Kimseyle Tesadufen Tanisilmaz
-
Evren ve evrenin tum yollari gizemli ve karmasiktir ama her nasilsa hersey dıogru yerde olmasi gerektigi gibi gorunur.
Tesaduf diye birsey olmadigini soyleyen pek cok gercek car. En basit seyler bile daha buyuk bir pllan baglaminda ortaya cikar, daha buyuk bir amaca hizmet eder ve bunlarin hepsi evreninin gizemini kullanir.Tum yasamimiz boyunca farkli amaclara hizmet eden insanlarla karsilasiriz, bize birseyler ogretir ya da hic bir iz birakmadan hayatimizdan ayrilirlar.
Bazi insanlar sonsuza kadar yanimizda kalmak zorunda kalir, bazilari gider, kisacasi her tur insanla tanismamizin bir sebebi vardir. -
ben kendi dini inanışım bakımından bakmak istiyorum, mesela tevafuklarda ilahi plandan esintiler olduğuna inanırım, mesela, Atamızın 19 mayısda samsuna çıkması ile Kürşat ihtilalinin 19 mayısda olması gibi,
hz peygamberin 40 sahabesi ile tebliğini alenileştirmesi, 40 lar meclisi, 40 makam, 3 ler 7 ler 40 lar, kırkı çıkmak kırklara karışmak, 41 kere maşallah, kırkı çıkmak vs. -
Ben mucizeleri kabul etmiyorum. Tamamı kuruntudur.
Kutsal kitaplarda da bir mucize aramak saçmalıktır. Binlerce yıldır aynı kitaplarda mucize arıyorlar.
Tanrı filan da yok. Evrenin gizemi ifadesi de saçmalık bence.Abuk sabuk inançlar beyin hastalıklarından kaynaklı olabilir.