Dünyanın En Zengin Yüzde 1'i
-
Oxfam + Stockholm Environment Institute'in son hesaplamasına göre;
- Toplamda: Dünyanın en zengin %1'i (77 milyon kişi) küresel tüketim kaynaklı CO2'nin %16'sını salıyor. Bu oran, en yoksul %66'nın - yani 5.11 milyar insanın - toplam salımına eşit.
- En zengin %10 küresel emisyonların yarısından sorumlu, en yoksul %50 ise sadece %10'undan sorumlu
Özetle Demem O Ki;
Çevrecilik adına
Sizin kapattığınız bir lamba
Tasarruf ettiğiniz üç beş litre su
Az tükettiğiniz benzin
Falan filan...Hiçbirinin kıymeti yok.
Madem öyle ya hep birlikte batarız yada hep birlikte çıkarız.
Bu çarpık sistemde;
Sizin yaptığınız her gram tasarruf en zengin yüzde 1'in lüksü için ucuz kaynak oluyor. Yani ben tüketmedim hakkımdan vazgeçiyorum al sen tüket demiş oluyorsunuz.
Koy g*tüne gitsin derler ya işte aynen öyle düşünüyorum.
Adalet dağıtmaya kalkınca "dünyayı sen mi kurtaracaksın" diyorlar.
Ama çevreciliğe gelince "2 litre su çok önemli" diyorlar.
İşlerine geldikleri gibi konuşuyorlar. Çünkü adalet işlerine yaramıyor. Ama tasarruf ettiğin su işlerine yarıyor ve onlara daha ucuz kaynak sunmuş oluyorsunuz.
-
Emine erdoğan boş şişe işlerini bırakıp çevresindeki zenginlere tasarruf dersi versin.
Fakirin içtiği ve içerken 2 katı vergi ödediği şişeyi dert etmesin o kadar. Zaten o şişeleri toplayıcılar yıllardır çöp kutularından alıp topluyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş