Pakistan'da ki Sokak Tecavüzleri
-
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste yok bunlar zannediyorlar ki Allah Türkiye'yi korudu torpil geçti. Yahu hala anlamıyorlar Türkiye bilimi modernliği Atatürk sayesinde gördü. Gazi Atatürk'e tapmıyoruz ama hakkını vermek zorundayız. Üçbeş hırsız eşkiyanın lafına bakarak Atatürk'e laf ettirmem. Bu ülkede onun hakkı çok büyüktür.
-
@kereste, içinde söyledi: Pakistan'da ki Sokak Tecavüzleri
taptığın tanrını doğru dürüst biliyorsun.
Evet doğru düzgün biliyorum.
Doğru düzgün öğrenseniz de ders vermek durumunda olmasam
-
@Efruhte
Sen önce düzgün yazmasını öğren. Uzanamadığı çiğere "Miyaav" diyen kedi halleri var sende. Teoloji mevzularında ve diğerlerinde benimle aşık atamazsın, çünkü böyle bir kapasiten yok, olmadığını da her gün gösterdin ve hâlâ gösteriyorsun. -
@Efruhte
Sen önce düzgün yazmasını öğren. Uzanamadığı çiğere "Miyaav" diyen kedi halleri var sende. Teoloji mevzularında ve diğerlerinde benimle aşık atamazsın, çünkü böyle bir kapasiten yok, olmadığını da her gün gösterdin ve hâlâ gösteriyorsun.Yukarıdaki yazdığında daha ne yazdığını bile doğru düzgün yazamamışsın bak ne diyeceğim ilk önce kendine bak, kendine öğret. Diğer yazdıklarında zaten kibirden öteye geçememiş durum.
-
@phi , her iletiye yanıt verme hakkımı saklı tutmakla beraber, ana konunun yörüngesinden sapmaması için abilik yapıyorum ve susuyorum.
-
İstatistiklere göre Pakistan´da çalışan çocukların (7 - 14 yaş arası) sadece %12´si okula gidiyor. Hal böyle iken bu ülkede yetişen insanların düzgün ve ahlaklı olmasını beklemek, saflık olur. Pakistan ´dan daha kötü durumda olan sadece bir ülke var.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Pakistan'da ki Sokak Tecavüzleri
@phi Filistinlilerin duruşlarını, imanlarını gördükçe etkilenmemek mümkün değil. Onlara bakın. Ayeti Kerime de geçen Müslümanlar gibi halleri.
Ayrıca genel olarak değerlendiriyorsunuz hep olayı. Oysa birey olarak buna bakmak daha doğrudur. Bir toplulukta dahi kuralları hiçe sayan çok kişiyi bulursunuz. Misal her okulun ayrı bir kuralı vardır. Kıyafetleri de ayrı ayrıdır. Sizlerin yaptığı aynen şu şekilde ; kıyafetlerini giymemiş başka kıyafet giymiş ,saçları başları dağınık hatta dövme de olsun ,elinde sigara ,ağzı bozuk küfürlü olanları görüp bak bu okul bu şekilde diyor olmanız. Okulun ya da kurallarının o şahısların yaptıklarıyla bir ilgisi yoktur oysa.
Ukraynalilar da ayni durusu sergiliyor bence, onlarinda imanlarina kuvvet ve cok etkileniyorum. Ornegin erkekleri ulke disina cikamiyorlar, ama Filistinliler coluk cocuk anne baba hepsi kacabiliyor istedigi yere ama Ukrayna oyle degil, aileni gonderebilirsin ama sen ulken icin savasmalisin diyerek hic bir erkegine izin vermiyor vatani topragi icin savasin diyor..
Ilginc bir durum degil mi bu hani Filistin de Filistin deniyor ya
-
@phi Ukrayna'da da Müslümanlar var. Hatta kuzenim Ukraynalı biriyle evli.
Filistin Filistin denilmesinin belki de en büyük nedeni inanç olarak kutsal bilinilen topraklarudır.
Ve İsrail'in yıllardır uyguladığı zulüm ve savaşırken yaptığı insanlık suçu eylemleri vahşiliğidir. Hele son yaptığı ne ile izah edilebilinirki.Din hususunda tabi herkes kendi tercihini kullanacaktır doğru ya da yanlış. Sizler İslamiyet ile yönetilen ülkelere bakıp, bireylerin yaptıkları yanlışları İslamiyetin kendisine yönelteceksiniz ve öyleyse böyle anlayışıyla değerlendireceksiniz.
-
Ukrayna'da da bir cok kucuk yasta insan oldu hatta tecavuz edilenleri bile oldu ki toplu cesetlerde yapilan otopsilerin cogunda siddet gordukleri tecavuze ugradiklari ispat edildi.
Din hususunda bana 1 tane ornek gostermeni istiyorum huzur icinde yasayan 1 adet ulke topluluk musluman olan? Boyle sordugumda bireysel dusunelim diyorsun, kotu olanlari gorme ne muslumanlar var diyorsun.
Kuran icinde demokrasi vardi, hatta ilk anayasa diyenler bile var, bireyin anayasasi mi olur, toplum icin gonderilmis toplum icin gonderildiyse 1 tane bana huzur icinde saygi sevgi icerisinde yasayan musluman ulkesi gosterir misin? rica ediyorum. -
@phi bilmiyorum
-
O zaman huzur islamda falan degil, huzur toplumlari olusturan bireylerin egitim kultur seviyelerini yukari cikartmasinda.
bunu da fi tarihinde gelen kitaplarda yazilan seylere bagli kalarak degil, arastirarak sorgulayarak dogmatiklikten uzak bilime sanata kulture egilim gostererek yapilmasi gerektigi gercegini unutmamak gerekir.
-
@phi huzur İslamiyetin doğru bilinir, İalami şeriatin doğru olarak uygulanmasında. Bu da ancak bilinçli, hakiki manada İslami Kuran ahlakıyla mümkündür.
İslamiyeti doğru bilmeyen ve doğru uygulamayanların yaptıklarına bakak bu değerlendirmeyi kabul etmiyorum -
@Efruhte
İslam şeriatının doğru uygulandığı tek yer var. Diğerleri eksik veya kaçamak uyguladı veya uyguluyor.
Eksik uygulayanlar içerisinde Osmanlı da var.Başıma bir iş gelmeyecekse; İşte İslam şeriatının eksiksiz uygulandığı yer:
-
Din hususunda tabi herkes kendi tercihini kullanacaktır doğru ya da yanlış. Sizler İslamiyet ile yönetilen ülkelere bakıp, bireylerin yaptıkları yanlışları İslamiyetin kendisine yönelteceksiniz ve öyleyse böyle anlayışıyla değerlendireceksiniz.
İşinize geldi mi İslam bireysel , ama işinize gelmedi mi İslam cemaat diyorsunuz. Kıvırmayın.
İslam topraklarında ne yaşanırsa yaşansın KADER diyerek geçmelisiniz. Çünkü kadere inanan sizlersiniz.
Filistin'in kaderi bu ise isyan etmelerine de gerek yok. Filistin kaderine isyan ederek allahın yazdığını bozmaya çalışıyor. Bu nedenle de allahın gazabı üzerlerinden eksik olmuyor.
-
@kâfir-imam
Kader var madem, bu kaderi yazan da tanrı değil mi?
Dinsizleri suçlama hakkını nereden buluyor?
Kafamda yine manyak sorular. -
komünizm ile yönetilen devletlere bakıyorsunuz zülüm, haksızlık, fuhuş...vs ama ne hikmetse bu şekilde paylaşımlara hiç rastlanılmaz. Çin'in yaptığı zülümleri dahi haklı gösterir haldesiniz.
Bu yapanlar Müslüman oldukları bile şüpheliyken, kalkıp hep aynı paylaşımlarla İslamiyet böyle İslamiyet şöyle diyorsunuz.
Niye hiç Müslüman olupta güzel işler yapanları paylaşmıyorsunuz.
Sizlerin yaptığı şuna benziyor. Bir şehre girip en kötü, en pis, en ahlaksız mahallesini çekip bu şehir bu şekilde, bu ülke bu şekilde demeye. -
komünizm ile yönetilen devletlere bakıyorsunuz zülüm, haksızlık, fuhuş...vs ama ne hikmetse bu şekilde paylaşımlara hiç rastlanılmaz.
Kuzey Kore hariç bir tane örnek gösterebilir misin?
Komünizm din değildir bu yüzden bir din olan İslam ile kıyaslamak yanlıştır.@Efruhte, içinde söyledi: Pakistan'da ki Sokak Tecavüzleri
Çin'in yaptığı zülümleri dahi haklı gösterir haldesiniz.
Çin'in yaptığı zulüm değildir. Halkı eğitmektir. Irkçılıkta değildir. Uygurların özerk yönetimi orası.
Hem zorla ve şiddet kullanarak eğitim komünistlerde yok ama İslam dininde var. Çin iyi yapıyor demiyorum ama aşırı dincilerden korkmakta haklılar.
Kuran kurslarında dövülen çocukları hiç görmedin mi?Yaşadığım bir olayı anlatayım. Ben lisedeyken din dersine öğretmen değil din adamı giriyordu.
Bu adam, sınıftaki engelli öğrenciyi göstererek "kesin bunun annesi bir haltlar yemiştir de bu yüzden engelli kalmıştır" demişti.
Bunu söyleyen bir din adamı. Açık açık böyle demişti.Bunu neden anlattım bilmiyorum.
-
@Sputnik böyle bir yorumu bekliyordum hiç şaşırmadım.
Neyse uzatmıyorum -
Pakistan´ın durumu birebir dinle alakalı, çünkü yukarıda iliştirdim istatistiği iyicene incelerseniz bunun böyle olduğunu şak diye görürsünüz.
-
Pakistan´ın durumu birebir dinle alakalı, çünkü yukarıda iliştirdim istatistiği iyicene incelerseniz bunun böyle olduğunu şak diye görürsünüz.
Hindistan da durum nasıl acaba? Orada da saçma sapan dini inançlar var.