İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
  • World
  • Güncel
  • Popüler
  • Kullanıcılar
  • Gruplar
Daralt
Marka Logo

efelsefe

• Kurallar
    • Light
    • Cloudy
    • Dim
    • Dark
  1. Ana Sayfa
  2. Din & İnanç
  3. Orta Doğu
  4. Oltanın Ucundaki Cennet Tuzaktır

Oltanın Ucundaki Cennet Tuzaktır

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Orta Doğu
cennet yolucennet yalanı
5 İleti 3 Yayımlayıcılar 98 Bakış
  • En eskiden en yeniye
  • En yeniden en eskiye
  • En çok oylanan
Cevap
  • Yeni başlık oluşturarak cevapla
Cevaplamak için giriş yapın
Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
  • ? Çevrimdışı
    ? Çevrimdışı
    Eski Kullanıcı
    tarihinde yazdı Son düzenleyen: Eski Kullanıcı

Oltanın Ucundaki Cennet tuzaktır. Bu nedenle sen de çok şaaapma. Arabın cennetini değil kendi cennetini düşün onu düşle. Oltaya ancak sazanlar gelir. Kefaller , palamutlar gelir.

İnsan avcılarının oltasında cennet yem olmuştur.

Avcı avının zaafını bilir ona göre oltaya yem takar. İnsanın zaafı da cennettir.

Oltanın ucuna takılmış bir cennet seni özgürleştirmez. Oltacıyı özgürleştirir. Emekli olacam diye sağlığını kaybetme , cennete gidecem diye cehennemi yaşama, akıllı ol, oltaya gelme.

Kaybettiklerin kazandıklarından daha fazla olmasın.

Vaadlere kanma , söz senet değildir , tek geçer adalettir. Allah da olsa Cumhurbaşkanı da olsa vaadlere değil işine bak.

@Efruhte, içinde söyledi: Gündeme Dair

Halkın zaaflarını kullanarak, istediğini yaptırabilme eylemidir Yönetim.

EfruhteE 1 Cevap Son cevap
    0
    • ? Eski Kullanıcı

Oltanın Ucundaki Cennet tuzaktır. Bu nedenle sen de çok şaaapma. Arabın cennetini değil kendi cennetini düşün onu düşle. Oltaya ancak sazanlar gelir. Kefaller , palamutlar gelir.

İnsan avcılarının oltasında cennet yem olmuştur.

Avcı avının zaafını bilir ona göre oltaya yem takar. İnsanın zaafı da cennettir.

Oltanın ucuna takılmış bir cennet seni özgürleştirmez. Oltacıyı özgürleştirir. Emekli olacam diye sağlığını kaybetme , cennete gidecem diye cehennemi yaşama, akıllı ol, oltaya gelme.

Kaybettiklerin kazandıklarından daha fazla olmasın.

Vaadlere kanma , söz senet değildir , tek geçer adalettir. Allah da olsa Cumhurbaşkanı da olsa vaadlere değil işine bak.

@Efruhte, içinde söyledi: Gündeme Dair

Halkın zaaflarını kullanarak, istediğini yaptırabilme eylemidir Yönetim.

EfruhteE Çevrimdışı
      EfruhteE Çevrimdışı
      Efruhte
      tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kâfir-imam beni ve tüm alemleri yaratan, bir ve eşi benzeri olmayan, doğmayan ve doğurmayan, başlangıcı ve sonu olmayan Allah'a inanıyorum. Ve bir zerre dahi şüphem yok. Vaatlerinin hepsi gerçek ve olacak.
      Son nefeste nasıl öleceğimi bilmiyorum. Dünyada yaşadığım ömrüm boyunca Allah'a iman ederek yaşamak ve emirleri doğrultusunda yaşamak kadar hiçbir şey beni mutlu etmez. Nasıl öleceğimi bilmediğim halde Allah'a iman etmek kadar huzur ve güven verici hiçbir şey yok. Varlığını ve bir oluşunu her zerremde, soluğumda hissederken, iman etmenin şevkinin güzelliğini cennetler dahi tasvir edemez.
      Yunus Emre ne güzel demiş
      "Cennet cennet dedikleri, bir köşk ile bir kaç huri
      İsteyene ver onları, bana seni gerek seni."

Karışıklıkların içinde dahi birbirine bağlı anlamlı güzellikler vardır.

? K 2 Cevap Son cevap
      0
      • EfruhteE Efruhte

@kâfir-imam beni ve tüm alemleri yaratan, bir ve eşi benzeri olmayan, doğmayan ve doğurmayan, başlangıcı ve sonu olmayan Allah'a inanıyorum. Ve bir zerre dahi şüphem yok. Vaatlerinin hepsi gerçek ve olacak.
        Son nefeste nasıl öleceğimi bilmiyorum. Dünyada yaşadığım ömrüm boyunca Allah'a iman ederek yaşamak ve emirleri doğrultusunda yaşamak kadar hiçbir şey beni mutlu etmez. Nasıl öleceğimi bilmediğim halde Allah'a iman etmek kadar huzur ve güven verici hiçbir şey yok. Varlığını ve bir oluşunu her zerremde, soluğumda hissederken, iman etmenin şevkinin güzelliğini cennetler dahi tasvir edemez.

? Çevrimdışı
        ? Çevrimdışı
        Eski Kullanıcı
        tarihinde yazdı Son düzenleyen: Eski Kullanıcı

@Efruhte senin allah iş yapamıyor seni açlığa razı etmeye kalkıyor. Bunu da cennet yalanı bahanesi ile yapıyor.
        Allah'a yaranmak da neyin nesi. Allah'a yaranacaksın diye bütün insanlara cehennemi yaşatmak da neyin nesi?

Kafanı kullansana biraz

Bak seni nasıl oltaya getiriyorlar anlarsın diye konu açtım , değerini bil.

https://efelsefe.com/topic/2246/allah-a-yaranacaz-diye-kendimiz-muhtaç-hale-geldik

1 Cevap Son cevap
        0
        • EfruhteE Efruhte

K Çevrimdışı
          K Çevrimdışı
          kereste

@Efruhte
          Uçmuşsun yine.

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

1 Cevap Son cevap
          0
          • ? Çevrimdışı
            ? Çevrimdışı
            Eski Kullanıcı

Allah'ın şeytan işi dediği herşey cennette ödül olarak var. O zaman şeytan bizim dünyamızı da cennet gibi yapmak istiyor değil mi ..

İşte bu oltanın adı din , ucundaki yem de cennettir.

1 Cevap Son cevap
            0

Cevap
            • Yeni başlık oluşturarak cevapla
            Cevaplamak için giriş yapın
            • En eskiden en yeniye
            • En yeniden en eskiye
            • En çok oylanan

© 2021- efelsefe.com
            İzinler Kurallar
            • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol