Şeriatçıyla tartışma
-
@Efruhte, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
@TENTEN
Ne kadar karalamak için uğraşırsanız uğraşın boşuna. Bırakında aydınlığı gözlerinize, aklınıza, kalbinize vursunBak, çok yanlış ucu açık kelimeler seçiyorsun. "Karalama" ifadesi, iddiası yanlıştır.
Sen nasıl düşünceni(din/dogma) yayma, hatta zorla dayama hakkını kendinde buluyorsan. Seninle aynı görüşte olmayanlar da düşüncelerini ifade ediyorlar. Bu dinin evrensel insan haklarına aykırı davranışları olduğu kendi kaynaklarından nakille gösteriliyor. Bu yanlış fiiller kabul edilemez deniliyor. Aklen ve mantıken doğru olmayan davranışları, birileri kutsadı diye bunlar doğru ol(a)maz. Yanlışa yanlış demek "karalama" değildir. Ha sen günümüzde kuransünnetin içeriğinin yanlış ve bunların suç olduğunu kabul edersin orasına(yanlışa yanlış demek: hakarettir) o zaman bakarız. Diamand tema' ya yapılanın aynısını @TENTEN' e yapıyorsun, hedef gösteriyorsun, o cümlenle hülasa...Ayrıca bu dinin ana kaynağı(şeriat) quran ve sünnet(7/24 hayatı düzenleyen kurallar) olduğunu bir müslüm olarak bilmen gerek. Yani Mohamed' in davranışları evrensel kabul edilir. Bugün insanlar af edersin Mohamed nasıl helaya çıkmışsa(bkz: buhari youtube) aynı şekilde çıkmaya devam etmektedirler. Bunun(taklidin) evrensel sevap olduğu bilinen bir gerçek. Şimdi 9 yaş meselesine bir de bu açıdan(reel) bakmalısın. Ben müslüm olsam şahsen o ne yapmışsa aynısını yapmak(taklit) zorunda olurdum. Çünkü gerçek müslümlük budur. Bizler ise sorgulama cesareti gösterdik, aldatıldığımızın farkın vardık ve bu yanlış pozisyondan kurtulduk çok şükür. Dolayısı ile bu insan haklarına tamamen aykırı(cihadcı, istilacı)) sözde kutsal dinin kabulu tarafımızca mümkün görünmemektedir.
-başta Abdullah b. Mesud olarak, İslam alimleri, “Resul / Peygamber size her ne getirirse onu alın, sizi neden menederse ondan da sakının.” (Haşir, 59/7) mealindeki ayetin ifadesinde, Peygamberin sünnetine, hadislerine işaret edildiği kanaatini bildirmişlerdir.
-Onlara göre, bu ayetin nüzul sebebi hususi de olsa, Peygamber bütün emir ve yasaklarını kapsamaktadır. (Misal olarak bk. Beğavi, Maverdi, Kuşeyri, İbn Ebi hatim, İbn Cuzey el-Kelbi, Zemahşeri, Razi, Nesefi, Kurtubi, İbn Kesir, Şevkâni, İbn Aşur, Meraği, ilgili ayetin tefsiri)Kapiş?
-
Forumlarda veya diğer ortamlarda boy gösteren birçok Müslüman, referansı olan kutsal kitabında nelerin yazıldığını bilmiyor veya görmemezliğe getiriyor. Kendileri böyle diye, tartıştıkları insanların da böyle olduğunu zannediyor.
İslam âleminde sahih kabul edilen hadisleri, içeriği âkla ziyan mesajlardan ibaret olan ve Muhammed´i kayıran kitabı biz yazmadık. Yukarıda Ahzap suresinden iki örnek (#79, #80) yazdım. Bu ikisi mevzunun ne olduğunu gözler önüne seriyor zaten.
Karalama yapmıyoruz, hakaret etmiyoruz. İslam´ı kendi kaynaklarını göstererek durum tespiti yapıyoruz. Buna rağmen kötü olan bizim gibiler oluyor nedense. Taptıkları tanrı dinsizleri ve kendine tapmayanları sevmiyor, dolayısıyla müritlerinden farklı bir şey beklememek lazım.
-
Yeni bölüm yayınlanmış. Bu sefer Fikret Çetin adında biriyle tartışma var.
Konuyla alakasız ama;
Aslında dindarlarla tartışmalarda hiç felsefe yapmaya filan gerek yok. Evrim teorisinden ve bulunan fosillerden bahsedince dut yemiş bülbüle dönüyorlar.Yeni bölümü henüz izlemedim.
-
@Sputnik
Mesele bu tip münazaralar değil, çünkü iş çığırından çıktı. Adamı linç etmedikleri kaldı. Ölümle tehdit ediliyor. Adalet(sizlik) bakanı bile utanmadan taraf oldu. Tahammülsüzlük had safhada. -
İlk 25 dakikayı izledim sayılır, bu Fikret adındaki kişi münazara yapmaya gelmemiş. Bildiğin sadece söz kesip boş yapıyor. Diamond'ın konuşmasına da izin vermedi mübarek.
-
@kereste, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
@Sputnik
Mesele bu tip münazaralar değil, çünkü iş çığırından çıktı. Adamı linç etmedikleri kaldı. Ölümle tehdit ediliyor. Adalet(sizlik) bakanı bile utanmadan taraf oldu. Tahammülsüzlük had safhada.Evet haklısın.
-
Fikret çok konuşmuş ama boş konuşmuş. Aynı @Efruhte gibi.
Diamond az konuşmuş ama dediği her şey belgeli ve kanıtlı.
Dindarlarda azcık utanma olsa bu yayını izleyince yerin dibine girmeleri gerekir.Şuan izlemeye devam ediyorum.
Bu dindarların her münazarayı kaybetmesi tesadüf değil.
Fikret agresif olunca üstün geleceğini sanmış. Yazık bu dindarlara. -
@Sputnik, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
Fikret çok konuşmuş ama boş konuşmuş. Aynı @Efruhte gibi
"Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. "
"Körler, sağırlar birbirini ağırlar. " -
Bu Fikret şovmenlik yapmak için münazaraya gelmiş gibi. El kol hareketleri, agresif ses tonu, agresif mimikler ile üstün gelebileceğini sanmış. Münazara bilgi ve delille yapılır. Boş yaparak münazara olmaz.
Şovmenlik yapmak istiyorsa başka yerde tek başına yapsın.
Dindarlar adına resmen ben utandım. Böyle bir tartışmada olsaydım çıkıp giderdim. Diamond da peygamber sabrı varmış resmen. -
Ne demiştik daha evvel?
Kendi dini kaynaklarının içeriklerini bilmeyenlerin papuç kadar dili var. Yüzleri de kızarmıyor. Ahzap suresi İslam dininin yüzkarasından birisidir. -
Boş beleş sloganvari cümleler yazanlara gülüp geçin, çünkü pillerinin tükendiğinin resmidir aslında. Kaynak veriyoruz ve hatta kitabındaki yeri bile gösteriyoruz, gözüne sokuyoruz, yanlış bildiğini gösteriyoruz, mat ediyoruz, yine de dolaylı olarak aklınca laf sokacak. Gel de gülme.
Ne körüz, ne de sağırız ve her şeyin farkındayız. Bu böyle biline.
-
"Diamond patladı, Diamond şöyle böyle oldu" diyenler yayını nereleriyle izlemiş acaba?
Fikret adlı şahıs hiçbir soruya cevap vermedi. Sürekli laf salatası yaptı. Siz iyi misiniz? -
Kölelik müessesini yık(a)mayanlar, evlatlık gibi düzgün ve erdemli bir uygulamayı yıkmayı başardı. İnsanların şahsi çıkarları uğruna yapmayacağı sey yoktur. Kendi uydurduğu tanrıyı bile kendi emelleri uğruna kullanır.
-
28:44 'e kadar dinledim. Biri çok konuşmuş diğeri tam bir siyasetçi. Verimli bir tartışmadan ziyade güç gösterisi olmuş.
-
Fikret boş teneke çıktı. Boş beleş laf ebeliği yaparak milleti kandıracağını zannediyor. Salağın teki. Diamond bu boş tenekeye bir hayli sabır gösterdi.