Öylesine Konuşmalar 3. Sayfa
-
Koca ayak denen ve Allahsız dinsizleri mideye indiren yaratık Türkiye de görülmüş.
Ben ateist olduğum için beni yiyebilir. Çünkü ben felak-nas surelerini bilmeyen bir kafirim.
Ama @Efruhte öyle mi? Değil Koca ayak, gülyabaniler bile ona dokunamaz.İşte ateistleri mideye indiren o mücahit kocaayak:
-
@Sputnik pamağı yeşilmiş , Mehdi diyolla.
-
Bilir isen, alemini
Okur insan, alemleri.
Hep büyüler, dünya ili.
Cahil adım, insan idim.Nice mektep, bitirsende
Bilmez isen, kendi nefsin.
Neyi bildin, neyin kibri
Cahil adım, insan idim. -
@Sputnik gerçek olmadığı o kadar belli ki. İnanma böyle şeylere
-
@Sputnik illa böyle şeylere gerek yok. Allah yazısı bulunsa ne bulunmasa ne?
Hersey Allahın var ve bir olduğunu söylüyor, gösteriyor zaten. -
@Efruhte, içinde söyledi: Öylesine Konuşmalar 3. Sayfa
@Sputnik illa böyle şeylere gerek yok. Allah yazısı bulunsa ne bulunmasa ne?
Hersey Allahın var ve bir olduğunu söylüyor, gösteriyor zaten.Doğada bir sürü güç var. Uzaya gitmene gerek yok. Kendi bedenine bak. Biri eksik olsa diğeri de bozuluyor. Güç diye bir şey de yok aslında hepsi birbirine muhtaçtır.
Evrende heşeye gücü yeten tek varlık sadece bir hayal. Çünki biz eksik olduğumuzdan beynimiz böyle bir süper kahraman hayali kurarak eksikliğini tatmin ediyor.
-
Bir organımız hasta olduğunda diğer organlarımızda etkilenir. Bu mükemmel bir nizamı, kusursuzluğu gösterir. Bütün organlar hem birbirine bağımlıdır hem de hepsinin ayrı bir görevi vardır. Bütün bu organlar neyi, nasıl yapacağını nasıl bilebilebiliyor?
Ölüm olduğu zaman organlarda bir değişiklik yokken niye işlevine devam edemiyor?
Akıl ve bilim Allah'a iman etmeyi gerektirir. Aksini iddia edenler doğrusu gaflet içindedirler -
@Efruhte yahu canikom anlattık ya niye okumuyorsun.
Kusursuz bir sistem hasta olmaz. Sakat doğmaz , en basiti kusursuz sistem ölmez.
Organlarımız tam olsa bile eskiyor ciciş.
İşlevsiz kalıyor. Aynı değil yani kapiş? -
Aynı acıyı yaşamış olmak, birbirlerini anlamak için yeterli değilmiş.
Oysa aynı acıları yaşamış olanların, daha anlayışlı olduğundan bahsedilirdi hep.
Daha düne kadar Nazi zülmüne maruz kalan Yahudilerin yaşadıklarının ankatıldığı filimleri izleyip, kendimizi ağlar bulurduk. Çizgili pijamalı çocuk kitabında o çocukların dünyasına girip o hissettikleri acıyı hisseder bulurduk.
Ne değişti? Acının rengi, kokusu, adı mı farklıydı?
Sayılarca çocuk yok artık. Her birinin cansız gövdesine vurduğunuz rakamlar kadar bahaneler ürettiniz. Hangi bahanelerin arkasına gizlensek daha bir inandırıcı olurduk.
Sayısı o kadar çok ki. Sayısı kaça çıkmalıydı ki dikkat çekebilsin. Merhamet nazarınızı celbetsin.Gazze ~ Filistin
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte boş yapma kızkardeş, allah öyle takdir eylemiş , kader diyeceksin.
Kader konusında kimseyi suçlama , kâfir olursun.Allah konusuna gelince , kuranda atıp tutuyor esip gürlüyor ama işe geldimi bir damla yağmıyor. İşte onu bize değil allaha söyle
-
Allah herşeyden haberdar ve herşeyi bilmekte. Bu imtihan sadece Filistin'in değil, insanlığın imtihanı.
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte o zaman çocuklar ölüyorsa Allah'ın takdiridir. Ama senin allah imtihanı kendi bozuyor. Dünya gelirinin yüzde 95 ini dünya nüfusunun yüzde 5 i paylaşıyor.
İmtihan diyorsan boynunu eğip geçip gitmen lazım. İmtihana isyan olmaz çok büyük günah kızkardeş.
Senin cennette sahil kenarında buzlu limonata içerken keyif almaktan mahrum kalmanı istemem
-
Düne kadar siyasal islamcıların mağdur ediliyoruz diye bağırdıkları her konuda şuan on kat fazla mağduriyet yaşattığını biliyoruz.
Konu islamda falan değil , asıl püf noktası güzel eğitimdir. Bu nedenle sınırısız din ama kötü eğitim politkası İslamcı baronların vazgeçilmezidir.
-
Çin'İn toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu açıkladık. Aksini zaten yapamazdık. Adamlar her alanda çok güçlü.
Filistine destek çıkıyoruz doğu türkistana neden destek çıkmıyoruz diyenler İsrail ile Çin'İ bir tutuyorlar.
Çin ile test düşmeye gelmez. Çin İsrail'e benzemez.
Kısaca Çin adamın canını okur. -
İsrail'in toprak bütünlüğü korunmalıdır. Öyle ben tanımıyorum demekle oluyor mu. Üçbeş kukla devleti çıkıp da biz erzurumu devlet olarak tanıyoruz dediklerinde oluyor mu.
PKK ne ise Hamas da odur.
İsrail'in meşruiyeti BM ye dayanır. Filistin ise savaş kaybetmiş yenik bir eski devlet parçasıdır. Yok öyle yağma.
Yunanistan da çıkıp Konya'dan hak isterse ne diyeceksin. Sonuçta Karamanoğlu beyliği Yunanistan'a sürülmüştü.
-
@Sputnik
Toprak bütünlüğünü kabul etmek başka, ülkelerin içinde yaşayan azınlıklara yapılan baskıları eleştirmek başka. Çin min farketmez, hangi ülke olursa olsun, yanlış bir şeyler dönüyorsa onu her alanda dile getirmek gerek.
Çin sadece Uygurları ve Moğolları ezmiyor, zamanında Tibet´te katliyam yapmıştı. Çin, eli kanlı bir ülke durumundadır. -
Yeni Star Wars dizisi çıkmış. İlk 2 bölümü izledim. İyi iş çıkarmışlar.
-
@kereste
Çin'in katliam yaptığını sanmıyorum. Doğu Türkistan da aşırı dincileri eğitim kampına gönderiyorlar.
Bu kamplarda dans eğitimi, evrim teorisi eğitimi filan da var. Modernleştirip dinci düşünceleri temizliyorlar.
Bu kamplarda 2 milyon kişi var. Uygurların 20 milyon dan fazla nüfusu olduğunu düşünürsek bir soykırım filan olmadığını söyleyebiliriz.Düşünceleri değiştirmek insan hakları ihlali sayılıyorsa ben insan haklarına karşıyım.
Bana göre dinci düşünceler çok zararlıdır ve temizlenmelidir. IŞID ve El kaide gibi örgütler de bu dinci düşüncelerden besleniyorlar. -
din diye savundukları şey Çinin toprak bütünlüğünü ve toplum değerlerini yok ediyorsa , asimilasyon politikasına dönüşmüşse , bunu savunanları toplama kamplarına alması kadar doğal bir şey yoktur. Amerika işgal etmek istediği her ülkeye önce İslam'ı yerleştiriyor. Çünkü islam terörize olmaya çok uygun bir ideolojidir. Bunun için dünyada yeterli dökümsn da vardır. Gerisi fetöcü , süleymancı , menzilci gibi tatikatlara kalıyor.
Bir katliam politikasını din adına savunmayı kimse kabul edemez. Eğer Avrupa, japonya ve Amerika gibi ülkeler bunu savunnaları kendi ülkelerinde ağırlamaya devam ederlerse ileride aynı bela kendi başlarına geldiğinde yanlarında olmayacağız.
-
@Sputnik
Elbette yaptı. Bundan 60 sene Tibetliler bağımsızlık ve özgürlük uğruna sokaklara dükülmüştü ve protesto yürüyüşleri yapmıştı. Çin bunu çok kanlı bir şekilde bastırdı. Dalai Lama yurt dışına kaçmak zorunda kalmıştı. Uygurlar gibi azınlıklara her zaman baskı uygulamıştır.Kamp, düşünce ve din özgürlüğü hususunda söylediklerin insan haklarına ve özgürlüklerine karşı bir tutum. Daha doğrusu faşist zihniyetli bir yaklaşım. Ki insan haklarını umursamadığını beyan etmişsin zaten.
O zaman buradaki bazı forumdaşlar (kimler olduğu belli) gibi şeriat düzen isteyenlere kızmayacaksın, çünkü onlar da tıpkı senin gibi bizim düşüncelerimizi beğenmiyor ve hatta yurt dışına göndermeyi öneriyor. Onlardan bir farkın yok ve onların seviyesine inmiş oluyorsun. İnsanlık ve erdemlik bu değil.