Oltanın Ucundaki Cennet Tuzaktır
-
Oltanın Ucundaki Cennet tuzaktır. Bu nedenle sen de çok şaaapma. Arabın cennetini değil kendi cennetini düşün onu düşle. Oltaya ancak sazanlar gelir. Kefaller , palamutlar gelir.
İnsan avcılarının oltasında cennet yem olmuştur.
Avcı avının zaafını bilir ona göre oltaya yem takar. İnsanın zaafı da cennettir.
Oltanın ucuna takılmış bir cennet seni özgürleştirmez. Oltacıyı özgürleştirir. Emekli olacam diye sağlığını kaybetme , cennete gidecem diye cehennemi yaşama, akıllı ol, oltaya gelme.
Kaybettiklerin kazandıklarından daha fazla olmasın.
Vaadlere kanma , söz senet değildir , tek geçer adalettir. Allah da olsa Cumhurbaşkanı da olsa vaadlere değil işine bak.
@Efruhte, içinde söyledi: Gündeme Dair
Halkın zaaflarını kullanarak, istediğini yaptırabilme eylemidir Yönetim.
-
@kâfir-imam beni ve tüm alemleri yaratan, bir ve eşi benzeri olmayan, doğmayan ve doğurmayan, başlangıcı ve sonu olmayan Allah'a inanıyorum. Ve bir zerre dahi şüphem yok. Vaatlerinin hepsi gerçek ve olacak.
Son nefeste nasıl öleceğimi bilmiyorum. Dünyada yaşadığım ömrüm boyunca Allah'a iman ederek yaşamak ve emirleri doğrultusunda yaşamak kadar hiçbir şey beni mutlu etmez. Nasıl öleceğimi bilmediğim halde Allah'a iman etmek kadar huzur ve güven verici hiçbir şey yok. Varlığını ve bir oluşunu her zerremde, soluğumda hissederken, iman etmenin şevkinin güzelliğini cennetler dahi tasvir edemez.
Yunus Emre ne güzel demiş
"Cennet cennet dedikleri, bir köşk ile bir kaç huri
İsteyene ver onları, bana seni gerek seni." -
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte senin allah iş yapamıyor seni açlığa razı etmeye kalkıyor. Bunu da cennet yalanı bahanesi ile yapıyor.
Allah'a yaranmak da neyin nesi. Allah'a yaranacaksın diye bütün insanlara cehennemi yaşatmak da neyin nesi?Kafanı kullansana biraz
Bak seni nasıl oltaya getiriyorlar anlarsın diye konu açtım , değerini bil.
https://efelsefe.com/topic/2246/allah-a-yaranacaz-diye-kendimiz-muhtaç-hale-geldik
-
@Efruhte
Uçmuşsun yine. -
Allah'ın şeytan işi dediği herşey cennette ödül olarak var. O zaman şeytan bizim dünyamızı da cennet gibi yapmak istiyor değil mi ..
İşte bu oltanın adı din , ucundaki yem de cennettir.