem felsefesi.
Mevzuyu ben başlatıyorum, ki her felsefe bir soruyla başlamalı, dii mi!Konumuz ve sorumuz şu olsun:
Cehennemdeki cezalar neden çok gaddar? -
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste çünkü İslamın amacı insanları eğitmek değil itaat ettirmektir. Bu nedenle gaddarca tehditler savurarak korku dürtülerini ele geçirmek ister.
Ve sonra itaat ettiğinizde bir anda çok affedici oluverir. İşte bu iki gel git , iki kutuplu düşünce arasında amaç sizi itaat ettirmektir