TL' nin en büyük banknotu pul oldu.
-
Ey gidi TL ne hallere düştün. Düne kadar bakkala 200 TL uzatıp küçük alışveriş yaptığınızda bozuk yok mu derlerdi. Şimdi bu para ile bir öğün yemek bile yiyemiyorsunuz. Yani para üstü müstü alınmıyor.
Hal böyle iken(en büyük; en küçük halde) halen yeni banknot çıkaramıyor hükümet.
Uçuyoz, kaçıyoz, batı bizzi kıskaniyee...
Batının en büyük banknotu ile neredeyse 50-100 kilo kıyma alınıyor. Sen yarım kilo kıyma alamıyorsun. İşte geldiğimiz son durum bu...
-
2005 yılından önceki halimizi hatırladım da kaç milyon ya da kaç milyara bir sakız alabilirdik, sıfırlar atılmasaydı.
-
Ben 4 sene evvelini hatırladım. 1 Euro 6-7 TL civarında idi. Şimdi olmuş 35 TL. Gidişat çok vahim.
Peki son 20 seneden beri ekonomik gelişmelerden/kötüleşmelerden kim sorumlu?
Var mı bu soruyu yanıtlacak dindaryigit?
Ben yazayım: AKP ve ve ekonomiden zerre anlamayan RTE.Atalarımız ne demişti vaktinde? Gülme komşuna gelir başına.
-
@Efruhte, içinde söyledi: TL' nin en büyük banknotu pul oldu.
2005 yılından önceki halimizi hatırladım da kaç milyon ya da kaç milyara bir sakız alabilirdik, sıfırlar atılmasaydı.
Anlamadık? Konumuz akapenin sıfırları hileli silmesi değil. Konumuz en büyük banknotun bir öğün yemek etmemesi.
Sen akape' den evvle bu ülkede 6-7 bin TL olan emekli aylığı kaç liraydı biliyon mu? Asgari ücretin 1,5 katı idi. Sıfır atmışmışlar. Evet emeklinin, işcinin baya sıfırını atmışlar. Onda şüphe yok. "Emekliyi, işciyi enflasyoan ezdirmemişmişler." Yalancının... İnsanda ar namus damarı yırtılınca işte böyle zalimleri bile savunur.
En baba banknotta milyon yazması ve onunla 10 kilo kıyma almak başka bir şey.
En büyük Banknotta 2 sıfır yazması ama bununla yarım kilo kıyma alamamak başka bir şey.!Evlatlığı öz oğlundan ayrı tutan köhne çarpık zihniyetlerin anlaması beklenemez tabi bu vahim durumu.
-
@hulk sadece o an aklıma hatrıma geleni yazdım. Ve yazarkende belirtmiştim zaten hatrıma geldi diye.
-
En az 1000-2000 lik yeni banknot basmaları gerekli.
Avrupa' da adam 200 lüğü verip 1 kilo et alıyor. 190 birim para üstü iade alıyor.
-
@hulk
Gidişat böyle devam ederse, yeni banknotlar basmaya zamanları olmayacak. Ekonominin ağzına sıçtılar ve dar gelirlileri perişan ettiler. Kısa vadede bunun düzeleceğini zannetmiyorum, çünkü tepedekiler yerinde oturmaya devam ediyor. Ana sorumlu külahını alıp gitmiyor.