Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
-
@kereste, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
@Prens-Ernak, içinde söyledi:
ama söz konusu pkk ise öyle bir durum yok, onlar dinsiz zaten pkk yapılanması da öyledir,
hani kandırılıp bilgi eksikliğinden daha çıkan olur Allah affetsin onları deriz, ama yüzde 99,9 u dinsizdir bunların...Dinsiz olduklarını nereden biliyorsun? Gidip bizzat onlara mı sordun?
Terör örgütüne üye olmaları onların dindar olmalarına engel teşkil etmez, çünkü haklı bir dava uğruna savaş verdiklerini düşünüyorlar. Böyle düşünmeseler, dağa filan çıkmazlar(dı) veya devlete karşı gelmezlerdi. Dağa çıkanlar bilgi eksikliğinden falan orada değiller, davalarına inandıkları için oradalar. Haliyle dindarlık her kesimde var olan bir şeydir. Dindar da olurlar dinsiz de.Bu arada dinsizlere taş attığını farketmedim zannetme. Çünkü öyle azılı dindarlar vardır ki dinleri imanları insanlık dışı eylemlerdir. Kimler mi?
Mesela Taliban, Boko Haram, IŞİD bunlardan sadece bazıları. Bunlar da kendilerini Müslüman olarak görürler.
Dinsiz imansız teröristler de elbette vardır. Demek istediğim şu: Pislik yapanın dindarı da dinsizi de olur. Dindarlık kişiyi kötü emellerinden alı koymaz.Sivri zekalı bir siyasetçi "Dindar nesil yetiştireceğiz" minvalinde bir şeyler gevelemişti zamanında. Bu söylem aslında kindarlıktan başka bir şey değildir.
müslümanım diyip te kötülük yapan olabileceği gibi inançsızım diyip de iyilik yapan elbette olur, ayrıca işid in boko haramın inançlı olup olmadığı tartışılır, bu insanlar hep hadiste haber verilen kötü insanlardır, devlet otoritesinin yıkmaya çalışıyorlar, insanlara güya islamı yapıyoruz derken zulm ediyorlar,
ama pkk da sorun şu ki orada devlete isyan suçu var istedikleri kadar aralarında inançlı olsun, islam hukukunda bunlar bağidir ve devlete isyan eden idam edilir ve cahiliye adeti ile ölür yani kaybediyor tabi en doğrusunu Allah bilir. -
bütün ilahlar tanrılar birdir o yüce güç insanların saf masum inancını zayi etmez, yok saymaz.
Atma Recep. Artık ne uydurucağını şaşırdın. Deist tanrısının senin Allah´ınla uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Yüce güç olarak gördüğün tanrın/tanrılar bu dünyada birçok kez toplu katliyam yapmıştır. Dinini hiç bilmeden buraya gelip ahkâm kesiyorsun.
-
müslümanım diyip te kötülük yapan olabileceği gibi inançsızım diyip de iyilik yapan elbette olur, ayrıca işid in boko haramın inançlı olup olmadığı tartışılır, bu insanlar hep hadiste haber verilen kötü insanlardır, devlet otoritesinin yıkmaya çalışıyorlar, insanlara güya islamı yapıyoruz derken zulm ediyorlar,
Resmen zırvalamışsın. Müslümanlıkları tartışılırmış...mış. Sen kimsin veya ne tür bir otorite sahibisin de böyle atıp tutuyorsun?
Zerre kadar dinini, kitabını bilmiyorsun. O beğenmedigin Müslümanlar, senden daha iyi dinini yaşıyor. Mesela Boko Haram, adı üstünde, Batı eğitimine karşı savaş açmıştır. Bu uğurda masum insanları katletmiştir ve hâlâ katlediyor. İnanmıyorsan, yallah Nijerya´ya, Afganistan´a, İrak´a, İran´ya veya Suudi Arabistan´a.ama pkk da sorun şu ki orada devlete isyan suçu var istedikleri kadar aralarında inançlı olsun, islam hukukunda bunlar bağidir ve devlete isyan eden idam edilir ve cahiliye adeti ile ölür yani kaybediyor tabi en doğrusunu Allah bilir.
Yemişim senin İslam hukukunu. Türkiye bir İslam ülkesi değil. Kafan basmıyor mu veya yazılanları okumuyor musun?
Devletin sana haksızlık ettiğini veya seni ezdiğini düşündüğün vakit, sen isyan etmeyecek misin? Pısırık, korkakça veya ezikçe yaşayacak mısın?
Seni kaale alıp ciddi şeyler yazıyorum ve görüyorum ki okumadan saçmalıyorsun. Sana dedim ki, Kürtler davalarına inanarak dağa çıktılar. Çünkü senelerden beri kendilerine haksızlık edildiğini, ezildiklerini düşünüyorlar. Herkesi kendin gibi korkak belleme.
tabi en doğrusunu Allah bilir.
Allah biliyorsa, burada saçmalamayı kes. Çünkü demek ki sen bilmiyorsun, o zaman onu gönder. O biliyorsa bizim muhatabımız odur. Anladın mı, anlamadın tabii.
-
Mesela Müslüman Taliban örgütü gücü ele geçirince yaptığı ilk eylemlerden birisi kadınlara yine mal muamelesi yaparak onları evin içine tıkmıştır, okumalarını önlemiştir, gözleri dahi görünmeyen çuvala mecbur etmiştir ve hatta sokakta konuşmalarını daha yasaklamıştır.
Türkiye´de yaşayan bazı aklı evveller bunları görmezden geliyor elbette, çünkü oraya gidip yaşamaya korkuyorlar. Uzaktan "Amanda dinim şahane, amanda tanrım yakışıklı" minvalinde dans ediyorlar.https://www.bbc.com/turkce/articles/cnvyge73849o
Düzeltme: Bir önceki iletimde "Türkiye, bir İslam ülkesi değil" yazmışım. Doğrusu şu olacaktı: "Türkiye, İslam hukukuyla yönetilen bir ülke değil."
-
Bu şehitlik zımbırtısın uydurulmasının temel sebebi insanları savaşa teşvik etmekten başka bir şey değildir. Hatta o kadar ileri gitmişler ki şehitlerin ölmediklerini dahi iddia etmişlerdir. Yani devlet mevlet hikaye. Gayeleri İnsanları gaza getirip onları savaşa sokmaktır. Radikal dindarların intihar saldırılar düzenlemeleri tesadüf değil yani, çünkü canlarını Allah uğruna feda edenler otomatikman Allah´ın sevgili kulları oluyor.
Hasılı TUSAŞ saldırısında öldürülen o taksi şoförü şehit falan değildir. İnsanları teskin etmek ve sorumlu olan yöneticilere sıkıtılı sorular sormalarını engellemek için böyle şeyler uyduruyorlar.
Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama güvenlik zafiyeti olduğu bal gibi ortada olmasına rağmen, herhangi bir kişi istifa etmedi. İnsanları şehitlik gibi saçmalıklarla uyutmaya kalkarlarsa, elbette sorumluluk istlenip istifa etmezler.
Bu kavramla ilgili pasajları gözden geçirdiğinizde bunun böyle olduğu kabak gibi ortada:
-
kereste, boşuna konuşuyoruz, a diyorum b diyorsun, yani ne söylesek boş, zaten Allah, size a'ya, b diyecek bir çıkış yolu bırakılmasaydı nasıl kendisini inkar edecektiniz, Allah, En’âm Suresi 25. Ayette:
"Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, “Bu (Kur’an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil” derler." diyor yani inkar kronik bir sorundur düzelmez. yine Kuran'da Allah diyor ki:
Sizin dininiz size, benim dinim banadır.” diyor , yani Allah en başta insanları inanan inanmayan diye ayırmış, benim elimden sana bir yardım gelmez, iyi günler.
-
@Prens-Ernak , boş konuşan sensin ve hâlâ aynı kafadasın!
Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, “Bu (Kur’an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil” derler." diyor yani inkar kronik bir sorundur düzelmez.
Ne inkârı, bre? Olmayan şey, inkâr edilmez.
Mucize falan yok, varsa getir. Yoksa boş beleş saçma sapan ayetleri iliştirme. Evet, alayı eskilerin masallarından ibaret. O devirde o yöredeki yaygın olan masalları ve ritüelleri sahiplenmiş işte. Bunu anlamak bu kadar mı zor?Kuran'da Allah diyor ki:
Sizin dininiz size, benim dinim banadır.”Bu laf İslam´ın en güçsüz olduğu zamanda, Mekke ´de dile getirilmiştir. Medine´de gücü ele geçirince bu rafa kalkmıştır. "Müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün..., din Allah´ın oluncaya kadar savaşın, Allah yolunda ölürsün, öldürülürsün..." seviyesine gelmiştir. Yani bana maval okumayı kes lütfen. Senin dinini senden iyi biliyorum.
Allah en başta insanları inanan inanmayan diye ayırmış, benim elimden sana bir yardım gelmez, iyi günler.
Bu konuda haklısın. Allah´ın insanları ötekileştirmiştir, tarafgirdir. Yani taptığın tanrı ayrımcılık yaparak en başından adaletsizdir. "Bana ve Muhammed´e inanmayanlar, cehennemliktir" hükmünü veren bir tanrının adaletli olduğu beklenemez elbette. Cehenneme gitmenin tek sebebi inanmamak. Sadece Allah´a inanmak yeterli değil ha, Muhammed´e de inanacaksın. Böyle bir din bu!
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
"Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, “Bu (Kur’an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil” derler." diyor yani inkar kronik bir sorundur düzelmez.
Mucize filan yok. Eskiden yağmur duası veya deprem duası gibi dualar yapılırmış. Artık yapmıyorlar çünkü bu doğa olaylarının nasıl oluştuğu biliniyor.
İnsanlar olarak açıklayamadığımız zaman tanrıyı işin içine katıyoruz. Açıklayabiliyorsak, tanrıya bağlama olayı kayboluyor.
Yani mucize filan yoktur. -
Kim kime şehit diyor ya da demiyor bunun bir önemi yok.
Çok çok çok önemli olan ABD de NASA'ya bu tarz bir saldırının düzenlenmesinin mümkün olmadığı. Güvenlik zaafı o kadar açık ki, anlatmaya bile gerek yok.
Sadece şunu söyleyeyim, yerleşke içindeki camiye namaz kılmaya gidiyorum dedin mi giriş tamamen serbest. Aşırı komik ama durum bu.
-
@Sputnik , hâlâ yağmur duasına çıkılır. Çünkü dindarlık irrasyonal bir tutumdur aslında. Duayla bir şeylerin değişeceğine inananlar var. Halbuki bugüne kadar dua ile hiçbir şey gerçekleşmemiştir. Buna rağmen kuru mit umut uğruna kurban kesilir, adak adanır, hatim indirilir, hacıya hocaya şıhlara bel bağlanır.
Aha buyur; yurdum meleketinden mis gibi güncel yağmur duası haberleri:
https://www.sondakika.com/yagmur-duasi/
https://www.sondakika.com/yerel/haber-yayla-mahallesi-nde-bereket-ve-yagmur-duasi-18003529/
https://www.sondakika.com/guncel/haber-turgutlu-da-yagmur-duasi-yapildi-17999072/
https://www.sondakika.com/yerel/haber-manisa-da-kuraklik-nedeniyle-yagmur-duasi-17993575/