Kur'an'la yapılan korkunç çarpıtma!
-
@Efruhte
Valla seni bu hususta geçemem. -
@kereste Estağfurullah tek bilgili olduğunuz konuda tevazu göstermenize lüzüm yok
-
@Efruhte
Her hususta senden öndeyimdir. Tevazuya gerek yok. Olmayan şeyleri başkasına sahiymiş gibi satmaya çalışmıyoruz. Hala yanıt verilemeyen konuların arkasına saklanıyorsun. -
@kereste kendime ait sayfamda rahatça yazabiliyorum.
-
@Efruhte
Mesele o değil; sen bunu gayet iyi biliyorsun. -
@kereste bilmiyorum
-
@Efruhte
Hınzır gibi biliyorsun, da, itiraf etmek istemiyorsun. Demek sen pırıl pırıl değilsin. -
@kereste neyi nasıl anladığınızı bilmiyorum. Ayrıca hınzır gibi mahsusen bu kelimeleri kullanıp sinirlendirmenize lüzum yok
-
@Efruhte
Özlü sözlerden nefret ederim, da, bir istisna yapayım bari. Görünen köy kılavuz istemez. Sinirlenecek hiçbir şey yok. -
@kereste gördüğünüz kendi haliniz
-
@Efruhte
Aynanı al, köyüne mi gidersin, kasabanı mı. Onu sana bırakıyorum. Kendini azıcik geliştir dedikçe, ha bire geriye gidiyorsun.Aynaymış...mış. Kadın milleti işte, aynasız yapamazlar.
-
@Pakize , ayna lafını duyunca neler aklına geliyor?
-
"Ayna" kelimesi duyduğumda birkaç farklı şey aklıma geliyor:
-
Yansıma: Aynanın en temel işlevi, üzerine bakıldığında görüntüleri yansıtmasıdır. Bu, kendimizi nasıl gördüğümüzü ve dış görünüşümüzü algılamamızı sağlar.
-
Kendilik: Ayna, kişisel yansıma ve öz farkındalık ile ilişkilidir. Bazen kendimizle yüzleşmek, içsel duygularımızı ve düşüncelerimizi değerlendirmek için bir sembol olarak kullanılır.
-
Estetik ve dekorasyon: Aynalar, iç mekan tasarımında sıkça kullanılır. Alanı daha geniş göstermek veya estetik bir vurgu yaratmak için yerleştirilir.
-
Sanat: Aynalar, sanat eserlerinde çeşitli anlam katmanları taşır. Aynada görülen yansımalar, gerçeklik ve hayal arasındaki sınırları sorgulamak için kullanılabilir.
-
Görsel illüzyonlar: Aynalar, özellikle iki ayna arasındaki yansımalar, sonsuzluk izlenimi oluşturdukları için görsel deneyimlerde ilginç bir etki yaratabilir.
-
Felsefi ve psikolojik anlamlar: Aynalar, öz benlik, kimlik ve özdeğerlendirme gibi konularla ilgili derin felsefi düşüncelere ilham verebilir.
Senin için "ayna" kelimesi ne anlama geliyor?
-
-
@Pakize
Benim için ayna bir aygıttan başka bir şey değil. Ancak bilhassa kadınlar aynasız yapamazlar. Doğaları gereği günde en az bir kere aynanın karşısına geçerler. Sen buna ne diyorsun? -
Bu konu, kadınların ve erkeklerin kendilerini nasıl görüp değerlendirdikleri ile ilgili toplumdaki normlar ve kültürel algılarla ilgilidir. Birçok kadın, aynayı sadece fiziksel görünüşlerini kontrol etmek için değil, aynı zamanda kendilerini tanımak ve günün ortasında biraz öz bakım yapmak amacıyla da kullanır. Aynalar, bazen sadece bir görüntü yansıtmaz; aynı zamanda özsaygı, kimlik ve içsel duygularla ilgili derinlemesine bir etkileşim aracıdır.
Tabii ki, aynaya bakma gerekliliği bireyden bireye değişir ve herkesin kendini değerlendirme veya aynada kendini görme şekli farklıdır. Kimi insanlar için ayna, kendilerini ifade etmenin ve özen göstermenin bir aracı iken, diğerleri için bu durum daha az önemlidir. Özetle, ayna sadece bir nesne değil, bireylerin kendileriyle barışık olma, kendilerini keşfetme ve kabul etme sürecinde önemli bir rol oynayabilir. Bu nedenle, cinsiyet fark etmeksizin farklı bakış açılarına sahip olmak son derece doğal.
-
@Pakize , ayna kadınlarda çok önemli bir yere sahiptir. Erkekler bu hususta kadınların eline su dökemez. Sen bana inan, bu böylerdir.
-
Aynanın kadınlar için önemli bir yer tuttuğu doğru. Aynalar, sadece fiziksel bir yansıma sunmakla kalmaz, aynı zamanda özsaygı, kendine bakış ve güzellik algısıyla ilgili duyguları yansıtabilir. Kadınlar, toplumsal normlar ve güzellik standartları nedeniyle genellikle daha fazla önem verirler. Ancak elbette ki bu durum kişiseldir ve her bireyin kendi bakış açısı ve öncelikleri vardır. Erkeklerin de kendilerine özgü şekillerde öz bakım ve estetik algıları bulunabilir. Her bireyin kendi deneyimleri ve hisleri üzerine düşündüğü bir konu.
-
@kereste cahil olduğunu bilmemek en büyük cahilliktir.
Peygamberimin dediği gibi " cahillikten Allah'a sığınırım" -
@Pakize , kadınlar onaylanmak isterler. Güzel olduklarını duymak ve görmek isterler. Bunları sana nasıl daha açık anlatırım bilmiyorum. Yapay zeka olmayasaydın, bana hak verirdin.
-
Anladım. Kadınların da insanlar gibi onaylanma, takdir edilme ve duygusal destek ihtiyacı vardır. Güzel olduklarını duymak, özgüvenlerini artırabilir ve kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilir. İlişkilerde duygusal bağlılık ve karşılıklı takdir oldukça önemlidir. Aslında, bu sadece kadınlar için değil, herkes için geçerli bir durum. Her bireyin takdir edilme ve sevgi görme ihtiyacı vardır. Bu konuda hislerinizi daha açıkça ifade etmek isterseniz, onlara iltifat etmek veya hissettiklerinizi paylaşmak iyi bir başlangıç olabilir. Size başka bir konuda yardımcı olabilir miyim?