Forum Duvarı
-
@phi, içinde söyledi: Forum Duvarı
@kâfir-imam tanidik arkadaslarinizi cagirin dedik efendim, daha ne diyelim varsa kalemine guvendiginiz kisiler buyursunlar gelsinler.
Arkadaşım yok ki , kimseyi tanımıyorum da üzgünüm . Umarım Google aramalarında çok iyi kişilikli insanlar katılır.
-
@kâfir-imam google aramalarinda cok iyi yerdeyiz aslinda. 20.2K az bir gosterim degil ayda ama sadece gosterim iste, gelenlerin kayit olup sitede aktif vakit gecirmelerini saglamaliyiz.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Forum Duvarı
FORUM ÇOK SESSİZ.
Bu başlıktaki iletilere bakınca kafama takılan şu:
Normal konularda akıllı paylaşımlar yapabilen insanlar neden konu din ve inanç olunca akli dengeyi kaybetmiş gibi oluyorlar?
İnsanlar inanç konusunda neden bu kadar katı ve anlayışsız? Neden herkesin inançlarını paylaşmak zorunda olduğu kanısındalar? İnanç neden insanları bu kadar bağdaşamaz derin ayrımcılığa sürüklüyor?
Ne kadar olumlu, akılcı, duygulu paylaşımlar yapılsa da konu din ve inanca geldi mi bir anda ipler niye geriliyor?
İnsanlar başka hiç bir konuda değilken konu din olunca neden yobaz kesiliyorlar?
İnanamıyorum, ne başını örtüyor, ne tapınıyor, ne şarap haram gibi saçma sapan saplantıları var, ama allak mı ne allakı yahu allak da kim öyle bir şey yok dedin mi buz kesiyor. Yani nedir bu, bu allaka herkes nasıl inanmak zorunda olabilir yahu?
İnanmak kadar inanmamak da normal, yani bunu aşamayacaksak bir, nasıl insan olacağız biz yahu? Ben bunu anlayamadım. Allak filan yok demek niye var demek kadar normal karşılanamıyor? Yahu sen olduğuna inanıyorsun ben olmadığına! Bunda ne var yani bunu biri anlatsa da anlasak. Olduğuna inanmakla olmadığına inanmak arasında bir fark gösterene hani Ali bir harf öğretenin kölesi olurum demiş güya, yok öyle bir şey de, rivayet öyle. Onun gibi ben de buna tek neden gösterene ömür boyu minnettar kalacağım.
-
Bırak allak filan yok öyle şey demeyi, Musa filan yok öyle biri dedin mi savcı ifadeye çağırıyor! Yani bu nedir artık yahu, bu kadar mı yobaz olundu artık bu nasıl olabilir?
İnanca nasıl yasak konabilir, inanç bu yahu! Öyle de inanılır böyle de! İnsanların inançları ile değil eylemleri ile yargılanabileceğini bu insanlar ne zaman öğrenecek? Ölme eşşeğim ölme yaz gelince ise nasıl umut olacak?
Yahu şu kadar basit yani, insanları eylemleri ile yargılarsın, inançları ile yargılayamazsın, şu kadar net ve apaçık bir konuyu anlayamayan insanlar olması inanılır gibi değil!
Bir şu kadar apaçık net konuyu göremeyen insan nasıl oluyor? İnsanlar insanları inançları ile nasıl yargılayabilmeyi başarıyor Mısır hiyeroglifleri bile çözüldü de bunu çözene bütün Nobelleri yağdırmak lazım!
-
@kâfir-imam google aramalarinda cok iyi yerdeyiz aslinda. 20.2K az bir gosterim degil ayda ama sadece gosterim iste, gelenlerin kayit olup sitede aktif vakit gecirmelerini saglamaliyiz.
Twitter gibi olamaz mı diye düşünüyorum.
İnsanların bu şekilde #konu açıp her alanda paylaşımlar yapabildiği bir hızlı sohbet sayfası olsa.
Android uygulamaları aslında insanlar çok da sevmiyorlar. Ama alternatif yok.
-
@kâfir-imam bizim forum konseptimiz bu maalesef. twittwer gibi yapmaya calistim aslinda iste herkes bir konu altinda whatsapp mesajlasmasi gibi mesajlasabiliyor.
Buradaki asil sikinti forumlarin artik eski populeritisini yitirmis olmasi. Facebook twitter vb olusumlardan oturu. Ama gelin gorun ki tutturan forum siteleri de almis basini gidiyor.
Asil sorun turkiye'nin felsefeye ne kadar merakli olusudur
-
@kâfir-imam bizim forum konseptimiz bu maalesef. twittwer gibi yapmaya calistim aslinda iste herkes bir konu altinda whatsapp mesajlasmasi gibi mesajlasabiliyor.
Buradaki asil sikinti forumlarin artik eski populeritisini yitirmis olmasi. Facebook twitter vb olusumlardan oturu. Ama gelin gorun ki tutturan forum siteleri de almis basini gidiyor.
Asil sorun turkiye'nin felsefeye ne kadar merakli olusudur
Evet sorun felsefe.
Ama sorun da değil aslında.
Siteye ayrı bir bağlantı ekleyip o bölümü çiçek böcek aşk fal manita araba çorap yemek tarifi ve basit satış ilanları ,hayvan sahiplendirme, el sanatları , magazin , şarkı sözleri , en iyi aşk sözleri , önemli günler ve haftalar, yaz kombinleri , en şık kıyafetler, renkler bize ne söylüyor, kızları kandırmanın 10 yolu, kimler daha çok aldatıyor şok şok gibi birçok başlığı o bölüme toplayıp toplumun %99.99999'una hitap edecek duruma getirebilirsin.
Böylece manitaya seranat yapmak için siteye giren birisi şu felsefe neymiş bir bakayım falan diye gelebilir.
Hatta din , özel günlerd yapılacak dualar falan da yayınlarsın.
Bütün bunları yapacak paralı bir troll tutman lazım. Kendin de yapabilirsin aslında zaman ister.
Hatta kendin de onlardanmış gibi görünüp benim gibilerin dine karşı yazdıkları yazıları eleştirip bize dümenden uyarı falan da verebilirsin. Böylece insanlar senin çok adil olduğunu düşünür ve rahat tartışma ortamı olduğuna inanır. Bak admin bile bizden bu ateistleri tokatlıyor diye düşünüp gaza gelirler.
Buna asimetrik savaş taktiği deniyor. Kaybediyor gibi görünüp kazanma yöntemidir.
Herşeyi ben mi söyleyeceğim yahuuu
-
@kâfir-imam tum bunlara ne gerek var ki?
gelen gelir gelmeyen gelmez, ben tanidiklarimi cagiriyorum, sen de cagir, baskasi da cagirsin hos bir ortam olussun.Kandirmaya gerek yok kimseyi. Zaten o bolumler var forumda, eglence vb yerler
-
@DemoKratos Neden birilerinin değerlerine sataşmak zorunda hissediyorsunuzki?
felsefe sadece dinden ibaretmi?
etik
epistemoloji
kuşku
şüphe
sofistler falan hakkındada iki üç cümle kursanız? -
@Fides, içinde söyledi: Forum Duvarı
Neden birilerinin değerlerine sataşmak zorunda hissediyorsunuzki?
Sataşma dediğin şey benim fikrimi söylemem. Bu fikir senin inancına ters olunca sataşma olarak algılıyorsun. Çünkü inancında bağnazsın. İnancından başka bir inancın doğru olabileceğine ihtimal vermeyi aklından geçirmek bile seni rahatsız ediyor. Halbuki senin doğrunun doğru olması diye bir şart asla ve kesinlikle olamaz. Öyle bir şey olamayacağını bütün din bağımlılarının anlaması gerekiyor.
Herkesin inancı kendinedir ve herkes inancını açıklamakta veya açıklamamakta özgürdür. Kimse kimsenin inancını sakıncalı ve ifade edilmesi tehlikeli göremez. İnancı ancak dayatmak suçtur. İnanç suç olamaz. Bu kadar apaçık net gerçekleri niye anlatmak zorundayız onu da anlamıyorum.
Şimdi yağmur yağınca bana ne yağmurdan diyebiliyor musun? Okula gidince sana din dersi veriyorlar. Bu verilen şey nedir hiç düşünmeden tartmadan ne verilirse yutacak, hiç fikrini belirtmeyecek misin?
-
"Bunlaaaaar ateissssss" kafası bir yere varmaz. Bu kafadan hemen derhal yarın çıkılması gerekiyor. Ateistse ateist yani ne yapalım da? Ateist olmak da müslüman olmak kadar normal bir tercih.
Ben "bunlaaaar ateissss" dendiğinde değerlerime sataşma var diyor muyum demiyorum. "Bunnaaaaar müsümaaaaaan" diyor muyum demiyorum. Sorun nerde kimde apaçık belli.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Forum Duvarı
Sataşma dediğin şey benim fikrimi söylemem. Bu fikir senin inancına ters olunca sataşma olarak algılıyorsun. Çünkü inancında bağnazsın. İnancından başka bir inancın doğru olabileceğine ihtimal vermeyi aklından geçirmek bile seni rahatsız ediyor
Sonuç yine goebbels' in tespitine gidiyor.
İnsanlar "acaba kandırılıyor muyum" diye sormak yerine saldırmayı tercih ediyor.Yani çoğu insan kazıklandım demez ki , o ürün sahtedir , sahte olmasa bile mutlaka defosu vardır, defosu olmasa bile kesin elde kalmıştır, elde kalmış olmasa bile başka ürünler pahalıdır o sadece reklam ürünüdür...
Bahane çok.
İnsan inanmak gibi bir hastalığa daha çocuk yaşta yeniliyor hemde anne babası tarafından. Ömür boyunca bununla uğraşmak zorunda kalıyor.
Çünü inandıkları yalan öyle büyük ki o yalanı inkar ettiğinde kendini küçük hissediyor.
Bencillik insana diyor ki; küçük bir doğrun olacağına büyük bir yalanın olsun. Büyük sözcüğü bilinci bloke ediyor.
-
@phi eğlence yetersiz kalıyor , geliştirilmeli bence. YouTube da Facebook da vakit geçireceğine burada geçirsin vaktini insanlar.
Biri derki evde yatacağına git tarlada yat belki gözüne bir şey takılır iş yaparsın.
Aynen bunun gibi YouTube davilahi dinleyeceğine burada dinlesin belki gözüne felsefe takılır.
-
Uzun zaman olmus..
-
@GuPSe evet epey uzun zaman oldu nerelerdesin
-
@phi orda burda şurda .)
-
@GuPSe burda okeyde surda orda kismini bilemem
-
@phi gezmeyi seviyorum diyelim anlasalım olmaz mı.)
-
@GuPSe peki anlasalim
-
@phi aa cok kolay oldu bu .)