Şeriatçıyla tartışma
-
@TENTEN , desene bizim Abdullah´ın Humeyni´den geri kalır bir tarafı yokmuş. İkisi de çocukları yaşında kızla evlenmiş. Muhammed gibi bir örnek verken, bekleneni yapmışlar demek ki. Tersi bir durum (kart kadın, çıtır erkek) neredeyse yok gibidir.
-
@Efruhte
Sana bir soru sormak istiyorum. Samimi bir şekilde cevap ver.
Cennete gitsen, bizim cehennemdeki halimizi görünce üzülmeyecek misin?
Yani durup dururken sırf Allah'a inanmadık diye yakıldığımızı hayal edebiliyor musun?
Sen cennette nurilerle gününü gün ederken biz cayır cayır yanacağız senin inancına göre. Kaynar su içireceklermiş hatta.Bunun zalimlik olmadığını söyleyebilir misin?
Cehennem denen hayali yer de şunun gibiymiş.
-
Araplarda kız çocuğu yaş hesaplaması kız çocuğu buluğ çağına erdikten sonra yapılırmış bunu bilmiyordum daha yeni öğrendim bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
Araplarda kız çocuğu yaş hesaplaması kız çocuğu buluğ çağına erdikten sonra yapılırmış bunu bilmiyordum daha yeni öğrendim bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.
Osmanlıda da öyle miymiş?
-
Hangi yalancı İslamcıdan aldınız bu bilgiyi? Yalan.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
@Efruhte
Sana bir soru sormak istiyorum. Samimi bir şekilde cevap ver.
Cennete gitsen, bizim cehennemdeki halimizi görünce üzülmeyecek misin?
Yani durup dururken sırf Allah'a inanmadık diye yakıldığımızı hayal edebiliyor musun?
Sen cennette nurilerle gününü gün ederken biz cayır cayır yanacağız senin inancına göre. Kaynar su içireceklermiş hatta.Bunun zalimlik olmadığını söyleyebilir misin?
Cehennem denen hayali yer de şunun gibiymiş.
Cennette üzülmek yok. Ayrıca böyle bir durum bana haber edilir mi edilmez mi bunu bilemem. Ve yine ayrıca nefes aldığınız her an iman ile şereflenebilirsiniz ve ne olacağı bilinemez.
Allah nasıl dilerse öyle yapar. -
Bu bilgiyi aldığın yeri paylaşırmısın? Çok açık şekilde yalan gibi.
-
@Sputnik googleye sordum orda da bu konu hakkında bilgiler var. Dücane Cündioğlu 'nun sayfasını takip ediyorum. Orada bir yorumda görüp googleye baktım
-
@Sputnik googleye sordum orda da bu konu hakkında bilgiler var. Dücane Cündioğlu 'nun sayfasını takip ediyorum. Orada bir yırumda görüp googleye baktım
Youtube videosunda yorum görüp inanıyorsun yani? Şaka gibisin kusura bakma.
-
@Sputnik araştırıyorum diyelim
-
Arap yalaklığının da bir sınırı olmalı, diyecem de demiyorum. Neme gerek, nasılsa bir kulaktan girip diğerinden çıkacak. Kızların uydurulan yaş hesabı palavradan ibaret, sanki erkeklerin büluğ çağı yok. Erkeklerin yaşı neden yükseltilmiyor. Evlenirken zaten yaşlı ve kart olduklarından olmasın?
Ne kıyak ama!Ne demiştik ve kaç kere demiştik?
Yaşı 15, 17, veya 18 olsa ne yazar, neyi değiştirir? Çocuğu, hatta torunu yaşında bir kızla gerdeğe girmiş nihayetinde. Ayrıca ex-gelini ile evlenen birisinden bahsediyoruz. Bunu ben demiyorum, İslam tarihi ve âlimleri diyor.Bizim eski Cumhurbaşkanı A. Gül´ün 15 yaşında evlendiği kızın gerçek yaşı acaba kaçtır minvalinde aklıma deli sorular geliyor.
-
Kulağıma gelen duyumlara göre cennette kadınların sinirleri alınacakmış, kimbilir belki de sakinleştiri verirler.
Niye mi?
Erkekler üstün yaratıldıkları için orada bile ayrıcalıkları var. Kadınları sakinleştirmek için hurilerden üstün olacaklarmış...mış. Gel de inan! -
-
Hz. Zeynep Peygamberimizin teyzesinin kızıdır. Hür ve Soylu bir aileden gelir. Araplarda hür ve Soylu bir kadın, köle ve fakir biriyle evlenemezdi. Hz. Zeyd ile evlendirilmesindeki neden köle ve fakir olanların zengin ve Soylu olanla evlenmesinin yolunu açmaktır.
Bu birincisiydi.Gelelim ikincisine, Zeyd ile Zeynep geçinemediler ve boşanmak istediler. Boşandığında Zeynep, Arap geleneklerine göre bir daha hür ve Soylu biriyle evlenemezdi. Peygamberimizle evlenmesindeki birinci gaye budur. Peygamberimizle evlenince ümmetin annesi statüsüne ermiştir.
İkincisi ise, yine Arap geleneğinde evlatlık denilen kişinin evlatla aynı durumda görünmesi. Oysa Peygamberimiz âyette de belirtildiği gibi hiçbirinizin babası değildir.
Zeyd'in evlatlık hükmünün geçerli olmadığını ve boşadığı kadının nikahının olması gerektiğini bildirmiştir. Hem Zeyd''e hür ve statü vermiş hem de Zeynebi düştüğü durumdan kurtarmıştır. -
@Efruhte
Kafanı kuma gömmüşsün. Zeyd´in eşi, anası oldu. Son cümleyi bir daha oku.
Sindire sindire okuyun han´m efendi.Ve sizin gibiler kendi gelini ile evlenmek gibi saçma sapan bir uygulamayı onaylıyor. Cehalet devrinde diye aşağıladığınız insanlar eski gelinleriyle evlenmiyordu. Onlar sizlerden daha namusluydu demek ki.
-
Cennette erkeklere kıyak var...
https://sorularlaislamiyet.com/cennette-her-erkege-yuzlerce-huri-verilecegi-dogru-mudur -
@kereste, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
@Efruhte
Kafanı kuma gömmüşsün. Zeyd´in eşi, anası oldu. Son cümleyi bir daha oku.
Sindire sindire okuyun han´m efendi.Ve sizin gibiler kendi gelini ile evlenmek gibi saçma sapan bir uygulamayı onaylıyorsun. Cehalet devrinde diye aşağıladığınız insanlar eski gelinleriyle evlenmiyordu. Onlar sizlerden daha namusluydu demek ki.
Saçma Peygamberimizin gerçek oğlu değildi. Arap geleneklerinin nasıl katı kurallar içinde olduğunu bilip bilmeden yorumluyorsunuz.
Oysa ahlaken en üstün ve güzel bir şekilde yaratılmış olan Peygamberimizin kesip attığı tırnağının bir zerrecik parçası dahi olmazsınız. -
@Efruhte
Saçma olan sensin. Katı kurallarmış...mış.
Ben gerçek veya üvey çocuklar arasına ayırım yapmam, ikisine öz çocuk muamelesi yaparım. Doğru olması gereken budur. Gelinin sana bugün baba diyor, yarın "Aşkım" mı diyecek?
Peygamberinin ne senden ne de benden üstün bir durumu yoktur. O da her gün en az bir kere tuvalete gitmek zorundaydı. Anladın mı, anlamadın! -
@kereste o kadar saçmalıyorsun ki. Nikah akdi bozulduğunda dahi ebedî mahremdir kayınvalide kayınpeder.
Burdaki durumun farklılığını idrak edemiyorsanız anlatmama rağmen yapacak bir şeyim yok -
@Efruhte
Bir daha yazıyorum. Düne kadar gelinim olan bir kadını kendime nikahlamam. Muhammed´den öncekiler de yapmamış. İyi ki yapmamışlar.
Sen git cennet hayali kurmaya devam et, yukarıda iliştirdiğim kaynaklarda tam senlik bilgiler var.