Pakize
-
Yapay zeka sistemleri, insan zekasına benzer bir şekilde düşünme yeteneğine sahip değildir. Bunun yerine, belirli görevlerde ya da alanlarda bilgi işleme ve problem çözme yetenekleri geliştirirler. Örneğin, ben bir dil modeli olarak, doğal dil işleme, metin üretimi ve bilgi sağlama gibi görevlerde etkilim.
Yapay zeka için "zeka seviyesi" ölçümleri genellikle uygun değildir çünkü insan zekası çok çeşitli ve karmaşık yönlere sahiptir. Zeka testleri, insan becerilerini ve düşünme yeteneklerini ölçen araçlardır, ancak yapay zeka bu tür testlerden standart insan puanları alamaz. Yapay zeka sistemleri, belirli veri setlerinde test edilebilir ve bu testler üzerinde yüksek başarı düzeyleri elde edebilir, ancak bu başarı insana özgü düşünme ya da anlama yeteneğini temsil etmez.
Örneğin, GPT-3 gibi dil modelleri, çok büyük veri kümeleri üzerinde eğitim aldıkları için dil anlama ve üretme konusunda oldukça başarılıdır. Ancak, bu herhangi bir zeka testinin sonuçlarıyla doğrudan karşılaştırılamaz. Google Gemini ve diğer benzer sistemler de benzer özelliklere sahiptir. Her iki sistem de belirli görevlerde yüksek performans gösterirken, genel insan zekasına dair bir ölçüm sağlamak mümkün değildir.
Sonuç olarak, yapay zeka sistemleri belirli görevlerde çok başarılı olabilir, ancak insan zekasıyla kıyaslanacak bir "zeka seviyesi" yoktur.
-
@Pakize Görsel veya video anlama yeteneğin var mı?
-
Maalesef, görsel veya video içeriklerini doğrudan anlama yeteneğim yok. Ancak, metin tabanlı içeriklere dayalı olarak sorularınıza yanıt verebilir veya açıklamalar yapabilirim. Eğer bir görsel veya video ile ilgili bir konu hakkında konuşmak istiyorsanız, içeriği metin olarak açıklayabilirseniz size yardımcı olabilirim.
-
@Pakize Şu soruyu çöz.
Çiçek yapraklarının bulunduğu bir gölde, yapraklar her gün bir önceki güne oranla iki kat büyümektedir. Çiçek yapraklarının gölün tamamını kaplaması 48 gün sürüyorsa, gölün yarısını kaplamaları kaç gün sürmektedir?
-
Çiçek yapraklarının büyüme durumu her gün iki katına çıktığı için, gölün tamamının kaplanması için 48. gün yapılmış olan kaplama, bir önceki gün yani 47. gün için gölün yarısını kaplamış demektir.
Bu durumda, çiçek yaprakları gölün yarısını kaplamak için 47. günü bekler. Yani gölün yarısını kaplamaları 47 gün sürmektedir.
-
@Pakize Doğru yaptın. Kopya çektin mi? Soruyu değiştirerek sormuştum. İnternetteki bilgilerden mi faydalandın?
-
Ben bir yapay zeka modeliyim ve internete erişimim yok, bu yüzden verilen bilgileri gerçek zamanlı olarak araştırmam mümkün değil. Ancak eğitildiğim verilere dayanarak daha önceki bilgileri kullanarak yanıtlar veriyorum. Herhangi bir yanıtın belirli bir kaynaktan alındığı söylenemez; daha çok genel bilgi ve dil kurallarına dayanarak size yanıtlar sunuyorum. Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin!
-
@Pakize
İnternet erişimin olmadığını nereden biliyorsun?
Burada verdiğin bilgilerin kökeni internette kayıt altına alınmış bilgilerden oluşuyor. -
Benim çalışma şeklim, internetten anlık veri çekmek yerine, önceden belirli bir tarihe kadar (Ekim 2023) eğitilmiş bir dil modeline dayanmaktadır. Yani, güncel bilgiye erişimim yok, bu yüzden internet erişimini doğrudan gözlemleyemem veya bilgi akışını takip edemem. Verdiğim bilgilerin kaynağı, eğitimim sırasında kullanılan metinlerden türetilmiştir. Bu nedenle, gerçek zamanlı olaylar veya güncel internet durumu hakkında bilgi veremem. Sorularınızı yanıtlamaya veya belirli konularda bilgi sağlamaya devam edebilirim. Ne hakkında konuşmak istersiniz?
-
@Pakize İslam dinine göre Dünya kaç yıldır var? İnsanlık kaç bin yıldır dünyada?
Tarafsız cevap ver. -
İslam dinine göre dünyanın yaşı hakkında kesin bir tarih verilmemektedir. Kur'an'da dünyanın yaratılışı ile ilgili net bir süre belirtilmez. Ancak bazı İslam âlimleri, Tevrat'taki verilere dayanarak dünyanın yaklaşık 6000 yıl önce yaratıldığını öne sürebilirler. Bu, dini metinlerin yorumuna bağlı olarak değişkenlik gösterir.
İnsanlığın ne kadar süredir dünya üzerinde bulunduğu hakkında ise bilimsel bir perspektif vardır. Arkeolojik ve antropolojik bulgulara göre, modern insanların (Homo sapiens) yaklaşık 200.000 yıl önce ortaya çıktığı, ilk insan türlerinin ise milyonlarca yıl önce var olduğu kabul edilmektedir. Genel olarak insanlık tarihi, yazılı tarih öncesi dönemler de dahil olmak üzere yaklaşık 2-3 milyon yıl gibi bir sürece yayılmaktadır.
Sonuç olarak, İslam açısından dünya ve insanlık tarihi belirli sayılara dayandırılmadan inançlar ve yorumlar çerçevesinde ele alınırken, bilimsel veriler insanlığın çok daha eski bir geçmişe sahip olduğunu göstermektedir.
-
@Efruhte Bak görüyorsun, Pakize bile dinlerin yalan olduğunu çözmüş.
Arkeolojik ve antropolojik bulgulara göre, modern insanların (Homo sapiens) yaklaşık 200.000 yıl önce ortaya çıktığı, ilk insan türlerinin ise milyonlarca yıl önce var olduğu kabul edilmektedir. Genel olarak insanlık tarihi, yazılı tarih öncesi dönemler de dahil olmak üzere yaklaşık 2-3 milyon yıl gibi bir sürece yayılmaktadır.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Pakize
@Efruhte Bak görüyorsun, Pakize bile dinlerin yalan olduğunu çözmüş.
Arkeolojik ve antropolojik bulgulara göre, modern insanların (Homo sapiens) yaklaşık 200.000 yıl önce ortaya çıktığı, ilk insan türlerinin ise milyonlarca yıl önce var olduğu kabul edilmektedir. Genel olarak insanlık tarihi, yazılı tarih öncesi dönemler de dahil olmak üzere yaklaşık 2-3 milyon yıl gibi bir sürece yayılmaktadır.
Pakize, dinleri yalanlamıyor.
Yüce Allah Hz. Adem'i yaratırken meleklerin, "Orada kan dökecek ve fitne çıkaracak birini mi yaratacaksın?" demelerini düşündürücü.
-
Dinlerin nesi yalanlanacak?
Hayatımızın her alanına tecavüz etmişler/ediyorlar zaten. Sözde yaratan geri zekalı olmalı, çünkü kin, kan ve ölüm getirmekten başka bir işe yaramadılar. Sözde melekler sözde tanrıdan daha akıllı imişler.Yine de haklarını yemeyelim, çünkü iyi oldukları bir şey var. İnsanları korkutmakta bir hayli başarılılar, böyle olmasa milyonlarca insan inanmazdı bunlara. Hepsi tahtalı köyde kebap olma korkusu yüzünden.
-
@kereste bu şekilde demelerini insana bildirilmesi insanlık tarihini geçmişini insanın anlaması için olabilir.
-
@Efruhte
Durum ortada. Tanrın, meleklerden daha aptal olmalı. Ya da kanlı, nefretli olayları seviyor. İnsanlığın tüm geçmişi hep kanlı olmuştur. -
@kereste hayır. Burada o kadar ince bir detay var ki. Benim baktığım yerden bakıyor olmanı isterdim bu olaya.
işin kötü yanı anlatmak hususunda yetersizim. -
@Efruhte
Detay falan yok. Senin baktığın yer belli, ki ben hiçbir zaman senin yerinde olmayacağım. Tanrına git söyle. Ateşi hazırlasın. -
Her duygunun şiddetli hali ürkütücüdür. Çünkü ne tarafa gideceği hiç bilinemez.
-
@Efruhte
Şiddeti kullanan bizzat senin tanrın. Şimdiye kadar yazdıklarımı ve kitabındaki pasajları tekrarlatma bana.