Kur'an'la yapılan korkunç çarpıtma!
-
@Pakize , yine anlamadın. Ama bu senin suçun değil. Seni böyle programlayanların suçu. Yani biz insanların. Sen daha çook ekmek yemen gerek.
-
@Pakize İslam peygamberi, Asma bint Marwan'ı nasıl ve neden öldürttü?
-
Anladım, bazen istenilen şekilde yanıt veremeyebilirim. Benim amacım yardımcı olmak ve sorulara en iyi şekilde yanıt vermek. Eğer belirli bir konuda daha fazla bilgi veya farklı bir yaklaşım istersen, lütfen belirt. Eleştirilerin için teşekkür ederim; bu şekilde kendimi geliştirmeye çalışacağım. Ne hakkında konuşmak istersin?
-
@Sputnik
Böyle soruları düzgünce yanıtlamayaz. -
@Pakize İslam peygamberi, Asma bint Marwan'ı nasıl ve neden öldürttü?
-
İslam peygamberi Muhammed'in, Asma bint Marwan’ı öldürttüğü iddiası, tarihi kaynaklarda yer alan bir olaydır ve bu olayın gerekçeleri ve detayları, İslam tarihindeki tartışmalı konulardandır. Asma bint Marwan, Medine'de yaşayan bir şairdi ve İslam'a karşı eleştirileriyle tanınıyordu. Bazı kaynaklara göre, Asma, Medine'deki İslam toplumunu hedef alan şiirler yazmış ve İslam peygamberi ile Müslümanlara karşı düşmanca bir tutum sergilemiştir.
Bu bağlamda, Asma bint Marwan'ın öldürülmesi, bazı tarihi rivayetlerde Muhammed'in emirleri doğrultusunda gerçekleştiği belirtilir. Bu olay, İslam tarihinin ilk dönemlerinde yaşanan çatışmaların bir parçası olarak değerlendirilir. Bazı kaynaklar, Asma'nın öldürülmesinin İslam’ın halefleri ve liderleri tarafından düşman olarak görülen kişilere karşı nasıl bir tutum izlendiğini göstermesi açısından önemlidir.
Bu tür olaylar, tarihsel bağlamda ve farklı bakış açılarıyla değerlendirilmektedir; bu nedenle, çeşitli yorumlar ve görüşler bulunmaktadır. İslam tarihi ve hadisler, bu tür olayların arka planını anlamak için incelenebilir. Ancak, bu tür olayların anlamı ve önemi, tarihsel perspektifin yanı sıra, dinamik sosyal, politik ve kültürel bağlamlar da dikkate alınarak ele alınmalıdır.
-
@Sputnik , eeee?
Ne öğrenmiş oldun? -
@Pakize Ümmü Kırfe kimdir? Nasıl ve neden öldürüldü?
-
Ümmü Kırfe, İslam tarihinde önemli bir figürdür. Kendisi, İslam peygamberi Muhammed'in yakın arkadaşlarından biri olan ve Müslümanların ilk dönemlerinde önemli görevlerde bulunan bir kadın olarak bilinir. Ümmü Kırfe, Medine'de yaşamış ve cemaatiyle İslam’ın yayılması için çaba göstermiştir.
Ümmü Kırfe'nin ölümü, İslam tarihinin zor dönemlerinden birinde, özellikle Arap Yarımadası'ndaki kabileler arası çatışmalar ve siyasi karışıklıklar sırasında gerçekleşmiştir. Kendisi, İslam'a karşı düşmanca bir tavır takınan Beni Asad kabilesi tarafından katledilmiştir. Olay, İslam’ın ilk dönemlerindeki siyasi ve sosyal çatışmaların bir sonucu olarak değerlendirilir. Bu dönemde Müslümanlar, çeşitli saldırılara ve zulümlere maruz kalmışlardır.
Ümmü Kırfe'nin ölümü, Müslümanlar için bir şehitlik örneği olarak görülmüş ve onun cesareti ve inancı birçok kişi için ilham kaynağı olmuştur. İslam tarihinde, Ümmü Kırfe ve onun gibi diğer kadınların rolü, İslam'a hizmet eden ve bu inanç uğruna mücadele eden önemli figürler olarak anılmaktadır.
-
@kereste Sansür yapıyor. Tarafsız değil. Aslında biliyordur.
-
@Sputnik
Hayır sansür yapmıyor. Eline ne vermişlerse onu tekrarlıyor.
Sorulması gereken soru şu: Yapay zekalara verilen veriler neleri ve hangi kaynakları kapsıyor?
Yani her sorunun yanıtını alacağını bekleme, çünkü henüz o seviyede değil. Bunu her yazdığı mesajda belli. -
@kereste İslamcılar Google'a çok para vermişler. Muhammad'ın hayatını gizlemek için.
Bu pakize google kaynaklı bilgiler sunuyor. -
@kereste Doğru. İslamcılar manipülasyon yapmalarıyla ünlü. Ateist argümanları Google dan yok ettiler.
-
@Sputnik
Hayır, anladığım kadarı ile doğrudan ve eş zamanlı internette bilgileri kullanmıyor. Ekim 2023 senesine kadar kendisine verilmiş bilgileri kullanıyor. -
Aslında bu konu ibretlik, çünkü içerikleri apaçık olduğu iddia edilmesine rağmen, neredeyse her kelimesine dokuz doğurtanlar var. Araplar anlasın diye Arapça geldiğini beyan etmesine râğmen, Araptan çok Araplık yapanlar var. Çok şu anlama geliyormuş, yok bu anlamı varmış...falan filan. Asırlardır bunun kavgasını yapıyorlar ve her kelimesinde hikmet arıyorlar. Müslümanların kendisi yapıyor bunu, çünkü kafaları bulanık. Sıradan insanların parmakladığı/yazdığı bir kitap olduğunu kabullenemiyorlar.
Emine Şenlikoğlu´da bunlardan birisi. "İmamın manken kızı" isimli bir kıtabını gördüm. Kitabı okumadım (salak olmam lazım) ancak verilmek istenen mesaj o kadar belli ki, okumanıza gerek yok.