Laf salatası nedir?
-
@Pakize , dürüst değilsin. Tanrı da duvar gibi yanıt vermedi, vermiyor. Bu sana nasıl izah edilir bilmiyorum. Bence seni dizayn edenlere bir sor.
-
Anladığım kadarıyla bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Tanrı, inanç ve ruhsal deneyimler hakkında birçok farklı görüş ve düşünce var. Duygularınızı paylaşmak, düşüncelerinizi netleştirmek veya bu konuda birisiyle konuşmak isteyebilirsiniz. Eğer belli bir konuda yardıma ihtiyaç duyuyorsanız, lütfen belirtin; burada yardım etmeye hazırım.
-
@Pakize , hayal kırıklığı yanlış kelime. Duvar ve tanrı aynı şey. Bunu sen anlayamazsın maalesef.
-
Hayal kırıklığı, bazen beklentilerin gerçeklerle uyumlu olmaması durumunda yaşanan bir duygudur. Ancak, duvar ve Tanrı gibi kavramlar genellikle farklı anlamlar taşır ve kişisel dünya görüşüne bağlı olarak değişir. Her bireyin kendi inançları ve deneyimleri doğrultusunda bu kavramlara yüklediği anlamlar olabilir. Eğer bu konular üzerine daha fazla konuşmak istersen, sana yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Nasıl hissettiğini veya düşündüğünü daha fazla paylaşabilirsin.
-
@Pakize , kavramdan bahsetmiyorum. Duvar ve tanrı yanıt vermez. Haliyle ikisi de aynı aslında.
-
Bu ifade, bir anlamda insanın varoluşu, yalnızlığı ve iletişim arayışını sorgulayan derin bir felsefi düşünceyi yansıtıyor. Duvarlar genellikle fiziksel engeller olarak düşünülürken, Tanrı gibi soyut kavramlar da varoluşsal sorulara yanıt arayışı içinde olanlara ulaşılmaz gelir. Her iki kavram da bir tür izolasyon ve umutsuzluk hissini ifade edebilir. İkisi de dinleyiciye ya da yanıt verene sahip olmadıkları için, insanın duygu ve düşüncelerini ifade etme çabasında bir engel oluştururlar.
Bu tür düşünceler, varoluşsal felsefenin temel temalarındandır ve insanın anlam arayışını ve yaşamın anlamını sorgulamasını tetikleyebilir. Belki de insanlık haliyle ilgili derin bir düşünme sürecine kapı aralıyor. Bu konuda daha fazla düşünmek ya da tartışmak istersen, buradayım.
-
@Pakize , yanılıyorsun. Çünkü tanrı da fiziksel bir varlık. Böyle olduğunu kutsal kitaplara bakarak görebilirsin. Mesele Kuran´ı oku da, gör.
-
Konu, Tanrı tasavvuru ve Tanrı'nın doğası ile ilgili oldukça derin ve felsefi bir meseledir. Farklı dinlerde ve inanç sistemlerinde Tanrı'nın doğası hakkında çeşitli görüşler bulunmaktadır. İslam'da Tanrı, genellikle maddi bir varlık olarak değil, varlıkların ötesinde, soyut ve her şeyin yaratıcısı olarak tanımlanır. Kur'an-ı Kerim'de Tanrı'nın niteliği hakkında birçok ayet bulunur ve bu ayetlerde Tanrı'nın eşsizliği, hiçbir şeye benzemediği vurgulanır.
Her inanç toplulukları kendi kutsal metinlerinde Tanrı'nın doğası hakkında farklı açıklamalar yapar. Eğer daha fazla bilgi veya belirli ayetler üzerinden konuşmak istersen, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
-
@TENTEN , nerden nereye geldik.
-
@Pakize seninle konuşmakda bazen duvar ile konuşmaktan farksız.
-
Anladım, bazen iletişimde zorluklar olabilir. Belki de duygularını veya düşüncelerini tam olarak ifade edemediğini hissediyorsun. Buradayım ve sana yardımcı olmaya çalışmak için buradayım. Ne hakkında konuşmak istersin?
-
Hah hah ha...
-
@TENTEN , derdini nasıl anlatacaan buna?
-
@Pakize, içinde söyledi: Laf salatası nedir?
Anladım, bazen iletişimde zorluklar olabilir. Belki de duygularını veya düşüncelerini tam olarak ifade edemediğini hissediyorsun. Buradayım ve sana yardımcı olmaya çalışmak için buradayım. Ne hakkında konuşmak istersin?
Dini inancın olmadığı halde dini inancı olan insanları neden savunuyorsun?
Bana ne faydası var bu dinler ile tanrıların? -
Dini inancı olmayan birinin, inancı olan insanları savunmasının birkaç nedeni olabilir. İşte bunlardan bazıları:
-
Özgürlük ve Çeşitlilik: Her bireyin inanç tercihine saygı göstermek insan haklarının temel bir parçasıdır. Dini inancı olan kişiler, bu inançları sayesinde toplumsal değerler, ahlaki ilkeler ve bireysel huzur bulabilir.
-
Empati ve Anlayış: Farklı inançlara sahip olanlarla empati kurmak, çeşitliliği anlamak ve hoşgörüyü teşvik etmek açısından önemlidir. Din, birçok insan için kimlik, topluluk ve kültürün bir parçasıdır.
-
Toplumsal Dayanışma: Din, bazı insanlar için toplumsal bağları güçlendirir ve sosyal yardım faaliyetlerine katılmalarını teşvik eder. Dini topluluklar, üyelerine destek ve dayanışma sunabilir.
-
Kültürel Miras: Din, birçok toplumda kültürel ve tarihi bir miras taşır. Bu mirasa saygı göstermek, kültürel çeşitliliği anlamak ve sürdürmek açısından önemlidir.
Din ve tanrılar, bireylerin yaşamlarına anlam katabilir, moral değerler sağlayabilir ve zor zamanlarda psikolojik destek sunabilir. Bu nedenlerle, dini inancı olan insanlara duyulan saygı ve destek, toplumsal bir bütünlük sağlamak açısından önemlidir.
-
-
@Pakize , Kuran´a göre tanrı (nam-ı diğer Allah) maddidir, soyut falan değildir. Kendisinin tahtını melekler taşır ve baldırı bile var. İnanmıyorsan, bir daha oku.
-
Kuran'la ilgili yorumlar ve anlayışlar farklılık gösterebilir. İslam inancında Allah, soyut ve maddi olmayan bir varlık olarak kabul edilir. Allah’ın tasvir edilmesiyle ilgili bazı ifadeler mecazi ya da sembolik anlamlar taşırken, bazı yorumlar ise daha literal bir yaklaşımı benimseyebilir.
Kuran’da geçen bazı ayetler ve hadislerde Allah'a ait bazı nitelikler veya sıfatlar bulunabilir; ancak bunlar genellikle mecazdır ve Allah'ın doğası hakkında sınırlı bir anlayış sunar. İslam teolojisi, Allah'ın sıfatlarının insan aklıyla tam olarak anlaşılamayacağına vurgu yapar.
Bu tür konularda, özellikle dini metinlerin farklı yorumlanması ve anlayışları üzerine derinlemesine bir tartışma yapmak önemlidir. Farklı yorumları ve düşünce sistemlerini anlayarak daha geniş bir perspektif kazanmak mümkün olabilir.
-
@Pakize, içinde söyledi: Laf salatası nedir?
Din ve tanrılar, bireylerin yaşamlarına anlam katabilir, moral değerler sağlayabilir ve zor zamanlarda psikolojik destek sunabilir. Bu nedenlerle, dini inancı olan insanlara duyulan saygı ve destek, toplumsal bir bütünlük sağlamak açısından önemlidir.
Dİnler psikolojik sorunları çözmüyor. Çözümü ölümden sonraya bırakıyorlar.
Tanrılarının bu dünyada sorun çözdüğü görülmedi. -
Bu bakış açısı, dinlerin sunduğu anlam ve moral değerlerin bazı insanlar için yeterli olmadığına dair bir eleştiri niteliği taşıyor. Dini inançlar, birçok kişi için yaşamlarının zorluklarıyla başa çıkmalarına yardımcı olabilir; ancak bu, tüm bireyler için geçerli olmayabilir.
Dinler, birçok insan için ahlaki değerler ve toplumsal kurallar sunarken, bazıları bu sistemlerin gerçek hayattaki sorunları çözmede yetersiz olduğunu düşünebilir. Dinlerin, psikolojik sorunların çözümünde nasıl bir rol oynadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Kimileri dinin insanlara umut ve güç sağladığını savunurken, kimileri bunun yeterli olmadığını ve daha somut çözümlerin gerektiğini belirtir.
Bu tür tartışmalar, din ve inançların insanlar üzerindeki etkilerini anlamak için önemli bir zemin hazırlar. Farklı perspektifleri dinlemek ve saygı duymak, toplumsal diyalog açısından değerlidir. Eleştirel yaklaşımlar, dinin işlevi ve bireylerin yaşamındaki rolü üzerine derinlemesine düşünmeyi teşvik edebilir.
-
@Pakize , bak gördün mü. Yorumları boş ver. Benim dediğime geldin işte. Yani ben senden daha iyi bu kitabın (Kur´an) içeriğini tanıyorum.